DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1226
Skinke, røget
Engelsk navn
Pork, ham, smoked
Taxonomisk navn
Sus scrofa domesticus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 964 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 964 kJ 1003
Energi (kcal) 231 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 231 kcal 1003
Protein 28,4 g 1312
Protein fra Aminosyrer 24,1 g 1003
Protein, deklaration 28,4 g 1312
Kulhydrat difference 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 13,0 g 1312
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 6,01 g 3 1003
Aske 6,0 g 1312
Tørstof 47,4 g 1312
Vand 52,6 g 1312
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 2 1024
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 0,372 µg 1003
D3-vitamin 0,127 µg 1300
25-hydroxy D3-vitamin 0,0980 µg 1300
E-vitamin 0,0300 α-TE
alfa-Tokoferol 0,0300 mg 1 1034
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,410 mg 0,239 - 0,63 10 1019
Riboflavin (B2-vitamin) 0,190 mg 0,137 - 0,252 5 1022
Niacinækvivalent 8,70 NE 1003
Niacin 3,40 mg 2,06 - 4,66 10 1018
B6-vitamin 0,400 mg 0,334 - 0,522 7 1025
Pantotensyre 0,600 mg T 988.0
Biotin 2,60 µg 1,4 - 4,8 4 T 988.0
Folat 1,50 µg 0,8 - 4,6 10 T 988.0
B12-vitamin 1,000 µg 0,4 - 1,31 3 1044
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 2410 mg 1190 - 4220 3 1058
Kalium 256 mg 218 - 296 3 1058
Calcium 5,16 mg 4,06 - 6,25 6 1015
Magnesium 20,0 mg 17,7 - 23,3 3 1058
Jern 0,900 mg 0,61 - 1,29 7 1043
Kobber 0,1000 mg 0,0 - 0,22 266 T 988.0
Zink 3,60 mg 0,0 - 6,9 266 T 988.0
Mangan 0,0140 mg 0,013 - 0,018 4 T 988.0
Krom 5,30 µg 3,0 0,4 - 7,3 126 T 988.0
Molybdæn 0 µg 1 T 988.0
Selen 12,1 µg 1917
Fosfor 275 mg 228 - 315 6 1015
Jod 1,20 µg 0,6 - 2 4 1055
Kviksølv 0,130 µg 0,0 0,0 - 2,3 126 T 988.0
Arsen 2,00 µg 0,0 - 18 266 T 988.0
Cadmium 1,90 µg 1,0 0,0 - 24 126 T 988.0
Bly 5,60 µg 2,8 0,0 - 9,2 126 T 988.0
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1655
Glukose 0 g 1655
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 1655
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:0 0,183 1,53 1344
C15:0 0,000 0,0 1344
C16:0 3,152 26,4 1344
C17:0 0,000 0,0 1344
C18:0 1,403 11,7 1344
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,457 3,84 1344
C17:1,n-7 0,000 0,0 1344
C18:1,n-9 5,368 45,1 1344
C20:1,n-11 0,071 0,598 1344
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 1,149 9,65 1344
C18:3,n-3 0,000 0,0 1344
C20:4,n-6 0,112 0,94 1344
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 4,738 39,8 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 5,897 49,5 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 1,261 10,5 1003
Sum fedtsyrer 11,895 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum n-6 fedtsyrer 1,261 10,5 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 88 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 4,544 1312
Isoleucin 1500 330 1059
Leucin 2230 490 1059
Lysin 2550 560 1059
Methionin 772 170 1059
Cystin 241 53 1059
Phenylalanin 1140 250 1059
Tyrosin 1050 230 1059
Threonin 1320 290 1059
Tryptofan 318 70 1059
Valin 1640 360 1059
Arginin 1820 400 1059
Histidin 1000 220 1059
Alanin 1770 390 1059
Asparaginsyre 2590 570 1059
Glutaminsyre 4040 890 1059
Glycin 1590 350 1059
Prolin 1230 270 1059
Serin 1230 270 1059
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 16,9 mg 3,81 - 44,2 7 1455
Cholin 71,8 mg 1 2187
Tyramin 21,8 mg - 61,8 7 1455
Phenylethylamin 4,90 mg - 21,5 7 1455
Putrescin 27,6 mg 7,55 - 59,8 7 1455
Cadaverin 10,2 mg 0,76 - 43 7 1455
Spermin 5,38 mg - 18,1 7 1455
Spermidin 1,45 mg T 988.0
Sum biogene aminer 88,2 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 15 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,915 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby