DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 11
Solbær, rå
Engelsk navn
Currant, black, raw
Taxonomisk navn
Ribes nigrum L.
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 2
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
FCF 0,800
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 314 kJ 1003
Energi, kcal 75 kcal 1003
Nitrogen, total 0,243 g 0,144 - 0,336 20 1073, 1825
Protein, videnskabelig 1,5 g 0,9 - 2,1 20 1073, 1825
Protein, deklaration 1,5 g 0,9 - 2,1 20 1073, 1825
Kulhydrat, difference 17,2 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 11,4 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 9,9 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 5,8 g 4,2 - 7,8 4 1825
Fedt, total 1,3 g 1 - 2 4 1825, 1073
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,9 g 0,6 - 1,1 20 1825, 1073
Tørstof 20,9 g 15,9 - 24,3 21 1073, 1825, 1878
Vand 79,1 g 75,7 - 84,1 21 1073, 1825, 1878
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 10,8 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 2,10 α-TE
alfa-tokoferol 2,10 mg 2 - 2,17 2 1034
B1-vitamin 0,0250 mg 0,02 - 0,026 4 1019
B2-vitamin, riboflavin 0,0250 mg 0,024 - 0,028 3 1022
Niacinækvivalent 0,523 NE 1003
Niacin 0,300 mg 0,23 - 0,32 10 1018
B6-vitamin 0,0800 mg 0,06 - 0,104 5 1025
Pantothensyre 0,398 mg 1352
Biotin 2,40 µg 1344
Folat 8,20 µg 6 1803
Frit folat 15,0 µg 100 1002
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 181 mg 1003
L-ascorbinsyre 181 mg 113 - 255 16 1073
beta-caroten 130 µg 130 - 130 2 1020
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 3,00 mg 2 - 4,1 3 1058
Kalium, K 337 mg 244 - 423 3 1058
Calcium, Ca 59,1 mg 43,6 - 80 9 1015, 1030
Magnesium, Mg 22,0 mg 19,4 - 23,8 3 1058
Fosfor, P 47,9 mg 31,7 - 66,9 6 1015
Jern, Fe 0,800 mg 0,51 - 1,47 6 1043
Kobber, Cu 0,0990 mg 0,077 - 0,12 3 1103
Zink, Zn 0,290 mg 0,25 - 0,33 3 1103
Jod, I 1,50 µg 0,85 - 2,3 3 1055
Mangan, Mn 0,310 mg 0,047 - 0,5 5 1348
Chrom, Cr 0,800 µg 0,7 0 - 1,9 19 1506
Selen, Se 1,10 µg - 2,4 19 1817
Molybdæn, Mo 0 µg 2 1348
Nikkel, Ni 9,64 µg 1,6 - 28,2 42 1539, 1817
Kviksølv, Hg 0,0300 µg 0 0 - 0,2 19 1506
Arsen, As 0,170 µg 0,16 0,06 - 0,31 19 1506
Cadmium, Cd 0,181 µg 0,01 - 0,54 42 1817, 1539
Bly, Pb 1,48 µg 0,5 - 7,6 42 1539, 1817
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Benzoesyre 0,0300 mg 1496
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Tyramin 0,0300 mg 1 1485
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 4,90 g 4,9 4,9 - 4,9 1 1878
Glukose 4,00 g 4 4 - 4 1 1878
Monosaccharider, total 8,90 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 0 1 1878
Sakkarose 1,000 g 1 1 - 1 1 1878
Disaccharider, total 1,000 g 1003
Sukkerarter, total 9,90 g 1003
Sorbitol 0 g 1 1878
Sukkeralkoholer, total 0 g 1003
Stivelse 0 g 1314
Hexose 0,890 g 1314
Pentose 0,320 g 1314
Uronic Acid 0,0600 g 1314
Cellulose 1,38 g 1314
Lignin 1,02 g 1314
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,223 21 1039
C18:0 0,021 1,93 1039
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:1,n-9 0,083 7,85 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,489 46,1 1039
C18:3,n-3 (ALA) 0,244 23 1039
C20:4,n-6 0,000 0 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,244 23 1003
Sum monoumættede 0,083 7,85 1003
Sum polyumættede 0,733 69,1 1003
Fedtsyrer, total 1,060 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,244 23 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,489 46,1 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Tryptofan 13 55 1027

© 2021 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby