DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1077
Grisebryst, kogestykke uden svær, ca. 2 mm spæk, rå
Engelsk navn
Pork, thin belly, lean, approx. 2 mm rind, raw
Taxonomisk navn
Sus scrofa
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
FCF 0,920
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 948 kJ 1003
Energi, kcal 228 kcal 1003
Nitrogen, total 2,818 g 2,51 - 3,15 23 1832, 1336
Protein, videnskabelig 17,4 g 0 15,5 - 19,5 23 1336, 1832
Protein, deklaration 17,4 g 0 15,5 - 19,5 23 1832, 1336
Kulhydrat, difference 0,0 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 0,0 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 0,0 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt, total 17,6 g 10,1 - 25,1 18 1832
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,8 g 1324
Tørstof 35,8 g 30,1 - 41,6 18 1832
Vand 64,2 g 58,4 - 69,9 18 1832
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 8,95 RE 1003
Retinol 8,95 µg 9,1 6,6 - 11 4 T 1076
D-vitamin 0,673 µg 1003
D3-vitamin 0,153 µg 1300
25-hydroxy D3-vitamin 0,104 µg 1300
E-vitamin 0,1000 α-TE
alfa-tokoferol 0,1000 mg 1001
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,480 mg 0,445 - 0,51 2 1032
B2-vitamin, riboflavin 0,175 mg 0,16 - 0,19 2 1032
Niacinækvivalent 5,99 NE 1003
Niacin 2,80 mg 1003
B6-vitamin 0,260 mg 1003
Pantothensyre 0,600 mg 1352
Biotin 2,60 µg 1,4 - 4,8 4 T 988
Folat 1,50 µg 0,8 - 4,6 10 T 988
B12-vitamin 0,650 µg 1001
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg 1655
beta-caroten 0 µg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 60,0 mg 1003
Kalium, K 200 mg 1003
Calcium, Ca 6,00 mg 1003
Magnesium, Mg 14,0 mg 1003
Fosfor, P 115 mg 110 - 120 2 1032
Jern, Fe 0,600 mg 0,54 - 0,65 2 1032
Kobber, Cu 0,1000 mg 0 - 0,22 266 1102
Zink, Zn 3,60 mg 0 - 6,9 266 1102
Jod, I 0,900 µg 1003
Mangan, Mn 0,0130 mg 1348
Chrom, Cr 5,30 µg 3 0,4 - 7,3 126 1533
Selen, Se 6,90 µg 0 - 300 231 1102
Molybdæn, Mo 0 µg 1 1348
Nikkel, Ni 2,50 µg 1,8 0 - 16,9 130 T 1490
Kviksølv, Hg 0,130 µg 0 0 - 2,3 126 1533
Arsen, As 2,00 µg 0 - 18 266 1102
Cadmium, Cd 1,90 µg 1 0 - 24 126 1533
Bly, Pb 5,60 µg 2,8 0 - 9,2 126 1533
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1655
Glukose 0 g 1655
Monosaccharider, total 0 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 1655
Disaccharider, total 0 g 1003
Sukkerarter, total 0 g 1003
Stivelse 0 g 1655
Hexose 0 g 1655
Pentose 0 g 1655
Uronic Acid 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:0 0,265 1,63 1344
C15:0 0,000 0 1344
C16:0 4,468 27,5 1344
C17:0 0,000 0 1344
C18:0 2,270 14 1344
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,560 3,45 1344
C17:1,n-7 0,000 0 1344
C18:1,n-9 7,216 44,5 1344
C20:1,n-11 0,112 0,691 1344
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 1,201 7,41 1344
C18:3,n-3 (ALA) 0,102 0,628 1344
C20:3,n-3 0,000 0 1344
C20:4,n-6 0,000 0 1344
C20:5,n-3 (EPA) 0,000 0 1344
C22:5,n-3 0,000 0 1344
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 7,002 43,2 1003
Sum monoumættede 7,887 48,7 1003
Sum polyumættede 1,303 8,04 1003
Fedtsyrer, total 16,192 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,102 0,628 1003
Sum n-6 fedtsyrer 1,201 7,41 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 63 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 845 300 1059
Leucin 1270 450 1059
Lysin 1550 550 1059
Methionin 423 150 1059
Cystin 116 41 1059
Phenylalanin 648 230 1059
Tyrosin 592 210 1059
Threonin 733 260 1059
Tryptofan 192 68 1059
Valin 930 330 1059
Arginin 1040 370 1059
Histidin 648 230 1059
Alanin 1040 370 1059
Asparaginsyre 1550 550 1059
Glutaminsyre 2280 810 1059
Glycin 902 320 1059
Prolin 705 250 1059
Serin 676 240 1059

© 2021 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby