DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1015
Smør, usaltet
Engelsk navn
Butter, salt not added
Taxonomisk navn
Bos taurus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 3054 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 3054 kJ 1003
Energi (kcal) 743 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 743 kcal 1003
Protein 0,2 g 0,0 1341
Protein fra Aminosyrer 0,4 g 1003
Protein, deklaration 0,2 g 0,0 1341
Kulhydrat difference 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 82,5 g 76,6 - 85,2 7 1250
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,04 g 9 1003
Aske 0,7 g 1003
Tørstof 83,3 g 76,8 - 85,4 7 1250
Vand 16,7 g 14,6 - 23,1 7 1250
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 739 RE 1003
Retinol 678 µg 542 - 844 7 1250
beta-Caroten 365 µg 1049
D-vitamin 0,730 µg 1003
D3-vitamin 0,730 µg 1049
E-vitamin 1,90 α-TE
alfa-Tokoferol 1,90 mg 1034
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,00700 mg 0,006 - 0,008 2 1019
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0350 mg 0,025 - 0,041 3 1022
Niacinækvivalent 0,212 NE 1003
Niacin 0,1000 mg 1347
B6-vitamin 0,00400 mg 1 1025
Pantotensyre 0,110 mg 1938
Biotin 0 µg 1344
Folat 3,00 µg 1938
Frit folat 0 µg 1344
B12-vitamin 0 µg 1344
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1344
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 14,0 mg 11 - 17 9 1058, 1250
Kalium 19,6 mg 15 - 30 9 1058, 1250
Calcium 15,0 mg 13 - 19 2 1030
Magnesium 1,60 mg 1,5 - 1,8 2 1058
Jern 0,0400 mg 0,02 - 0,05 5 1043
Kobber 0,00300 mg 1220
Zink 0,150 mg 1344
Mangan 0,0110 mg 0,008 - 0,017 4 1348
Krom 6,00 µg 1 - 17 4 1348
Molybdæn 0 µg 1348
Selen 0,500 µg 0,5 - 1 4 1348
Fosfor 24,0 mg 1344
Chlorid 16,0 mg 12 - 24 7 1250
Jod 1,50 µg 1 - 2 1042
Nikkel 0,553 µg 0,0 - 5 18 T 1052.0
Kviksølv 0,200 µg 4 1348
Cadmium 0,500 µg 4 1348
Bly 4,00 µg 0,0 - 17 4 1348
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1655
Glukose 0 g 1655
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0,570 g 1035
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 1655
Sum disakkarider 0,570 g 1003
Sum sukkerarter 0,570 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Benzosyre 0,0300 mg 1495
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 2,801 3,59 1003
C6:0 1,788 2,29 1003
C8:0 1,172 1,5 1003
C10:0 2,572 3,3 1003
C12:0 3,198 4,1 1003
C14:0 9,117 11,7 1003
C16:0 24,432 31,3 1003
C18:0 8,333 10,6 1003
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 1,172 1,5 1003
C16:1,n-7 1,788 2,29 1003
C18:1,n-9 18,274 23,4 1003
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 1,718 2,2 1003
C18:3,n-3 1,559 2 1003
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 53,413 68,5 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 21,234 27,2 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 3,277 4,2 1003
Sum fedtsyrer 77,925 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 1,559 2 1003
Sum n-6 fedtsyrer 1,718 2,2 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 220 mg 210 - 225 8 1237
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,078 1341
Isoleucin 29 370 1059
Leucin 48 610 1059
Lysin 44 570 1059
Methionin 12 160 1059
Cystin 4 49 1059
Phenylalanin 25 320 1059
Tyrosin 21 270 1059
Threonin 21 270 1059
Tryptofan 7 86 1059
Valin 34 440 1059
Arginin 17 220 1059
Histidin 14 180 1059
Alanin 16 210 1059
Asparaginsyre 41 520 1059
Glutaminsyre 99 1270 1059
Glycin 10 130 1059
Prolin 48 620 1059
Serin 28 360 1059
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 18,8 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 6,38 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,945 1003
Massefylde 0,9 1 2026

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby