DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1201
Grisekød, stegestykke af bryst, uden svær, ca. 2 mm spæk, rå
Engelsk navn
Pork, thick belly, defatted, approx. 2 mm rind, raw
Taxonomisk navn
Sus scrofa domesticus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1255 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1255 kJ 1003
Energi (kcal) 303 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 303 kcal 1003
Protein 15,5 g 0,0 12,8 - 18,3 23 1832, 1336
Protein fra Aminosyrer 12,3 g 1003
Protein, deklaration 15,5 g 0,0 12,8 - 18,3 23 1832, 1336
Kulhydrat difference 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 26,8 g 16 - 37,5 18 1832
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,14 g 1003
Aske 0,7 g 1324
Tørstof 43,0 g 34,9 - 51,2 18 1832
Vand 57,0 g 48,8 - 65,1 18 1832
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 2 T 777.0
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 0,494 µg 1003
D3-vitamin 0,204 µg 1300
25-hydroxy D3-vitamin 0,116 µg 1300
E-vitamin 0,1000 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,1000 mg 1001
K1-vitamin 0 µg 1655
K-vitamin 0 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,480 mg 0,415 - 0,54 2 1032
Riboflavin (B2-vitamin) 0,160 mg 0,15 - 0,165 2 1032
Niacinækvivalent 5,23 NE 1003
Niacin 2,40 mg 1003
B6-vitamin 0,200 mg 1003
Pantotensyre 0,600 mg 1352
Biotin 2,60 µg 1,4 - 4,8 4 T 988.0
Folat 1,50 µg 0,8 - 4,6 10 T 988.0
B12-vitamin 0,650 µg 1001
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 57,0 mg 1003
Kalium 190 mg 1003
Calcium 5,00 mg 1003
Magnesium 13,0 mg 1003
Jern 0,510 mg 0,51 - 0,51 2 1032
Kobber 0,1000 mg 0,0 - 0,22 266 1102
Zink 3,60 mg 0,0 - 6,9 266 1102
Mangan 0,0120 mg 1348
Krom 5,30 µg 3,0 0,4 - 7,3 126 1533
Molybdæn 10,00 µg 1348
Selen 6,90 µg 0,0 - 300 231 1102
Fosfor 90,0 mg 75 - 110 2 1032
Jod 0,800 µg 1003
Nikkel 2,50 µg 1,8 0,0 - 16,9 130 T 1490.0
Kviksølv 0,130 µg 0,0 0,0 - 2,3 126 1533
Arsen 2,00 µg 0,0 - 18 266 1102
Cadmium 1,90 µg 1,0 0,0 - 24 126 1533
Bly 5,60 µg 2,8 0,0 - 9,2 126 1533
Sum mineraler 356 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1655
Glukose 0 g 1655
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 1655
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:0 0,397 1,61 1344
C15:0 0,000 0,0 1344
C16:0 6,800 27,5 1344
C17:0 0,000 0,0 1344
C18:0 3,461 14 1344
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,855 3,46 1344
C17:1,n-7 0,000 0,0 1344
C18:1,n-9 10,994 44,5 1344
C20:1,n-11 0,173 0,701 1344
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 1,822 7,39 1344
C18:3,n-3 0,153 0,619 1344
C20:3,n-3 0,000 0,0 1344
C20:4,n-6 0,000 0,0 1344
C20:5,n-3 0,000 0,0 1344
C22:5,n-3 0,000 0,0 1344
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 10,658 43,2 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 12,023 48,7 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 1,975 8 1003
Sum fedtsyrer 24,656 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,153 0,619 1003
Sum n-6 fedtsyrer 1,822 7,39 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 73 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 2,500 1832, 1336
Isoleucin 750 300 1059
Leucin 1130 450 1059
Lysin 1380 550 1059
Methionin 375 150 1059
Cystin 103 41 1059
Phenylalanin 575 230 1059
Tyrosin 525 210 1059
Threonin 650 260 1059
Tryptofan 170 68 1059
Valin 825 330 1059
Arginin 925 370 1059
Histidin 575 230 1059
Alanin 925 370 1059
Asparaginsyre 1380 550 1059
Glutaminsyre 2030 810 1059
Glycin 800 320 1059
Prolin 625 250 1059
Serin 600 240 1059
Sum essentielle Aminosyrer 6420,45
Sum ikke essentielle aminosyrer 7903,05
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 88,9 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,920 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby