Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 10
Rabarber, rå
Engelsk navn
Rhubarb, raw
Taxonomisk navn
Rheum rhabarbarum L.
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 38 1 1015
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,800
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 108 kJ 1003
Energi, kcal 26 kcal 1003
total-N 0,144 g 0,064 - 0,208 4 1825
Protein, total 0,9 g 0,400 - 1,300 4 1825
Protein, deklaration 0,9 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 6,8 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 3,0 g 1003
kulhydrat, deklaration 3,0 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 3,8 g 2,9 - 4,6 4 1825
Fedt, total 0,3 g 1 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 1,5 g 0,9 - 2,1 4 1825
Tørstof 9,5 g 6,400 - 12,800 4 1825
Vand 90,5 g 87,200 - 93,600 4 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 9,83 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
ß-caroten 118 µg 114 - 124 2 1020
D-vitamin 0 µg 1003
D3 cholecalciferol 0 µg 1344
E-vitamin 0,350 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0,350 mg 0,26 - 0,41 3 1034
B1-vitamin 0,030 mg 0,010 - 0,042 4 1019
B2-vitamin, riboflavin 0,030 mg 0,022 - 0,041 5 1022
Niacin 0,433 NE 1003
niacin 0,250 mg 0,19 - 0,38 10 1018
B6-vitamin 0,040 mg 0,025 - 0,064 5 1025
Pantothensyre 0,085 mg 1352
Folat 7,00 µg 6,0 - 9,6 4 1374
Frit folat 9,00 µg 5,1 - 11,7 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 13,0 mg 1003
L-ascorbinsyre 13,0 mg 6 - 24 36 1017
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 3,00 mg 2,2 - 4,5 4 1058
Kalium, K 280 mg 221 - 360 4 1058
Calcium, Ca 115 mg 23 - 370 15 1015, 1030
Magnesium, Mg 12,0 mg 11,1 - 13,5 4 1058
Phosphor, P 24,2 mg 19,2 - 31,8 6 1015
Jern, Fe 0,300 mg 0,11 - 0,47 5 1043
Kobber, Cu 0,056 mg 0,056 0,028 - 0,11 27 1082
Zink, Zn 0,230 mg 0,180 0,061 - 0,63 27 1082
Jod, I 0,300 µg 0,1 - 0,5 4 1055
Mangan, Mn 0,170 mg 0,055 - 0,370 5 1348
Chrom, Cr 0,600 µg 0,500 0 - 2,8 20 1506
Selen, Se 0,371 µg 0 - 1,8 42 1506, 1817
Molybdæn, Mo 0 µg 1 1348
Nikkel, Ni 7,17 µg 1,0 - 37,4 51 1539, 1817
Kviksølv, Hg 0,050 µg 0 - 0,20 20 1506
Arsen, As 0,060 µg 0,050 0 - 0,15 20 1506
Cadmium, Cd 1,69 µg 0,21 - 2,93 51 1539, 1817
Bly, Pb 1,20 µg 1,20 0 - 3,8 29 1539
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Benzoesyre 0,030 mg 1496
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Tyramin 0 mg 2 1485
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 0,750 g 1314
Glucose 0,890 g 1314
Monosaccharider, total 1,64 g 1003
Lactose 0 g 1655
Maltose 0 g 1314
Saccharose 0 g 1314
Disaccharider, total 0 g 1003
Sukkerarter, ialt 1,64 g 1003
Stivelse 0,220 g 1314
(a)Hexoses 0,810 g 1314
(b)Pentoses 0,350 g 1314
(c)UronicAcids 0,600 g 1314
Cellulose 1,31 g 1314
Lignin 0,120 g 1314
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,057 23,6 1039
C18:0 0,007 3,11 1039
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C18:1,n-9 0,016 6,67 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,121 50,2 1039
C18:3,n-3 0,039 16,4 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,064 26,7 1003
Sum monoumættede 0,016 6,67 1003
Sum polyumættede 0,160 66,7 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 0,240 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,039 16,3 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,121 50,4 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 27 190 1059
Leucin 39 270 1059
Lysin 40 280 1059
Methionin 11 75 1059
Cystin 1 8 1059
Phenylalanin 26 180 1059
Tyrosin 17 120 1059
Threonin 22 150 1059
Tryptofan 11 75 1059
Valin 42 290 1059
Arginin 33 230 1059
Histidin 19 130 1059
Alanin 29 200 1059
Asparaginsyre 46 320 1059
Glutaminsyre 76 530 1059
Glycin 27 190 1059
Prolin 24 170 1059
Serin 27 190 1059

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby