DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 976
Persillerod, rå
Engelsk navn
Parsley root, raw
Taxonomisk navn
Petroselium crispum var. tuberosum (Miller, 1866)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 232 kJ 1003
Energi (kcal) 55 kcal 1003
Protein 2,3 g 1040
Protein fra Aminosyrer 1,7 g 1003
Protein, deklaration 2,3 g 1040
Kulhydrat difference 12,3 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 8,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 8,0 g 1003
Kostfibre 4,3 g 1001
Fedt 0,6 g 1003
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,04 g 6 1003
Aske 1,8 g 1001
Tørstof 17,0 g 1001
Vand 83,0 g 1001
Nitrogen 0,368 g 1040
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 5,00 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 30,0 µg 3 1020
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 1,70 α-TE
alfa-Tokoferol 1,70 mg 1,45 - 1,96 3 1034
Thiamin (B1-vitamin) 0,1000 mg 0,077 - 0,135 9 1019
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0800 mg 0,086 - 0,088 3 1022
Niacinækvivalent 2,36 NE 1003
Niacin 2,00 mg 1,35 - 2,8 10 1018
B6-vitamin 0,230 mg 0,175 - 0,332 6 1025
Folat 180 µg 6 1803
C-vitamin 41,0 mg 1003
Ascorbinsyre 41,0 mg 24 - 54 10 1017
Cholin 27,0 mg 1 2187
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 17,0 mg 7,8 - 36 6 1058
Kalium 562 mg 454 - 723 6 1058
Calcium 48,5 mg 35,2 - 66 10 1015, 1030
Magnesium 36,0 mg 26,7 - 45,6 6 1058
Jern 1,20 mg 0,62 - 2,9 5 1043
Kobber 0,230 mg 0,22 - 0,24 2 T 496.0
Zink 1,40 mg 1,3 - 1,4 2 T 496.0
Mangan 0,460 mg 0,42 - 0,49 2 T 496.0
Krom 2,80 µg 2,8 1 1506
Molybdæn 0 µg 1 T 496.0
Selen 0 µg 0,0 1 1506
Fosfor 71,1 mg 62,4 - 78,7 6 1015
Jod 0,400 µg 0,1 - 0,9 4 1055
Nikkel 11,1 µg 11,1 1 1506
Kviksølv 0 µg 0,0 1 1506
Arsen 0,500 µg 0,5 1 1506
Cadmium 2,90 µg 2,9 1 1506
Bly 1,30 µg 1,3 1 1506
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 5,60 g 1 2190
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Stivelse/Glykogen 1,70 g 1 2190
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,094 19,6 1039
C18:0 0,003 0,662 1039
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:1,n-9 0,057 11,9 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,283 58,9 1039
C18:3,n-3 0,042 8,83 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,097 20,3 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,057 11,9 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,325 67,7 1003
Sum fedtsyrer 0,480 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,042 8,83 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,283 58,9 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 70 190 1059
Leucin 92 250 1059
Lysin 92 250 1059
Methionin 26 72 1059
Cystin 9 25 1059
Phenylalanin 55 150 1059
Tyrosin 37 100 1059
Threonin 66 180 1059
Tryptofan 22 59 1059
Valin 110 300 1059
Arginin 70 190 1059
Histidin 33 91 1059
Alanin 81 220 1059
Asparaginsyre 265 720 1059
Glutaminsyre 604 1640 1059
Glycin 70 190 1059
Prolin 162 440 1059
Serin 66 180 1059
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 34 18 1015
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby