DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 771
Grisekød, mørbrad, afpudset, rå
Engelsk navn
Pork, tenderloin, trimmed, raw
Taxonomisk navn
Sus scrofa
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 484 kJ 1003
Energi (kcal) 115 kcal 1003
Protein 21,2 g 19,6 - 23,4 96 1840, 1070, 1832, 1127, 2091
Protein fra Aminosyrer 16,9 g 1003
Protein, deklaration 21,2 g 19,6 - 23,4 96 1840, 2091, 1127, 1832, 1070
Kulhydrat difference 0,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 3,3 g 1,73 - 10,1 49 1818, 2091, 1832, 1840
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,25 g 1003
Aske 1,2 g 1,04 - 1,3 78 2091, 1070, 1127, 1840
Tørstof 25,8 g 24 - 29,9 96 1840, 2091, 1070, 1127, 1832
Vand 74,2 g 70,1 - 76 96 2091, 1070, 1127, 1832, 1840
Nitrogen 3,397 g 3,13 - 3,74 96 1832, 2091, 1127, 1840, 1070
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 2 T 777
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 0,161 µg 1003
D3-vitamin 0,0750 µg 1300
25-hydroxy D3-vitamin 0,0860 µg 1300
E-vitamin 0,1000 α-TE
alfa-Tokoferol 0,1000 mg 1001
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 1,13 mg 0,59 - 1,7 70 1070, 1127, 1840
Riboflavin (B2-vitamin) 0,245 mg 0,18 - 0,339 70 1070, 1127, 1840
Niacinækvivalent 8,05 NE 1003
Niacin 4,20 mg 1003
B6-vitamin 0,381 mg 0,22 - 0,52 70 1840, 1127, 1070
Pantothensyre 0,790 mg 1352
Biotin 2,60 µg 1,4 - 4,8 4 T 988
Folat 2,30 µg 0,93 - 4,6 40 1127, 1840
B12-vitamin 0,605 µg 0,36 - 1 40 1127, 1840
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 100,0 mg 1003
Kalium 480 mg 1003
Calcium 8,00 mg 1003
Magnesium 25,3 mg 18,1 - 29,4 70 1070, 1127, 1840
Jern 1,02 mg 0,61 - 1,6 70 1840, 1127, 1070
Kobber 0,1000 mg 0 - 0,22 266 1102
Zink 1,83 mg 1,4 - 2,89 70 1127, 1840, 1070
Mangan 0,0140 mg 1348
Krom 2,10 µg 0,52 0,01 - 31,6 120 1908
Molybdæn 0 µg 1 1348
Selen 10,4 µg 10,3 6,3 - 20 120 1908
Fosfor 220 mg 210 - 230 2 1032
Jod 1,10 µg 1003
Nikkel 2,20 µg 1,3 0 - 15,5 120 1908
Kviksølv 0,130 µg 0,1 0,02 - 0,65 120 1908
Arsen 2,00 µg 0 - 18 266 1102
Cadmium 0,0400 µg 0,03 0 - 0,83 120
Bly 0,200 µg 0 0 - 2,5 120 1908
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1655
Glukose 0 g 1655
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 1655
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Stivelse 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0 1818
C6:0 0,000 0 1818
C8:0 0,000 0 1818
C10:0 0,000 0 1818
C12:0 0,003 0,112 1818
C14:0 0,044 1,44 1818
C16:0 0,683 22,5 1818
C17:0 0,026 0,863 1818
C18:0 0,376 12,4 1818
C20:0 0,000 0 1818
C22:0 0,000 0 1818
C24:0 0,013 0,412 1818
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,000 0 1818
C16:1,n-7 0,065 2,13 1818
C18:1,n-7 0,000 0 1818
C18:1,n-9 1,021 33,7 1818
C20:1,n-11 0,024 0,788 1818
C22:1,n-9 0,000 0 1818
C22:1,n-11 0,000 0 1818
C24:1,n-9 0,000 0 1818
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,477 15,7 1818
C18:3,n-3 0,030 0,994 1818
C18:4,n-3 0,000 0 1818
C20:2,n-6 0,013 0,412 1818
C20:3,n-3 0,000 0 1818
C20:3,n-6 0,019 0,619 1818
C20:5,n-3 0,011 0,356 1818
C22:5,n-3 0,019 0,619 1818
C22:6,n-3 0,010 0,337 1818
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,196 6,47 1818
Sum mættede fedtsyrer 1,144 37,7 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 1,110 36,6 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,578 19 1003
Sum fedtsyrer 3,028 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,070 2,3 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,508 16,7 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 58 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 1050 310 1059
Leucin 1600 470 1059
Lysin 1900 560 1059
Methionin 543 160 1059
Cystin 143 42 1059
Phenylalanin 781 230 1059
Tyrosin 713 210 1059
Threonin 917 270 1059
Tryptofan 231 68 1059
Valin 1160 340 1059
Arginin 1260 370 1059
Histidin 815 240 1059
Alanin 1220 360 1059
Asparaginsyre 1900 560 1059
Glutaminsyre 2820 830 1059
Glycin 985 290 1059
Prolin 781 230 1059
Serin 849 250 1059
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 6 60 1127
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,920

© 2022 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby