DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1109
Oksekød, højrebsfilet med kappe, rå
Engelsk navn
Beef, striploin "cap on", raw
Taxonomisk navn
Bos taurus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 893 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 893 kJ 1003
Energi (kcal) 214 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 214 kcal 1003
Protein 20,1 g 19,87 18,8 - 21,7 6 2176
Protein fra Aminosyrer 16,4 g 1003
Protein, deklaration 20,1 g 19,87 18,8 - 21,7 6 2176
Kulhydrat difference 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 14,9 g 15,4 11,4 - 17,4 6 2176
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,16 g 1003
Aske 0,9 g 0,865 0,79 - 0,88 6 2176
Tørstof 35,9 g 36,54 32,8 - 38,1 6 2176
Vand 64,2 g 63,46 61,8 - 67,2 6 2176
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 19,0 RE 1003
Retinol 19,0 µg 1003
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 0,700 µg 1003
D3-vitamin 0,700 µg 1313
E-vitamin 0,540 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,540 mg 1003
K1-vitamin 0 µg 1655
K-vitamin 0 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,0370 mg 0,031 - 0,045 3 1045
Riboflavin (B2-vitamin) 0,130 mg 0,085 - 0,165 3 1045
Niacinækvivalent 9,39 NE 1003
Niacin 5,50 mg 1003
B6-vitamin 0,440 mg 1003
Pantotensyre 0,700 mg 1003
Biotin 0 µg 1344
Folat 5,50 µg 1003
Frit folat 4,00 µg 1374
B12-vitamin 1,40 µg 1044
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 63,0 mg 1003
Kalium 300 mg 1003
Calcium 5,00 mg 1030
Magnesium 20,0 mg 1003
Jern 1,70 mg 1,61 - 1,73 3 1045
Kobber 0,0700 mg 1003
Zink 4,20 mg 1003
Mangan 0,0110 mg 0,006 - 0,016 32 1348
Krom 4,00 µg 0,4 - 44 85 1532
Molybdæn 0 µg 8 1348
Selen 8,90 µg 1917
Fosfor 170 mg 1348
Jod 1,000 µg 1003
Nikkel 0,700 µg 0,5 0,0 - 4,6 43 T 944.0
Kviksølv 0,0500 µg 0,0 - 0,7 85 1532
Arsen 0,530 µg 0,0 - 3,4 85 1532
Cadmium 0,900 µg 0,0 - 8 85 1532
Bly 2,50 µg 0,0 - 15 85 1532
Sum mineraler 560 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1655
Glukose 0 g 1655
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 1655
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:0 0,448 3,2 1344
C15:0 0,086 0,615 1344
C16:0 3,767 26,8 1344
C17:0 0,172 1,23 1344
C18:0 1,819 12,9 1344
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,207 1,47 1344
C16:1,n-7 0,879 6,27 1344
C17:1,n-7 0,138 0,984 1344
C18:1,n-9 5,887 42 1344
C20:1,n-11 0,000 0,0 1344
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,284 2,03 1344
C18:3,n-3 0,181 1,29 1344
C20:3,n-3 0,000 0,0 1344
C20:4,n-6 0,138 0,984 1344
C20:5,n-3 0,000 0,0 1344
C22:5,n-3 0,000 0,0 1344
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 6,292 44,9 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 7,111 50,7 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,603 4,3 1003
Sum fedtsyrer 14,006 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,181 1,29 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,422 3,01 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 69 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 3,290 2176
Isoleucin 987 300 1059
Leucin 1550 470 1059
Lysin 1710 520 1059
Methionin 494 150 1059
Cystin 148 45 1059
Phenylalanin 790 240 1059
Tyrosin 658 200 1059
Threonin 855 260 1059
Tryptofan 234 71 1059
Valin 1050 320 1059
Arginin 1220 370 1059
Histidin 691 210 1059
Alanin 1180 360 1059
Asparaginsyre 1810 550 1059
Glutaminsyre 2900 880 1059
Glycin 1120 340 1059
Prolin 921 280 1059
Serin 823 250 1059
Sum essentielle Aminosyrer 8359,89
Sum ikke essentielle aminosyrer 10774,8
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,230 mg 1 1455
Cholin 86,0 mg 1 2187
Tyramin 2,35 mg 1 1455
Phenylethylamin 0,00300 mg 1 1455
Putrescin 0,230 mg 1 1455
Cadaverin 0,840 mg 1 1455
Spermin 2,58 mg 1 1455
Sum biogene aminer 6,23 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 12 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,940 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby