DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1149
Oksekød, entrecote med kappe, rå
Engelsk navn
Beef, entrecote "cap on", raw
Taxonomisk navn
Bos taurus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1098 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1098 kJ 1003
Energi (kcal) 265 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 265 kcal 1003
Protein 18,2 g 17,4 - 18,9 3 1045
Protein fra Aminosyrer 14,6 g 1003
Protein, deklaration 18,2 g 17,4 - 18,9 3 1045
Kulhydrat difference 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 21,3 g 16,4 - 25 3 1045
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,14 g 3 1003
Aske 1,0 g 1003
Tørstof 40,5 g 1003
Vand 59,5 g 1003
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 25,0 RE 1003
Retinol 25,0 µg 1003
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 0,800 µg 1003
D3-vitamin 0,800 µg 1313
E-vitamin 0,660 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,660 mg 1003
K1-vitamin 0 µg 1655
K-vitamin 0 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,0390 mg 0,033 - 0,045 3 1045
Riboflavin (B2-vitamin) 0,160 mg 0,105 - 0,21 3 1045
Niacinækvivalent 8,75 NE 1003
Niacin 5,30 mg 1003
B6-vitamin 0,400 mg 1003
Pantotensyre 0,600 mg 1003
Biotin 0 µg 1344
Folat 5,00 µg 1003
Frit folat 4,00 µg 1374
B12-vitamin 1,40 µg 1044
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 54,0 mg 50 - 56 3 1045
Kalium 293 mg 266 - 312 3 1045
Calcium 4,00 mg 1030
Magnesium 19,0 mg 1003
Jern 1,90 mg 1,65 - 1,97 3 1045
Kobber 0,0620 mg 0,058 - 0,066 3 1045
Zink 3,90 mg 3,8 - 4 3 1045
Mangan 0,0110 mg 0,006 - 0,016 32 1348
Krom 4,00 µg 0,4 - 44 85 1532
Molybdæn 0 µg 8 1348
Selen 6,50 µg 0,0 - 51 85 1532
Fosfor 170 mg 1348
Jod 1,10 µg 1003
Nikkel 0,700 µg 0,5 0,0 - 4,6 43 T 944.0
Kviksølv 0,0500 µg 0,0 - 0,7 85 1532
Arsen 0,530 µg 0,0 - 3,4 85 1532
Cadmium 0,900 µg 0,0 - 8 85 1532
Bly 2,50 µg 0,0 - 15 85 1532
Sum mineraler 542 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1655
Glukose 0 g 1655
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 1655
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:0 0,640 3,19 1344
C15:0 0,120 0,599 1344
C16:0 5,391 26,9 1344
C17:0 0,240 1,19 1344
C18:0 2,600 12,9 1344
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,300 1,49 1344
C16:1,n-7 1,260 6,29 1344
C17:1,n-7 0,200 0,999 1344
C18:1,n-9 8,411 42 1344
C20:1,n-11 0,000 0,0 1344
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,400 1,99 1344
C18:3,n-3 0,260 1,29 1344
C20:3,n-3 0,000 0,0 1344
C20:4,n-6 0,200 0,999 1344
C20:5,n-3 0,000 0,0 1344
C22:5,n-3 0,000 0,0 1344
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 8,991 44,9 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 10,171 50,7 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,860 4,29 1003
Sum fedtsyrer 20,022 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,260 1,29 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,600 2,99 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 69 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 2,912 1045
Isoleucin 874 300 1059
Leucin 1370 470 1059
Lysin 1510 520 1059
Methionin 437 150 1059
Cystin 131 45 1059
Phenylalanin 699 240 1059
Tyrosin 582 200 1059
Threonin 757 260 1059
Tryptofan 207 71 1059
Valin 932 320 1059
Arginin 1080 370 1059
Histidin 612 210 1059
Alanin 1050 360 1059
Asparaginsyre 1600 550 1059
Glutaminsyre 2560 880 1059
Glycin 990 340 1059
Prolin 815 280 1059
Serin 728 250 1059
Sum essentielle Aminosyrer 7399,39
Sum ikke essentielle aminosyrer 9536,8
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,230 mg 1 1455
Cholin 43,1 mg 1 2187
Tyramin 2,35 mg 1 1455
Phenylethylamin 0,00300 mg 1 1455
Putrescin 0,230 mg 1 1455
Cadaverin 0,840 mg 1 1455
Spermin 2,58 mg 1 1455
Sum biogene aminer 6,23 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 10 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,940 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby