DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 70
Appelsin, rå
Engelsk navn
Orange, raw
Taxonomisk navn
Citrus × sinensis (Linnaeus, 1753) (Osbeck, 1765)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 205 kJ 1003
Energi (kcal) 49 kcal 1003
Protein 0,9 g 0,568 - 1,16 33 1842, 1859, 2179
Protein fra Aminosyrer 0,5 g 1003
Protein, deklaration 0,9 g 0,568 - 1,16 33 1842, 1859, 2179
Kulhydrat difference 11,3 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 9,3 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 9,3 g 1003
Kostfibre 2,0 g 1,41 - 2,36 49 1305, 1842, 1859, 2179
Fedt 0,1 g 0,7 - 0,7 6 1068, 2179
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,00 g 18 1003
Aske 0,4 g 0,33 - 0,58 33 1842, 1859, 2179
Tørstof 13,6 g 9,32 - 16,4 57 1305, 1842, 1859, 1878, 2179
Vand 86,4 g 83,6 - 90,6 57 1305, 1842, 1859, 1878, 2179
Nitrogen 0,142 g 0,091 - 0,187 33 1842, 1859, 2179
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 8,00 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
beta-Caroten 48,0 µg 47,0 43 - 55 4 1808
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 0,310 α-TE
alfa-Tokoferol 0,310 mg 0,28 0,17 - 0,47 13 2179
K1-vitamin 0 µg 10 1928
Thiamin (B1-vitamin) 0,0997 mg 0,056 - 0,201 49 1305, 1842, 1859, 2179
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0300 mg 0,02 - 0,04 39 1305, 1859, 2179
Niacinækvivalent 0,491 NE 1003
Niacin 0,395 mg 0,4 0,29 - 0,48 13 2179
B6-vitamin 0,0796 mg 0,04 - 0,134 49 1305, 1842, 1859, 2179
Pantotensyre 0,163 mg 0,17 0,113 - 0,21 13 2179
Biotin 0,842 µg 0,65 - 1,13 11 1071, 2179
Folat 46,2 µg 25 - 89 36 1305, 1842, 1859
Frit folat 13,0 µg 8,6 - 19 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1344
C-vitamin 54,4 mg 1003
Ascorbinsyre 52,8 mg 32 - 79 49 1305, 1842, 1859, 2179
Dehydroascorbinsyre 1,64 mg 1,6 1 - 2,2 13 2179
Cholin 8,40 mg 1 2187
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 1,14 mg 0,209 - 3,2 18 1058, 2179
Kalium 158 mg 111 - 202 39 1305, 1859, 2179
Calcium 29,6 mg 17,6 - 40,6 19 1015, 2179
Magnesium 10,3 mg 7,2 - 13,4 39 1305, 1859, 2179
Jern 0,119 mg 0,05 - 0,24 39 1305, 1859, 2179
Kobber 0,0402 mg 0,038 0,029 - 0,058 13 2179
Zink 0,0616 mg 0,0 - 0,2 39 1305, 1859, 2179
Mangan 0,0242 mg 0,023 0,016 - 0,037 13 2179
Krom 0 µg - 0,24 13 2179
Molybdæn 0 µg 3 1348
Selen 0,0462 µg 0,071 - 0,155 13 2179
Fosfor 20,9 mg 10,8 - 28,9 19 1015, 2179
Jod 0,145 µg 0,0 - 1 20 1055, 2179
Nikkel 2,27 µg 1,72 0,86 - 5,2 13 2179
Kviksølv 0 µg - 0,013 13 2179
Arsen 0,0127 µg 0,079 - 0,086 13 2179
Cadmium 0,00592 µg 0,017 - 0,06 13 2179
Bly 0,108 µg 0,104 0,05 - 0,214 13 2179
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 2,27 g 2,31 1,73 - 2,7 21 1878, 2179
Glukose 2,11 g 2,12 1,51 - 2,7 21 1878, 2179
Sum monosakkarider 4,38 g 1003
Sakkarose 3,82 g 4,0 2,7 - 4,7 21 1878, 2179
Sum disakkarider 3,82 g 1003
Sum sukkerarter 8,20 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Sorbitol 0 g 0,0 8 1878
Sum sukkeralkoholer 0 g 1003
Stivelse/Glykogen 0 g - 0,15 3 2179
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Citronsyre 0,910 g 2 2123
Benzosyre 2,00 mg 1101
Sum organiske syrer 0,910 g 1003
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,020 21 1039
C18:0 0,003 3,54 1039
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,003 3,54 1039
C18:1,n-9 0,021 22,9 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,033 35 1039
C18:3,n-3 0,013 13,9 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,023 24,5 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,025 26,4 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,046 48,9 1003
Sum fedtsyrer 0,093 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,013 13,9 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,033 35 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 17 120 1059
Leucin 28 200 1059
Lysin 35 250 1059
Methionin 5 34 1059
Cystin 3 21 1059
Phenylalanin 20 140 1059
Tyrosin 12 83 1059
Threonin 17 120 1059
Tryptofan 6 41 1059
Valin 28 200 1059
Arginin 75 530 1059
Histidin 12 83 1059
Alanin 24 170 1059
Asparaginsyre 102 720 1059
Glutaminsyre 55 390 1059
Glycin 20 140 1059
Prolin 122 860 1059
Serin 37 260 1059
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Serotonin 0,00300 mg 2 1487
Tyramin 0,300 mg 0,1 - 1 1486
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 28 23 1015, 1878, 2179
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby