DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 721
Parmesan, revet
Engelsk navn
Cheese, hard, Parmesan, grated
Taxonomisk navn
Bos taurus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1781 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1701 kJ 1003
Energi (kcal) 428 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 409 kcal 1003
Protein 38,5 g 37,8 - 38,8 6 1938
Protein fra Aminosyrer 33,9 g 1003
Protein, deklaration 37,7 g 37,1 - 38 6 1938
Kulhydrat difference 4,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 4,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,1 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 28,6 g 28 - 29 6 1938
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 3,82 g 6 1003
Aske 8,0 g 7,29 - 9,26 6 1938
Tørstof 79,2 g 77,8 - 81,7 6 1938
Vand 20,8 g 18,3 - 22,1 6 1938
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 277 RE 1003
Retinol 255 µg 1003
beta-Caroten 132 µg 1003
D-vitamin 0,270 µg 1003
D3-vitamin 0,270 µg 1003
E-vitamin 0,760 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,760 mg 1003
K1-vitamin 0 µg 1655
K-vitamin 0 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,0290 mg 0,024 - 0,037 3 1938
Riboflavin (B2-vitamin) 0,486 mg 0,469 - 0,514 3 1938
Niacinækvivalent 8,96 NE 1003
Niacin 0,114 mg 0,099 - 0,127 3 1938
B6-vitamin 0,0490 mg 0,046 - 0,055 3 1938
Pantotensyre 0,325 mg 0,319 - 0,33 2 1938
Biotin 1,50 µg 1 - 3,6 T 136.0
Folat 10,00 µg 10 - 11 2 1938
B12-vitamin 1,60 µg T 94.0
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1938
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 1530 mg 1360 - 1710 6 1938
Kalium 125 mg 68 - 160 6 1938
Calcium 1110 mg 1060 - 1160 6 1938
Magnesium 38,0 mg 33 - 42 6 1938
Jern 0,900 mg 0,57 - 1,3 6 1938
Kobber 0,0300 mg T 321.0
Zink 3,87 mg 1,24 - 5,43 6 1938
Mangan 0,0590 mg 0,051 - 0,07 6 T 261.0
Krom 0,400 µg 1538
Selen 14,0 µg 1003
Fosfor 729 mg 704 - 767 6 1938
Jod 13,8 µg 6,4 - 38 46 T 1274.0
Nikkel 4,00 µg 2 - 10 6 T 261.0
Kviksølv 0,1000 µg 6 T 261.0
Arsen 1,000 µg 6 T 261.0
Cadmium 0,0160 µg 1538
Bly 0,700 µg 1538
Sum mineraler 3530 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 0,1000 g 1217
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,973 3,59 1227
C6:0 0,620 2,29 1227
C8:0 0,410 1,51 1227
C10:0 0,896 3,31 1227
C12:0 1,106 4,09 1227
C14:0 3,166 11,7 1227
C16:0 8,459 31,2 1227
C18:0 2,890 10,6 1227
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,410 1,51 1227
C16:1,n-7 0,620 2,29 1227
C18:1,n-9 6,351 23,4 1227
C20:1,n-11 0,324 1,19 1227
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,591 2,18 1227
C18:3,n-3 0,219 0,811 1227
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 18,520 68,5 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 7,706 28,5 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,811 2,99 1003
Sum fedtsyrer 27,036 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,219 0,811 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,591 2,18 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 99 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 6,028 1938
Isoleucin 2110 350 1059
Leucin 3560 590 1059
Lysin 3070 510 1059
Methionin 1090 180 1059
Cystin 139 23 1059
Phenylalanin 1990 330 1059
Tyrosin 2110 350 1059
Threonin 1330 220 1059
Tryptofan 530 88 1059
Valin 2590 430 1059
Arginin 1210 200 1059
Histidin 1090 180 1059
Alanin 1210 200 1059
Asparaginsyre 2710 450 1059
Glutaminsyre 7540 1250 1059
Glycin 784 130 1059
Prolin 4040 670 1059
Serin 2170 360 1059
Sum essentielle Aminosyrer 17348,6
Sum ikke essentielle aminosyrer 21899,7
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 11,9 mg 1,2 - 27,7 6 1488
Serotonin 0,00300 mg 1487
Cholin 14,1 mg 1 2187
Tyramin 5,00 mg 0,4 - 29 1483
Sum biogene aminer 11,9 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 6,38 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,945 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby