DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 10
Rabarber, rå
Engelsk navn
Rhubarb, raw
Taxonomisk navn
Rheum rhabarbarum (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 108 kJ 1003
Energi (kcal) 26 kcal 1003
Protein 0,9 g 0,4 - 1,3 4 1825
Protein fra Aminosyrer 0,4 g 1003
Protein, deklaration 0,9 g 0,4 - 1,3 4 1825
Kulhydrat difference 6,8 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 3,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 3,0 g 1003
Kostfibre 3,8 g 2,9 - 4,6 4 1825
Fedt 0,3 g 1 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,01 g 4 1003
Aske 1,5 g 0,9 - 2,1 4 1825
Tørstof 9,5 g 6,4 - 12,8 4 1825
Vand 90,5 g 87,2 - 93,6 4 1825
Nitrogen 0,144 g 0,064 - 0,208 4 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 19,7 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
beta-Caroten 118 µg 114 - 124 2 1020
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 0,350 α-TE
alfa-Tokoferol 0,350 mg 0,26 - 0,41 3 1034
Thiamin (B1-vitamin) 0,0300 mg 0,01 - 0,042 4 1019
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0300 mg 0,022 - 0,041 5 1022
Niacinækvivalent 0,430 NE 1003
Niacin 0,250 mg 0,19 - 0,38 10 1018
B6-vitamin 0,0400 mg 0,025 - 0,064 5 1025
Pantotensyre 0,0850 mg 1352
Folat 7,00 µg 6 - 9,6 4 1374
Frit folat 9,00 µg 5,1 - 11,7 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 13,0 mg 1003
Ascorbinsyre 13,0 mg 6 - 24 36 1017
Cholin 6,10 mg 1 2187
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 3,00 mg 2,2 - 4,5 4 1058
Kalium 280 mg 221 - 360 4 1058
Calcium 115 mg 23 - 370 15 1015, 1030
Magnesium 12,0 mg 11,1 - 13,5 4 1058
Jern 0,300 mg 0,11 - 0,47 5 1043
Kobber 0,0560 mg 0,056 0,028 - 0,11 27 1082
Zink 0,230 mg 0,18 0,061 - 0,63 27 1082
Mangan 0,170 mg 0,055 - 0,37 5 1348
Krom 0,600 µg 0,5 0,0 - 2,8 20 1506
Molybdæn 0 µg 1 1348
Selen 0,371 µg 0,0 - 1,8 42 1506, 1817
Fosfor 24,2 mg 19,2 - 31,8 6 1015
Jod 0,300 µg 0,1 - 0,5 4 1055
Nikkel 7,17 µg 1 - 37,4 51 1539, 1817
Kviksølv 0,0500 µg 0,0 - 0,2 20 1506
Arsen 0,0600 µg 0,05 0,0 - 0,15 20 1506
Cadmium 1,69 µg 0,21 - 2,93 51 1539, 1817
Bly 1,20 µg 1,2 0,0 - 3,8 29 1539
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0,750 g 1314
Glukose 0,890 g 1314
Sum monosakkarider 1,64 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1314
Sakkarose 0 g 1314
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 1,64 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Stivelse/Glykogen 0,220 g 1314
Cellulose 1,31 g 1314
Lignin 0,120 g 1314
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Benzosyre 0,0300 mg 1496
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,057 23,5 1039
C18:0 0,007 3,11 1039
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:1,n-9 0,016 6,66 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,121 50,2 1039
C18:3,n-3 0,039 16,4 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,064 26,6 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,016 6,66 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,160 66,6 1003
Sum fedtsyrer 0,240 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,039 16,4 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,121 50,2 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 27 190 1059
Leucin 39 270 1059
Lysin 40 280 1059
Methionin 11 75 1059
Cystin 1 8 1059
Phenylalanin 26 180 1059
Tyrosin 17 120 1059
Threonin 22 150 1059
Tryptofan 11 75 1059
Valin 42 290 1059
Arginin 33 230 1059
Histidin 19 130 1059
Alanin 29 200 1059
Asparaginsyre 46 320 1059
Glutaminsyre 76 530 1059
Glycin 27 190 1059
Prolin 24 170 1059
Serin 27 190 1059
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Tyramin 0 mg 2 1485
Sum biogene aminer 0 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 38 1 1015
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby