Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 1015
Smør, usaltet
Engelsk navn
Butter, salt not added
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,38
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,945
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 3054 kJ 1003
Energi, kcal 730 kcal 1003
total-N 0,078 g 1341
Protein, total 0,2 g 1341
Protein, deklaration 0,2 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 0,0 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 0,0 g 1003
kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 0,0 g 1655
Fedt, total 82,5 g 76,60 - 85,20 7 1250
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,7 g 1003
Tørstof 83,3 g 76,84 - 85,40 7 1250
Vand 16,7 g 14,600 - 23,160 7 1250
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 708 RE 1003
Retinol 678 µg 542 - 844 7 1250
ß-caroten 365 µg 1049
D-vitamin 0,730 µg 1003
D3 cholecalciferol 0,730 µg 1049
E-vitamin 1,90 α-TE 1003
alfa-tokoferol 1,90 mg 1034
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,007 mg 0,006 - 0,008 2 1019
B2-vitamin, riboflavin 0,035 mg 0,025 - 0,041 3 1022
Niacin 0,217 NE 1003
niacin 0,100 mg 1347
B6-vitamin 0,004 mg 1 1025
Pantothensyre 0,110 mg 1938
Biotin 0 µg 1344
Folat 3,00 µg 1938
Frit folat 0 µg 1344
B12-vitamin 0 µg 1344
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg 1344
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Chlorid, Cl 16,0 mg 12 - 24 7 1250
Natrium, Na 14,0 mg 11,0 - 17 9 1058, 1250
Kalium, K 19,6 mg 15 - 30 9 1058, 1250
Calcium, Ca 15,0 mg 13 - 19 2 1030
Magnesium, Mg 1,60 mg 1,5 - 1,8 2 1058
Phosphor, P 24,0 mg 1344
Jern, Fe 0,040 mg 0,02 - 0,05 5 1043
Kobber, Cu 0,003 mg 1220
Zink, Zn 0,150 mg 1344
Jod, I 1,50 µg 1 - 2 1042
Mangan, Mn 0,011 mg 0,008 - 0,017 4 1348
Chrom, Cr 6,00 µg 1 - 17 4 1348
Selen, Se 0,500 µg 0,5 - 1,0 4 1348
Molybdæn, Mo 0 µg 1348
Nikkel, Ni 0,553 µg 0,00 - 5,00 18 T 1052
Kviksølv, Hg 0,200 µg 4 1348
Cadmium, Cd 0,500 µg 4 1348
Bly, Pb 4,00 µg 0 - 17 4 1348
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Benzoesyre 0,030 mg 1495
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 0 g 1655
Glucose 0 g 1655
Monosaccharider, total 0 g 1003
Lactose 0,570 g 1035
Maltose 0 g 1655
Saccharose 0 g 1655
Disaccharider, total 0,570 g 1003
Andre sukkerarter 0 g 1003
Sukkerarter, ialt 0,570 g 1003
Stivelse 0 g 1655
(a)Hexoses 0 g 1655
(b)Pentoses 0 g 1655
(c)UronicAcids 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 2,80 3,59 1003
C6:0 1,79 2,29 1003
C8:0 1,17 1,50 1003
C10:0 2,57 3,30 1003
C12:0 3,20 4,10 1003
C14:0 9,12 11,7 1003
C16:0 24,4 31,4 1003
C18:0 8,33 10,7 1003
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C14:1,n-5 1,17 1,50 1003
C16:1,n-7 1,79 2,29 1003
C18:1,n-9 18,3 23,5 1003
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 1,72 2,21 1003
C18:3,n-3 1,56 2,00 1003
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 53,4 68,5 1003
Sum monoumættede 21,2 27,3 1003
Sum polyumættede 3,28 4,21 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 77,9 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 1,56 2,00 1003
Sum n-6 fedtsyrer 1,72 2,21 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 220 mg 210 - 225 8 1237
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 29 370 1059
Leucin 48 610 1059
Lysin 44 570 1059
Methionin 12 160 1059
Cystin 4 49 1059
Phenylalanin 25 320 1059
Tyrosin 21 270 1059
Threonin 21 270 1059
Tryptofan 7 86 1059
Valin 34 440 1059
Arginin 17 220 1059
Histidin 14 180 1059
Alanin 16 210 1059
Asparaginsyre 41 520 1059
Glutaminsyre 99 1270 1059
Glycin 10 130 1059
Prolin 48 620 1059
Serin 28 360 1059

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby