DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 8
Persille, rå
Engelsk navn
Parsley, raw
Taxonomisk navn
Petroselinum crispum var. crispum (Miller, 1866)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 201 kJ 1003
Energi (kcal) 48 kcal 1003
Protein 3,7 g 3,2 - 4,5 8 1073, 1825
Protein fra Aminosyrer 2,7 g 1003
Protein, deklaration 3,7 g 3,2 - 4,5 8 1073, 1825
Kulhydrat difference 7,8 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 3,7 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 3,7 g 1003
Kostfibre 4,1 g 3,1 - 5,1 2 1825
Fedt 1,1 g 1,15 1,1 - 1,2 2 1073, 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,16 g 5 1003
Aske 2,1 g 1,7 - 2,5 8 1073, 1825
Tørstof 14,8 g 10,6 - 17,8 12 1073, 1808, 1825
Vand 85,2 g 82,2 - 89,4 12 1073, 1808, 1825
Nitrogen 0,594 g 0,512 - 0,72 8 1073, 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 948 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
beta-Caroten 5690 µg 5830, 4960 - 6150 4 1808
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 2,70 α-TE
alfa-Tokoferol 2,70 mg 1,94 - 3,36 4 1034
K1-vitamin 790 µg 1006
Thiamin (B1-vitamin) 0,120 mg 0,098 - 0,152 10 1019
Riboflavin (B2-vitamin) 0,300 mg 0,208 - 0,392 12 1022
Niacinækvivalent 2,64 NE 1003
Niacin 1,70 mg 1,02 - 2,3 10 1018
B6-vitamin 0,200 mg 0,117 - 0,298 8 1025
Pantotensyre 0,300 mg 1352
Biotin 0,400 µg 1344
Folat 116 µg 1375
Frit folat 41,0 µg 1375
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 308 mg 1003
Ascorbinsyre 308 mg 246 - 358 5 1073
Cholin 12,8 mg 1 2187
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 64,0 mg 20,9 - 139 5 1058
Kalium 641 mg 443 - 768 5 1058
Calcium 185 mg 94 - 354 16 1015, 1030
Magnesium 29,0 mg 17,3 - 43,4 5 1058
Jern 3,60 mg 1,5 - 12,8 12 1043
Kobber 0,0900 mg 1 1103
Zink 0,460 mg 1 1103
Mangan 2,70 mg 0,9 - 5,3 5 1348
Krom 7,00 µg 6 - 10 5 1348
Molybdæn 10,00 µg 1 1348
Selen 0,1000 µg 5 1348
Fosfor 72,0 mg 52,5 - 98,9 6 1015
Jod 13,5 µg 4,3 - 47 8 1055
Nikkel 50,0 µg 10 - 120 5 1348
Kviksølv 1,50 µg 0,5 - 5,2 5 1348
Arsen 3,00 µg 1 1348
Cadmium 3,00 µg 1 - 8 5 1348
Bly 19,0 µg 8 - 24 5 1348
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0,300 g 1314
Glukose 0,500 g 1314
Sum monosakkarider 0,800 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1314
Sakkarose 0 g 1314
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0,800 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Stivelse/Glykogen 0,430 g 1314
Cellulose 1,63 g 1314
Lignin 0,590 g 1314
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,155 16,8 1039
C18:0 0,007 0,744 1039
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,027 2,97 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,274 29,7 1039
C18:3,n-3 0,457 49,6 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,162 17,6 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,027 2,97 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,731 79,4 1003
Sum fedtsyrer 0,920 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,457 49,6 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,274 29,7 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 149 250 1059
Leucin 255 430 1059
Lysin 226 380 1059
Methionin 52 88 1059
Cystin 18 30 1059
Phenylalanin 178 300 1059
Tyrosin 101 170 1059
Threonin 154 260 1059
Tryptofan 56 95 1059
Valin 214 360 1059
Arginin 154 260 1059
Histidin 77 130 1059
Alanin 244 410 1059
Asparaginsyre 368 620 1059
Glutaminsyre 309 520 1059
Glycin 178 300 1059
Prolin 267 450 1059
Serin 172 290 1059
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 34 18 1015
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby