Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 976
Persillerod, rå
Engelsk navn
Parsley root, raw
Taxonomisk navn
Petroselium crispum (Miller) Nyman ssp. tuberosum
Synonymer
Persillerødder
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 34 18 1015
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,800
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 232 kJ 1003
Energi, kcal 55 kcal 1003
total-N 0,368 g 1040
Protein, total 2,3 g 1040
Protein, deklaration 2,3 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 12,3 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 8,0 g 1003
kulhydrat, deklaration 8,0 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 4,3 g 1001
Fedt, total 0,6 g 1003
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 1,8 g 1001
Tørstof 17,0 g 1001
Vand 83,0 g 1001
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 2,50 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
ß-caroten 30,0 µg 3 1020
D-vitamin 0 µg 1003
D3 cholecalciferol 0 µg 1655
E-vitamin 1,70 α-TE 1003
alfa-tokoferol 1,70 mg 1,45 - 1,96 3 1034
B1-vitamin 0,100 mg 0,077 - 0,135 9 1019
B2-vitamin, riboflavin 0,080 mg 0,086 - 0,088 3 1022
Niacin 2,37 NE 1003
niacin 2,00 mg 1,35 - 2,80 10 1018
B6-vitamin 0,230 mg 0,175 - 0,332 6 1025
Folat 180 µg 6 1803
C-vitamin 41,0 mg 1003
L-ascorbinsyre 41,0 mg 24 - 54 10 1017
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 17,0 mg 7,8 - 36,0 6 1058
Kalium, K 562 mg 454 - 723 6 1058
Calcium, Ca 48,5 mg 35,2 - 66 10 1015, 1030
Magnesium, Mg 36,0 mg 26,7 - 45,6 6 1058
Phosphor, P 71,1 mg 62,4 - 78,7 6 1015
Jern, Fe 1,20 mg 0,62 - 2,9 5 1043
Kobber, Cu 0,230 mg 0,22 - 0,24 2 T 496
Zink, Zn 1,40 mg 1,3 - 1,4 2 T 496
Jod, I 0,400 µg 0,1 - 0,9 4 1055
Mangan, Mn 0,460 mg 0,42 - 0,49 2 T 496
Chrom, Cr 2,80 µg 2,80 1 1506
Selen, Se 0 µg 0 1 1506
Molybdæn, Mo 0 µg 1 T 496
Nikkel, Ni 11,1 µg 11,1 1 1506
Kviksølv, Hg 0 µg 0 1 1506
Arsen, As 0,500 µg 0,500 1 1506
Cadmium, Cd 2,90 µg 2,90 1 1506
Bly, Pb 1,30 µg 1,30 1 1506
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sukkerarter, ialt 0,800 g 1001
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,094 19,6 1039
C18:0 0,003 0,66 1039
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C18:1,n-9 0,057 11,9 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,283 58,9 1039
C18:3,n-3 0,042 8,83 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,097 20,3 1003
Sum monoumættede 0,057 11,9 1003
Sum polyumættede 0,325 67,8 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 0,479 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,042 8,77 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,283 59,1 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 70 190 1059
Leucin 92 250 1059
Lysin 92 250 1059
Methionin 26 72 1059
Cystin 9 25 1059
Phenylalanin 55 150 1059
Tyrosin 37 100 1059
Threonin 66 180 1059
Tryptofan 22 59 1059
Valin 110 300 1059
Arginin 70 190 1059
Histidin 33 91 1059
Alanin 81 220 1059
Asparaginsyre 265 720 1059
Glutaminsyre 604 1640 1059
Glycin 70 190 1059
Prolin 162 440 1059
Serin 66 180 1059

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby