DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1026
Sild, røget
Engelsk navn
Herring, smoked
Taxonomisk navn
Clupea harengus
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 25
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
FCF 0,920
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 900 kJ 1003
Energi, kcal 216 kcal 1003
Nitrogen, total 3,347 g 3,31 3,06 - 4,01 12 2068
Protein, videnskabelig 20,5 g 20,24583333 18,6 - 24,6 12 2068
Protein, deklaration 20,5 g 20,24583333 18,6 - 24,6 12 2068
Kulhydrat, difference 0,0 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 0,0 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 0,0 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt, total 14,9 g 14,4 10 - 19,4 12 2068
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 3,4 g 2,81 1,85 - 7,4 12 2068
Tørstof 38,8 g 37,95 31,4 - 51 12 2068
Vand 61,2 g 62,05 49 - 68,6 12 2068
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 15,9 RE 1003
Retinol 15,9 µg 15,9 13,6 - 18,2 2 2068
D-vitamin 13,7 µg 1003
D3-vitamin 13,7 µg 13,65 12,7 - 14,6 2 2068
25-hydroxy D3-vitamin 0 µg 0 2 2068
E-vitamin 1,10 α-TE
alfa-tokoferol 1,10 mg 1,095 1,01 - 1,18 2 2068
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0 mg 0 2 2068
B2-vitamin, riboflavin 0,260 mg 0,26 0,26 - 0,26 2 2068
Niacinækvivalent 8,48 NE 1003
Niacin 4,85 mg 4,85 4,2 - 5,5 2 2068
B6-vitamin 0,305 mg 0,305 0,27 - 0,34 2 2068
Pantothensyre 0,670 mg 0,67 0,66 - 0,68 2 2068
Biotin 6,80 µg 6,8 6,7 - 6,9 2 2068
Folat 10,00 µg 6 1803
B12-vitamin 13,0 µg 13 12 - 14 2 2068
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg 1343
beta-caroten 0 µg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Chlorid, Cl 1040 mg 1035 1010 - 1060 2 2068
Natrium, Na 614 mg 614 578 - 650 2 2068
Kalium, K 290 mg 289,5 243 - 336 2 2068
Calcium, Ca 42,7 mg 42,65 41,7 - 43,6 2 2068
Magnesium, Mg 30,5 mg 30,45 30,1 - 30,8 2 2068
Fosfor, P 220 mg 220 219 - 221 2 2068
Jern, Fe 0,900 mg 0,9 0,85 - 0,95 2 2068
Kobber, Cu 0,0980 mg 0,098 0,097 - 0,099 2 2068
Zink, Zn 0,865 mg 0,865 0,84 - 0,89 2 2068
Jod, I 25,0 µg 25 22 - 28 2 2068
Mangan, Mn 0,0390 mg 0,039 0,036 - 0,042 2 2068
Chrom, Cr 4,47 µg 4,465 3,63 - 5,3 2 2068
Selen, Se 31,5 µg 31,5 31 - 32 2 2068
Molybdæn, Mo 0 µg 1 1348
Cobolt, Co 2,00 µg 1356
Nikkel, Ni 1,36 µg 1,355 0,92 - 1,79 2 2068
Fluor, F 110 µg 1356
Silicium, Si 0,500 mg 1356
Rubidium, Rb 70,0 µg 1356
Aluminium, Al 0,200 mg 1356
Bor, B 20,0 µg 1356
Brom, Br 1300 µg 1356
Kviksølv, Hg 3,50 µg 2,6 - 4,5 3 1839
Arsen, As 73,0 µg 1356
Cadmium, Cd 2,00 µg 1356
Bly, Pb 3,00 µg 1356
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,850 mg 0,5 - 2 4 1490
Tyramin 1,000 mg 0 - 2 3 1490
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1655
Glukose 0 g 1655
Monosaccharider, total 0 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 1655
Disaccharider, total 0 g 1003
Sukkerarter, total 0 g 1003
Stivelse 0 g 1655
Hexose 0 g 1655
Pentose 0 g 1655
Uronic Acid 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C8:0 0,000 0 2068
C10:0 0,000 0 2068
C12:0 0,000 0 2068
C14:0 1,059 7,71 2068
C15:0 0,066 0,483 2068
C16:0 1,788 13 2068
C18:0 0,169 1,23 2068
C20:0 0,000 0 2068
C22:0 0,000 0 2068
C24:0 0,000 0 2068
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,635 4,62 2068
C18:1,n-9 1,105 8,05 2068
C18:1,n-7 0,194 1,41 2068
C20:1,n-9 1,756 12,7 2068
C22:1,n-9 0,168 1,22 2068
C22:1,n-11 3,109 22,6 2068
C24:1,n-9 0,123 0,899 2068
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,263 1,91 2068
C18:3,n-3 (ALA) 0,159 1,15 2068
C18:4,n-3 0,385 2,8 2068
C20:2,n-6 0,000 0 2068
C20:4,n-3 0,047 0,344 2068
C20:4,n-6 0,000 0 2068
C20:3,n-6 0,000 0 2068
C20:5,n-3 (EPA) 0,849 6,19 2068
C22:5,n-3 0,099 0,722 2068
C22:6,n-3 (DHA) 1,332 9,7 2068
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,415 3,02 2068
Sum mættede 3,083 22,4 1003
Sum monoumættede 7,091 51,6 1003
Sum polyumættede 3,135 22,8 1003
Fedtsyrer, total 13,723 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 2,871 20,9 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,263 1,91 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 58 mg 58 58 - 58 2 T 48
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 1040 310 1059
Leucin 1670 500 1059
Lysin 2040 610 1059
Methionin 669 200 1059
Cystin 151 45 1059
Phenylalanin 837 250 1059
Tyrosin 736 220 1059
Threonin 971 290 1059
Tryptofan 218 65 1059
Valin 1240 370 1059
Arginin 1170 350 1059
Histidin 469 140 1059
Alanin 1340 400 1059
Asparaginsyre 2110 630 1059
Glutaminsyre 2810 840 1059
Glycin 937 280 1059
Prolin 770 230 1059
Serin 904 270 1059

© 2021 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby