DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1209
Pommes frites, friturestegt, fastfood
Engelsk navn
French fries, deepfried, fast food
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1265 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1075 kJ 1003
Energi (kcal) 302 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 257 kcal 1003
Protein 3,8 g 3,656 3,06 - 4,87 28 2004, 2254
Protein, deklaration 3,8 g 3,656 3,06 - 4,87 28 2004, 2254
Kulhydrat difference 42,6 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 38,6 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 27,4 g 1003
Kostfibre 4,0 g 1003
Fedt 13,9 g 14,05 6 - 20,9 30 2004, 2254
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,97 g 22 1003
Aske 2,4 g 2,295 1,08 - 3,67 28 2004, 2254
Tørstof 62,6 g 63,75 50,3 - 73,9 28 2004, 2254
Vand 37,4 g 36,25 26,1 - 49,6 28 2004, 2254
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 0,0 - 21 2 1344, 2254
beta-Caroten 0 µg 0,0 - 5 2 1344, 2254
cis-beta-Carotene 0 µg - 5 2 2254
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 0,0 - 0,05 2 1344, 2254
D2-vitamin 0 µg - 0,05 2 2254
25-hydroxy D3-vitamin 0 µg - 0,05 2 2254
25-hydroxy D2-vitamin 0 µg - 0,05 2 2254
E-vitamin 1,18 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 1,18 mg 1,7 0,1 - 1,73 2 1344, 2254
K1-vitamin 16,0 µg 16,0 15 - 17 2 2254
Menaquinon 4 0,715 µg 0,715 0,68 - 0,75 2 2254
Menaquinon 5 0 µg - 0,1 2 2254
Menaquinon 6 0,117 µg 0,117 0,104 - 0,13 2 2254
Menaquinon 7 0,720 µg 0,72 0,63 - 0,81 2 2254
Menaquinon 8 1,03 µg 1,03 0,91 - 1,15 2 2254
Menaquinon 9 0 µg - 0,1 2 2254
Menaquinon 10 0 µg - 0,1 2 2254
K2-vitamin 1,96 µg
K-vitamin 18,0 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,125 mg 0,115 0,072 - 0,183 22 2004, 2254
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0577 mg 0,051 0,022 - 0,125 22 2004, 2254
Niacinækvivalent 1,59 NE 1003
Niacin 0,994 mg 0,907 0,876 - 1,2 2 1344, 2254
B6-vitamin 0,212 mg 0,223 0,18 - 0,233 2 1344, 2254
Pantotensyre 0,510 mg 0,571 0,2 - 0,621 4 1344, 2254
Biotin 0 µg 0,0 - 1 2 1344, 2254
Folat 22,4 µg 27,9 10 - 29,2 2 1344, 2254
Frit folat 3,00 µg 1344
B12-vitamin 0,0402 µg 0,056 0,0 - 0,0638 2 1655, 2254
C-vitamin 23,3 mg 1003
Ascorbinsyre 14,3 mg 1837
Dehydroascorbinsyre 9,00 mg 1837
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 386 mg 414,5 51 - 687 22 2004, 2254
Kalium 595 mg 578,0 433 - 890 22 2004, 2254
Calcium 13,4 mg 13,75 6,3 - 20 22 2004, 2254
Magnesium 32,7 mg 33,0 25,4 - 42,2 22 2004, 2254
Jern 0,792 mg 0,79 0,62 - 0,98 22 2004, 2254
Kobber 0,169 mg 0,173 0,081 - 0,255 22 2004, 2254
Zink 0,509 mg 0,535 0,333 - 0,68 22 2004, 2254
Mangan 0,186 mg 0,19 0,121 - 0,288 22 2004, 2254
Krom 0 µg - 8 2 2254
Molybdæn 11,5 µg 11,5 11 - 12 2 2254
Selen 2,09 µg 2,3 - 4 22 2254
Fosfor 122 mg 119,0 85 - 190 22 2004, 2254
Chlorid 584 mg 614,0 59 - 990 20 2004
Jod 0,700 µg 0,0 - 7 20 2254
Nikkel 41,0 µg 20 - 63 5 1063
Cadmium 7,10 µg 3,2 - 15,5 9 1063
Bly 4,00 µg 1 - 8 9 1063
Sum mineraler 1730 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g - 0,2 8 2254
Glukose 0 g - 0,2 8 2254
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0 g - 0,2 8 2254
Maltose 0 g - 0,2 8 2254
Sakkarose 0,238 g 0,25 0,2 - 0,4 8 2254
Sum disakkarider 0,238 g 1003
Sum sukkerarter 0,238 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 27,1 g 26,5 20 - 39,6 9 2190, 2254
Uopløselige kostfibre 2,4 g 2,4 2 - 2,8 8 2254
Høj molekylevægt opløselige kostfibre 1,6 g 1,55 1,2 - 1,8 8 2254
Lav molekylevægt opløselige kostfibre 0,0 g - 0,6 8 2254
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,0 2004, 2254
C6:0 0,000 0,0 2004, 2254
C8:0 0,000 0,0 2004, 2254
C10:0 0,000 0,0 2004, 2254
C12:0 0,011 0,0846 2004, 2254
C13:0 0,000 0,0 2254
C14:0 0,060 0,453 2004, 2254
C15:0 0,000 0,0 2004, 2254
C16:0 2,758 20,9 2004, 2254
C17:0 0,000 0,0 2004, 2254
C18:0 0,479 3,63 2004, 2254
C20:0 0,041 0,313 2004, 2254
C21:0 0,000 0,0 2254
C22:0 0,015 0,113 2004, 2254
C23:0 0,000 0,0 2254
C24:0 0,000 0,0 2004, 2254
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C12:1,n-1 0,000 0,0 2254
C14:1,n-5 0,000 0,0 2004, 2254
C15:1,n-5 0,000 0,0 2254
C16:1,n-7 0,000 0,0 2004, 2254
C17:1,n-7 0,000 0,0 2004, 2254
C18:1,n-7 0,260 1,97 2004, 2254
C18:1,n-9 6,474 49 2004, 2254
C18:1,n-12 0,000 0,0 2254
C20:1,n-9 0,000 0,0 2004, 2254
C20:1,n-11 0,091 0,693 2004, 2254
C22:1,n-9 0,010 0,078 2004, 2254
C22:1,n-11 0,000 0,0 2004, 2254
C24:1,n-9 0,000 0,0 2004, 2254
C14:1,n-5,trans 0,000 0,0 2254
C16:1,n-7,trans 0,000 0,0 2004, 2254
C18:1,trans 0,032 0,241 2004, 2254
C20:1,trans 0,000 0,0 2004, 2254
C22:1,trans 0,000 0,0 2004, 2254
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 2,402 18,2 2004, 2254
C18:2,konjugeret 0,000 0,0 2004, 2254
C18:3,n-3 0,494 3,74 2004, 2254
C18:3,n-6 0,044 0,334 2004, 2254
C18:4,n-3 0,000 0,0 2004, 2254
C20:2,n-6 0,000 0,0 2004, 2254
C20:3,n-3 0,000 0,0 2254
C20:3,n-6 0,000 0,0 2254
C20:4,n-3 0,000 0,0 2004, 2254
C20:4,n-6 0,000 0,0 2004, 2254
C20:5,n-3 0,000 0,0 2004, 2254
C21:5,n-3 0,000 2254
C22:2,n-6 0,000 0,0 2254
C22:3,n-3 0,000 0,0 2254
C22:4,n-6 0,000 0,0 2254
C22:5,n-3 0,000 0,0 2004, 2254
C22:5,n-6 0,000 0,0 2254
C22:6,n-3 0,000 0,0 2004, 2254
C18:2,trans 0,015 0,114 2004, 2254
C18:3,trans 0,000 0,0 2254
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,000 0,0 2004, 2254
Sum mættede fedtsyrer 3,364 25,5 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 6,835 51,8 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 2,940 22,2 1003
Sum transfedtsyrer 0,047 0,356 1003
Sum fedtsyrer under detektionsgrænsen 0,000 2254
Sum fedtsyrer 13,186 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,494 3,74 1003
Sum n-6 fedtsyrer 2,446 18,5 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 0,0 - 1 2 1655, 2254
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,605 2004, 2254
Isoleucin 95 2254
Leucin 154 2254
Lysin 153 2254
Methionin 36 2254
Cystin 30 2254
Phenylalanin 111 2254
Tyrosin 62 2254
Threonin 98 2254
Tryptofan 36 2254
Valin 143 2254
Arginin 117 2254
Histidin 47 2254
Alanin 96 2254
Asparaginsyre 534 2254
Glutaminsyre 382 2254
Glycin 84 2254
Prolin 94 2254
Serin 100 2254
Hydroxyprolin 0 2254
Ornitin 0 2254
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 28,9 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 20 2004
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,950 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby