Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 998
Laks, atlantisk, vild, koldrøget
Engelsk navn
Salmon, Atlantic, wild, cold smoked
Taxonomisk navn
Salmo salar
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,920
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 676 kJ 1003
Energi, kcal 162 kcal 1003
total-N 3,424 g 1364
Protein, total 21,4 g 1364
Protein, deklaration 21,4 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 0,0 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 0,1 g 1003
kulhydrat, deklaration 0,1 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 0,0 g 1344
Fedt, total 8,4 g 1364
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 7,0 g 1364
Tørstof 36,9 g 1364
Vand 63,1 g 1364
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 15,0 RE 1003
Retinol 15,0 µg 12 - 15 3 1024
ß-caroten 0 µg 1655
D-vitamin 5,00 µg 1003
D3 cholecalciferol 5,00 µg 1 1057
E-vitamin 1,30 α-TE 1003
alfa-tokoferol 1,30 mg 1,20 - 1,44 2 1034
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,230 mg 0,186 - 0,450 4 1019
B2-vitamin, riboflavin 0,100 mg 0,071 - 0,121 3 1022
Niacin 13,5 NE 1003
niacin 10,0 mg 9,60 - 10,8 3 1018
B6-vitamin 1,00 mg 0,906 - 1,110 2 1025
Pantothensyre 0,710 mg 1364
Biotin 5,00 µg T 921
Folat 26,0 µg 20,1 - 32,3 4 1374
Frit folat 4,00 µg 3,2 - 4,2 4 1374
B12-vitamin 5,00 µg 4,78 - 5,21 2 1044
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg 1344
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 1466 mg 1260 - 1870 3 1058
Kalium, K 329 mg 254 - 435 3 1058
Calcium, Ca 15,0 mg 10 - 26 3 1030
Magnesium, Mg 30,0 mg 28,0 - 33,7 3 1058
Phosphor, P 250 mg 1344
Jern, Fe 0,500 mg 0,38 - 0,74 3 1043
Kobber, Cu 0,090 mg 1344
Zink, Zn 0,400 mg 1344
Jod, I 30,0 µg 16 - 53 6 1041
Mangan, Mn 0,040 mg 1001
Chrom, Cr 10,0 µg 1001
Selen, Se 26,0 µg 1864
Molybdæn, Mo 0 µg 1001
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 0 g 1655
Glucose 0 g 1655
Monosaccharider, total 0 g 1003
Lactose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Saccharose 0 g 1655
Disaccharider, total 0 g 1003
Sukkerarter, ialt 0 g 1003
Stivelse 0 g 1655
(a)Hexoses 0 g 1655
(b)Pentoses 0 g 1655
(c)UronicAcids 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:0 0,375 4,85 1039
C15:0 0,046 0,58 1039
C16:0 1,00 13,0 1039
C18:0 0,180 2,33 1039
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,345 4,46 1039
C18:1,n-9 1,26 16,3 1039
C20:1,n-11 0,495 6,41 1039
C22:1,n-9 0,615 7,96 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,150 1,94 1039
C18:3,n-3 0,241 3,11 1039
C20:5,n-3 0,871 11,3 1039
C22:5,n-3 0,210 2,72 1039
C22:6,n-3 1,94 25,1 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 1,61 20,8 1003
Sum monoumættede 2,71 35,1 1003
Sum polyumættede 3,41 44,1 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 7,73 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 3,26 42,2 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,150 1,94 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 70 mg 1039
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 1060 310 1059
Leucin 1580 460 1059
Lysin 1850 540 1059
Methionin 856 250 1059
Cystin 188 55 1059
Phenylalanin 856 250 1059
Tyrosin 719 210 1059
Threonin 924 270 1059
Tryptofan 209 61 1059
Valin 1270 370 1059
Arginin 1750 510 1059
Histidin 582 170 1059
Alanin 1200 350 1059
Asparaginsyre 1990 580 1059
Glutaminsyre 2600 760 1059
Glycin 993 290 1059
Prolin 719 210 1059
Serin 822 240 1059

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby