DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1132
Sild, høstsild, fedsild, rå
Engelsk navn
Herring, autumn, raw
Taxonomisk navn
Clupea harengus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1031 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1031 kJ 1003
Energi (kcal) 248 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 248 kcal 1003
Protein 19,3 g 17,2 - 20,8 17 1069
Protein fra Aminosyrer 15,9 g 1003
Protein, deklaration 19,3 g 17,2 - 20,8 17 1069
Kulhydrat difference 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 19,0 g 17 - 19 5 1077
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,12 g 3 1003
Aske 1,4 g 1,1 - 1,6 17 1069
Tørstof 39,7 g 1003
Vand 60,3 g 1003
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 45,0 RE 1003
Retinol 45,0 µg 37 - 56 5 1077
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 8,30 µg 1003
D3-vitamin 8,30 µg 3,2 - 19,4 17 1069
E-vitamin 1,80 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 1,80 mg 1,04 - 2,74 3 1034
K1-vitamin 0 µg 1655
K-vitamin 0 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,0600 mg 0,008 - 0,13 15 1019
Riboflavin (B2-vitamin) 0,200 mg 0,089 - 0,312 8 1022
Niacinækvivalent 7,74 NE 1003
Niacin 4,50 mg 3,3 - 5,55 10 1018
B6-vitamin 0,366 mg 0,302 - 0,404 4 1072
Pantotensyre 0,970 mg 1352
Biotin 10,00 µg 1344
Folat 10,00 µg 6 1803
Frit folat 3,00 µg 1344
B12-vitamin 5,20 µg 3 - 7,73 5 1044
C-vitamin 0,500 mg 1003
Ascorbinsyre 0,500 mg 0,0 - 1,4 1017
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 47,0 mg 45 - 49,1 3 1058
Kalium 317 mg 259 - 357 3 1058
Calcium 50,0 mg 38 - 67 3 1030
Magnesium 26,0 mg 25,1 - 28 3 1058
Jern 1,30 mg 0,8 - 1,7 3 1043
Kobber 0,0770 mg 0,076 0,028 - 0,11 72 1534
Zink 0,850 mg 0,83 0,24 - 1,65 72 1534
Mangan 0,01000 mg 0,0 - 0,02 3 1368
Krom 2,00 µg 1 - 2 3 1348
Molybdæn 0 µg 1 1348
Selen 32,3 µg 31,8 4,1 - 75,3 72 1534
Fosfor 320 mg 1364
Jod 24,3 µg 11 - 49 17 1069
Nikkel 11,0 µg 0,0 - 32 15 1524
Kviksølv 3,10 µg 2,8 0,6 - 10,2 72 1534
Arsen 134 µg 132,0 23,4 - 268 72 1534
Cadmium 1,20 µg 0,94 0,0 - 4,6 72 1534
Bly 5,30 µg 4,1 0,0 - 34,4 72 1534
Sum mineraler 761 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1655
Glukose 0 g 1655
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 1655
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C12:0 0,023 0,129 1039
C14:0 1,828 10,4 1039
C15:0 0,169 0,968 1039
C16:0 2,246 12,8 1039
C18:0 0,316 1,8 1039
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 1,117 6,39 1039
C18:1,n-9 1,681 9,61 1039
C20:1,n-11 1,546 8,84 1039
C22:1,n-9 1,964 11,2 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,497 2,84 1039
C20:5,n-3 2,799 16 1039
C22:5,n-3 0,767 4,38 1039
C22:6,n-3 2,528 14,4 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 4,582 26,2 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 6,308 36 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 6,590 37,7 1003
Sum fedtsyrer 17,480 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 6,094 34,8 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,497 2,84 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 60 mg 1361
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 3,088 1069
Isoleucin 926 300 1059
Leucin 1580 510 1059
Lysin 1880 610 1059
Methionin 587 190 1059
Cystin 167 54 1059
Phenylalanin 741 240 1059
Tyrosin 648 210 1059
Threonin 865 280 1059
Tryptofan 195 63 1059
Valin 1140 370 1059
Arginin 1110 360 1059
Histidin 556 180 1059
Alanin 1240 400 1059
Asparaginsyre 1880 610 1059
Glutaminsyre 2470 800 1059
Glycin 957 310 1059
Prolin 710 230 1059
Serin 834 270 1059
Sum essentielle Aminosyrer 8470,38
Sum ikke essentielle aminosyrer 10017,5
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 65,0 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 35 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,920 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby