DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1077
Grisekød, kogestykke af bryst uden svær, ca. 2 mm spæk, rå
Engelsk navn
Pork, thin belly, lean, approx. 2 mm rind, raw
Taxonomisk navn
Sus scrofa domesticus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 948 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 948 kJ 1003
Energi (kcal) 228 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 228 kcal 1003
Protein 17,4 g 0,0 15,5 - 19,5 23 1832, 1336
Protein fra Aminosyrer 13,9 g 1003
Protein, deklaration 17,4 g 0,0 15,5 - 19,5 23 1832, 1336
Kulhydrat difference 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 17,6 g 10,1 - 25,1 18 1832
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,15 g 1003
Aske 0,8 g 1324
Tørstof 35,8 g 30,1 - 41,6 18 1832
Vand 64,2 g 58,4 - 69,9 18 1832
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 8,95 RE 1003
Retinol 8,95 µg 9,1 6,6 - 11 4 T 1076.0
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 0,413 µg 1003
D3-vitamin 0,153 µg 1300
25-hydroxy D3-vitamin 0,104 µg 1300
E-vitamin 0,1000 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,1000 mg 1001
K1-vitamin 0 µg 1655
K-vitamin 0 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,480 mg 0,445 - 0,51 2 1032
Riboflavin (B2-vitamin) 0,175 mg 0,16 - 0,19 2 1032
Niacinækvivalent 5,99 NE 1003
Niacin 2,80 mg 1003
B6-vitamin 0,260 mg 1003
Pantotensyre 0,600 mg 1352
Biotin 2,60 µg 1,4 - 4,8 4 T 988.0
Folat 1,50 µg 0,8 - 4,6 10 T 988.0
B12-vitamin 0,650 µg 1001
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 60,0 mg 1003
Kalium 200 mg 1003
Calcium 6,00 mg 1003
Magnesium 14,0 mg 1003
Jern 0,600 mg 0,54 - 0,65 2 1032
Kobber 0,1000 mg 0,0 - 0,22 266 1102
Zink 3,60 mg 0,0 - 6,9 266 1102
Mangan 0,0130 mg 1348
Krom 5,30 µg 3,0 0,4 - 7,3 126 1533
Molybdæn 0 µg 1 1348
Selen 6,90 µg 0,0 - 300 231 1102
Fosfor 115 mg 110 - 120 2 1032
Jod 0,900 µg 1003
Nikkel 2,50 µg 1,8 0,0 - 16,9 130 T 1490.0
Kviksølv 0,130 µg 0,0 0,0 - 2,3 126 1533
Arsen 2,00 µg 0,0 - 18 266 1102
Cadmium 1,90 µg 1,0 0,0 - 24 126 1533
Bly 5,60 µg 2,8 0,0 - 9,2 126 1533
Sum mineraler 396 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1655
Glukose 0 g 1655
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 1655
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:0 0,265 1,63 1344
C15:0 0,000 0,0 1344
C16:0 4,468 27,5 1344
C17:0 0,000 0,0 1344
C18:0 2,270 14 1344
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,560 3,45 1344
C17:1,n-7 0,000 0,0 1344
C18:1,n-9 7,216 44,5 1344
C20:1,n-11 0,112 0,691 1344
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 1,201 7,41 1344
C18:3,n-3 0,102 0,628 1344
C20:3,n-3 0,000 0,0 1344
C20:4,n-6 0,000 0,0 1344
C20:5,n-3 0,000 0,0 1344
C22:5,n-3 0,000 0,0 1344
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 7,002 43,2 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 7,887 48,7 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 1,303 8,04 1003
Sum fedtsyrer 16,192 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,102 0,628 1003
Sum n-6 fedtsyrer 1,201 7,41 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 68 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 2,818 1832, 1336
Isoleucin 845 300 1059
Leucin 1270 450 1059
Lysin 1550 550 1059
Methionin 423 150 1059
Cystin 116 41 1059
Phenylalanin 648 230 1059
Tyrosin 592 210 1059
Threonin 733 260 1059
Tryptofan 192 68 1059
Valin 930 330 1059
Arginin 1040 370 1059
Histidin 648 230 1059
Alanin 1040 370 1059
Asparaginsyre 1550 550 1059
Glutaminsyre 2280 810 1059
Glycin 902 320 1059
Prolin 705 250 1059
Serin 676 240 1059
Sum essentielle Aminosyrer 7236,85
Sum ikke essentielle aminosyrer 8907,97
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 59,7 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,920 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby