Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 1132
Sild, høstsild, fedsild, rå
Engelsk navn
Herring, autumn, raw
Taxonomisk navn
Clupea harengus
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 35
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,920
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 1031 kJ 1003
Energi, kcal 246 kcal 1003
total-N 3,088 g 2,752 - 3,328 17 1069
Protein, total 19,3 g 17,200 - 20,800 17 1069
Protein, deklaration 19,3 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 0,0 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 0,0 g 1003
kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 0,0 g 1655
Fedt, total 19,0 g 17 - 19 5 1077
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 1,4 g 1,1 - 1,6 17 1069
Tørstof 39,7 g 1003
Vand 60,3 g 1003
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 45,0 RE 1003
Retinol 45,0 µg 37 - 56 5 1077
ß-caroten 0 µg 1655
D-vitamin 8,30 µg 1003
D3 cholecalciferol 8,30 µg 3,2 - 19,4 17 1069
E-vitamin 1,80 α-TE 1003
alfa-tokoferol 1,80 mg 1,04 - 2,74 3 1034
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,060 mg 0,008 - 0,130 15 1019
B2-vitamin, riboflavin 0,200 mg 0,089 - 0,312 8 1022
Niacin 7,75 NE 1003
niacin 4,50 mg 3,30 - 5,55 10 1018
B6-vitamin 0,366 mg 0,302 - 0,404 4 1072
Pantothensyre 0,970 mg 1352
Biotin 10,0 µg 1344
Folat 10,0 µg 6 1803
Frit folat 3,00 µg 1344
B12-vitamin 5,20 µg 3,0 - 7,73 5 1044
C-vitamin 0,500 mg 1003
L-ascorbinsyre 0,500 mg 0 - 1,4 1017
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 47,0 mg 45,0 - 49,1 3 1058
Kalium, K 317 mg 259 - 357 3 1058
Calcium, Ca 50,0 mg 38 - 67 3 1030
Magnesium, Mg 26,0 mg 25,1 - 28,0 3 1058
Phosphor, P 320 mg 1364
Jern, Fe 1,30 mg 0,8 - 1,7 3 1043
Kobber, Cu 0,077 mg 0,076 0,028 - 0,11 72 1534
Zink, Zn 0,850 mg 0,830 0,24 - 1,65 72 1534
Jod, I 24,3 µg 11 - 49 17 1069
Mangan, Mn 0,010 mg 0,00 - 0,02 3 1368
Chrom, Cr 2,00 µg 1,0 - 2,0 3 1348
Selen, Se 32,3 µg 31,8 4,1 - 75,3 72 1534
Molybdæn, Mo 0 µg 1 1348
Nikkel, Ni 11,0 µg 0 - 32 15 1524
Kviksølv, Hg 3,10 µg 2,80 0,6 - 10,2 72 1534
Arsen, As 134 µg 132 23,4 - 268 72 1534
Cadmium, Cd 1,20 µg 0,94 0 - 4,6 72 1534
Bly, Pb 5,30 µg 4,10 0 - 34,4 72 1534
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 0 g 1655
Glucose 0 g 1655
Monosaccharider, total 0 g 1003
Lactose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Saccharose 0 g 1655
Disaccharider, total 0 g 1003
Sukkerarter, ialt 0 g 1003
Stivelse 0 g 1655
(a)Hexoses 0 g 1655
(b)Pentoses 0 g 1655
(c)UronicAcids 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C12:0 0,023 0,12 1039
C14:0 1,83 10,5 1039
C15:0 0,169 0,96 1039
C16:0 2,25 12,8 1039
C18:0 0,316 1,81 1039
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C16:1,n-7 1,12 6,39 1039
C18:1,n-9 1,68 9,62 1039
C20:1,n-11 1,55 8,84 1039
C22:1,n-9 1,96 11,2 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,497 2,84 1039
C20:5,n-3 2,80 16,0 1039
C22:5,n-3 0,767 4,39 1039
C22:6,n-3 2,53 14,5 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 4,58 26,2 1003
Sum monoumættede 6,31 36,1 1003
Sum polyumættede 6,59 37,7 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 17,5 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 6,09 34,9 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,497 2,84 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 60 mg 1361
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 926 300 1059
Leucin 1580 510 1059
Lysin 1880 610 1059
Methionin 587 190 1059
Cystin 167 54 1059
Phenylalanin 741 240 1059
Tyrosin 648 210 1059
Threonin 865 280 1059
Tryptofan 195 63 1059
Valin 1140 370 1059
Arginin 1110 360 1059
Histidin 556 180 1059
Alanin 1240 400 1059
Asparaginsyre 1880 610 1059
Glutaminsyre 2470 800 1059
Glycin 957 310 1059
Prolin 710 230 1059
Serin 834 270 1059

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby