DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1201
Grisebryst, stegestykke, uden svær, ca. 2 mm spæk, rå
Engelsk navn
Pork, thick belly, defatted, approx. 2 mm rind, raw
Taxonomisk navn
Sus scrofa
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
FCF 0,920
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 1255 kJ 1003
Energi, kcal 303 kcal 1003
Nitrogen, total 2,500 g 2,08 - 2,96 23 1336, 1832
Protein, videnskabelig 15,5 g 0 12,8 - 18,3 23 1832, 1336
Protein, deklaration 15,5 g 0 12,8 - 18,3 23 1832, 1336
Kulhydrat, difference 0,0 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 0,0 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 0,0 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt, total 26,8 g 16 - 37,5 18 1832
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,7 g 1324
Tørstof 43,0 g 34,9 - 51,2 18 1832
Vand 57,0 g 48,8 - 65,1 18 1832
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 2 T 777
D-vitamin 0,784 µg 1003
D3-vitamin 0,204 µg 1300
25-hydroxy D3-vitamin 0,116 µg 1300
E-vitamin 0,1000 α-TE
alfa-tokoferol 0,1000 mg 1001
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,480 mg 0,415 - 0,54 2 1032
B2-vitamin, riboflavin 0,160 mg 0,15 - 0,165 2 1032
Niacinækvivalent 5,23 NE 1003
Niacin 2,40 mg 1003
B6-vitamin 0,200 mg 1003
Pantothensyre 0,600 mg 1352
Biotin 2,60 µg 1,4 - 4,8 4 T 988
Folat 1,50 µg 0,8 - 4,6 10 T 988
B12-vitamin 0,650 µg 1001
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg 1655
beta-caroten 0 µg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 57,0 mg 1003
Kalium, K 190 mg 1003
Calcium, Ca 5,00 mg 1003
Magnesium, Mg 13,0 mg 1003
Fosfor, P 90,0 mg 75 - 110 2 1032
Jern, Fe 0,510 mg 0,51 - 0,51 2 1032
Kobber, Cu 0,1000 mg 0 - 0,22 266 1102
Zink, Zn 3,60 mg 0 - 6,9 266 1102
Jod, I 0,800 µg 1003
Mangan, Mn 0,0120 mg 1348
Chrom, Cr 5,30 µg 3 0,4 - 7,3 126 1533
Selen, Se 6,90 µg 0 - 300 231 1102
Molybdæn, Mo 10,00 µg 1348
Nikkel, Ni 2,50 µg 1,8 0 - 16,9 130 T 1490
Kviksølv, Hg 0,130 µg 0 0 - 2,3 126 1533
Arsen, As 2,00 µg 0 - 18 266 1102
Cadmium, Cd 1,90 µg 1 0 - 24 126 1533
Bly, Pb 5,60 µg 2,8 0 - 9,2 126 1533
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1655
Glukose 0 g 1655
Monosaccharider, total 0 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 1655
Disaccharider, total 0 g 1003
Sukkerarter, total 0 g 1003
Stivelse 0 g 1655
Hexose 0 g 1655
Pentose 0 g 1655
Uronic Acid 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:0 0,397 1,61 1344
C15:0 0,000 0 1344
C16:0 6,800 27,5 1344
C17:0 0,000 0 1344
C18:0 3,461 14 1344
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,855 3,46 1344
C17:1,n-7 0,000 0 1344
C18:1,n-9 10,994 44,5 1344
C20:1,n-11 0,173 0,701 1344
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 1,822 7,39 1344
C18:3,n-3 (ALA) 0,153 0,619 1344
C20:3,n-3 0,000 0 1344
C20:4,n-6 0,000 0 1344
C20:5,n-3 (EPA) 0,000 0 1344
C22:5,n-3 0,000 0 1344
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 10,658 43,2 1003
Sum monoumættede 12,023 48,7 1003
Sum polyumættede 1,975 8 1003
Fedtsyrer, total 24,656 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,153 0,619 1003
Sum n-6 fedtsyrer 1,822 7,39 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 67 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 750 300 1059
Leucin 1130 450 1059
Lysin 1380 550 1059
Methionin 375 150 1059
Cystin 103 41 1059
Phenylalanin 575 230 1059
Tyrosin 525 210 1059
Threonin 650 260 1059
Tryptofan 170 68 1059
Valin 825 330 1059
Arginin 925 370 1059
Histidin 575 230 1059
Alanin 925 370 1059
Asparaginsyre 1380 550 1059
Glutaminsyre 2030 810 1059
Glycin 800 320 1059
Prolin 625 250 1059
Serin 600 240 1059

© 2021 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby