DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1132
Sild, høstsild, fedsild, rå
Engelsk navn
Herring, autumn, raw
Taxonomisk navn
Clupea harengus
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 35
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
FCF 0,920
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 1031 kJ 1003
Energi, kcal 248 kcal 1003
Nitrogen, total 3,088 g 2,75 - 3,32 17 1069
Protein, videnskabelig 19,3 g 17,2 - 20,8 17 1069
Protein, deklaration 19,3 g 17,2 - 20,8 17 1069
Kulhydrat, difference 0,0 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 0,0 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 0,0 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt, total 19,0 g 17 - 19 5 1077
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 1,4 g 1,1 - 1,6 17 1069
Tørstof 39,7 g 1003
Vand 60,3 g 1003
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 45,0 RE 1003
Retinol 45,0 µg 37 - 56 5 1077
D-vitamin 8,30 µg 1003
D3-vitamin 8,30 µg 3,2 - 19,4 17 1069
E-vitamin 1,80 α-TE
alfa-tokoferol 1,80 mg 1,04 - 2,74 3 1034
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,0600 mg 0,008 - 0,13 15 1019
B2-vitamin, riboflavin 0,200 mg 0,089 - 0,312 8 1022
Niacinækvivalent 7,74 NE 1003
Niacin 4,50 mg 3,3 - 5,55 10 1018
B6-vitamin 0,366 mg 0,302 - 0,404 4 1072
Pantothensyre 0,970 mg 1352
Biotin 10,00 µg 1344
Folat 10,00 µg 6 1803
Frit folat 3,00 µg 1344
B12-vitamin 5,20 µg 3 - 7,73 5 1044
C-vitamin 0,500 mg 1003
L-ascorbinsyre 0,500 mg 0 - 1,4 1017
beta-caroten 0 µg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 47,0 mg 45 - 49,1 3 1058
Kalium, K 317 mg 259 - 357 3 1058
Calcium, Ca 50,0 mg 38 - 67 3 1030
Magnesium, Mg 26,0 mg 25,1 - 28 3 1058
Fosfor, P 320 mg 1364
Jern, Fe 1,30 mg 0,8 - 1,7 3 1043
Kobber, Cu 0,0770 mg 0,076 0,028 - 0,11 72 1534
Zink, Zn 0,850 mg 0,83 0,24 - 1,65 72 1534
Jod, I 24,3 µg 11 - 49 17 1069
Mangan, Mn 0,01000 mg 0 - 0,02 3 1368
Chrom, Cr 2,00 µg 1 - 2 3 1348
Selen, Se 32,3 µg 31,8 4,1 - 75,3 72 1534
Molybdæn, Mo 0 µg 1 1348
Nikkel, Ni 11,0 µg 0 - 32 15 1524
Kviksølv, Hg 3,10 µg 2,8 0,6 - 10,2 72 1534
Arsen, As 134 µg 132 23,4 - 268 72 1534
Cadmium, Cd 1,20 µg 0,94 0 - 4,6 72 1534
Bly, Pb 5,30 µg 4,1 0 - 34,4 72 1534
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1655
Glukose 0 g 1655
Monosaccharider, total 0 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 1655
Disaccharider, total 0 g 1003
Sukkerarter, total 0 g 1003
Stivelse 0 g 1655
Hexose 0 g 1655
Pentose 0 g 1655
Uronic Acid 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C12:0 0,023 0,129 1039
C14:0 1,828 10,4 1039
C15:0 0,169 0,968 1039
C16:0 2,246 12,8 1039
C18:0 0,316 1,8 1039
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 1,117 6,39 1039
C18:1,n-9 1,681 9,61 1039
C20:1,n-11 1,546 8,84 1039
C22:1,n-9 1,964 11,2 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,497 2,84 1039
C20:5,n-3 (EPA) 2,799 16 1039
C22:5,n-3 0,767 4,38 1039
C22:6,n-3 (DHA) 2,528 14,4 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 4,582 26,2 1003
Sum monoumættede 6,308 36 1003
Sum polyumættede 6,590 37,7 1003
Fedtsyrer, total 17,480 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 6,094 34,8 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,497 2,84 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 60 mg 1361
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 926 300 1059
Leucin 1580 510 1059
Lysin 1880 610 1059
Methionin 587 190 1059
Cystin 167 54 1059
Phenylalanin 741 240 1059
Tyrosin 648 210 1059
Threonin 865 280 1059
Tryptofan 195 63 1059
Valin 1140 370 1059
Arginin 1110 360 1059
Histidin 556 180 1059
Alanin 1240 400 1059
Asparaginsyre 1880 610 1059
Glutaminsyre 2470 800 1059
Glycin 957 310 1059
Prolin 710 230 1059
Serin 834 270 1059

© 2020 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby