DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1068
Kærnemælk med citronsaft
Engelsk navn
Milk, buttermilk with lemon
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 214 kJ 1003
Energi (kcal) 50 kcal 1003
Protein 3,3 g 2,69 - 3,89 10 1236
Protein fra Aminosyrer 2,9 g 1003
Protein, deklaration 3,2 g 2,64 - 3,81 10 1236
Kulhydrat difference 8,4 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 8,4 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 7,5 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 0,5 g 0,2 - 0,9 49 1236
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 1,2 g 1003
Tørstof 13,4 g 11,9 - 14,8 49 1236
Vand 86,6 g 85,2 - 88,1 49 1236
Tilsat sukker 4,0 g 3 - 4,9 27 1224
Nitrogen 0,517 g 0,423 - 0,611 10 1236
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 4,17 RE 1003
Retinol 4,00 µg 1003
beta-Caroten 2,00 µg 1003
D-vitamin 0,01000 µg 1003
D3-vitamin 0,01000 µg 1003
E-vitamin 0,01000 α-TE
alfa-Tokoferol 0,01000 mg 1003
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0 mg 1003
Riboflavin (B2-vitamin) 0,175 mg 0,154 - 0,195 4 1046
Niacinækvivalent 0,869 NE 1003
Niacin 0,0930 mg 0,085 - 0,105 3 1046
B6-vitamin 0,0350 mg 0,032 - 0,038 3 1046
Pantothensyre 0,300 mg 1337
Biotin 1,40 µg 1337
Folat 2,90 µg 6 T 32
B12-vitamin 0,250 µg 0,14 - 0,33 3 1046
C-vitamin 0,400 mg 1003
Ascorbinsyre 0,400 mg 0,1 - 1 22 1235
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 41,2 mg 35,8 - 46,6 24 1232
Kalium 147 mg 133 - 161 23 1232
Calcium 114 mg 104 - 124 24 1232
Magnesium 11,2 mg 9,8 - 12,6 24 1232
Jern 0,0400 mg 0,037 - 0,04 2 1043
Kobber 0,0122 mg 0,012 0,007 - 0,018 4 T 32
Zink 0,412 mg 0,32 - 0,5 23 T 32
Mangan 0,00175 mg 0,002 0,001 - 0,002 4 T 32
Krom 0,0520 µg 0 - 0,221 18 1538
Molybdæn 5,00 µg 1001
Selen 1,30 µg 1006
Fosfor 89,0 mg 79 - 99 26 1232
Chlorid 87,0 mg 76 - 98 12 1232
Jod 10,7 µg 11 9 - 13 7 T 6
Nikkel 0,802 µg 0 - 1,28 14 T 32
Cadmium 0,00200 µg 0 - 0,006 18 1538
Bly 0,0890 µg 0,023 - 0,249 17 1538
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0,0400 g 0,01 - 0,16 27 1224
Galaktose 0,0300 g 0,01 - 0,07 27 1224
Glukose 0,0200 g 0,01 - 0,1 27 1224
Sum monosakkarider 0,0900 g 1003
Laktose 3,45 g 2,98 - 3,92 27 1224
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 3,98 g 3,01 - 4,94 27 1224
Sum disakkarider 7,43 g 1003
Sum sukkerarter 7,52 g 1003
Tilsat Sukker 4,1 g 1 2133
Frie sukkerarter 4,1 g 1 2133
Sum sukkeralkoholer 0 g 1003
Stivelse 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
L-mælkesyre 0,840 g 0,68 - 1 27 1224
D-mælkesyre 0,0200 g 0,01 - 0,04 27 1224
Mælkesyre 0,860 g 0,7 - 1,02 27 1224
Citronsyre 0,0300 g 0,01 - 0,08 27 1224
Sum organiske syrer 0,890 g 1003
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,017 3,59 1227
C6:0 0,011 2,32 1227
C8:0 0,007 1,47 1227
C10:0 0,016 3,38 1227
C12:0 0,019 4,01 1227
C14:0 0,055 11,6 1227
C16:0 0,148 31,2 1227
C18:0 0,051 10,7 1227
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,007 1,47 1227
C16:1,n-7 0,011 2,32 1227
C18:1,n-9 0,111 23,4 1227
C20:1,n-11 0,006 1,26 1227
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,010 2,11 1227
C18:3,n-3 0,004 0,845 1227
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,324 68,4 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,135 28,5 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,014 2,95 1003
Sum fedtsyrer 0,472 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,004 0,845 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,010 2,11 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 4 mg 49 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 186 360 T 32
Leucin 300 580 T 32
Lysin 274 530 T 32
Methionin 83 160 T 32
Cystin 21 41 T 32
Phenylalanin 165 320 T 32
Tyrosin 145 280 T 32
Threonin 140 270 T 32
Tryptofan 47 90 T 32
Valin 222 430 T 32
Arginin 109 210 T 32
Histidin 93 180 T 32
Alanin 109 210 T 32
Asparaginsyre 259 500 T 32
Glutaminsyre 626 1210 T 32
Glycin 62 120 T 32
Prolin 321 620 T 32
Serin 186 360 T 32
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum biogene aminer 0 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 6,38
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,945
Massefylde 1,1 1 2026

© 2022 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby