DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1228
Brie, 45+
Engelsk navn
Cheese, Brie, 45 % fidm.
Taxonomisk navn
Bos taurus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1182 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1182 kJ 1003
Energi (kcal) 285 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 285 kcal 1003
Protein 20,8 g 18,8 - 23,7 32 1250, 1844
Protein fra Aminosyrer 18,3 g 1003
Protein, deklaration 20,3 g 18,4 - 23,3 32 1250, 1844
Kulhydrat difference 0,8 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,8 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 1,3 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 22,0 g 19,5 - 23,9 32 1250, 1844
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 1,62 g 32 1003
Aske 3,5 g 2,98 - 3,69 32 1250, 1844
Tørstof 47,2 g 44,6 - 51 32 1250, 1844
Vand 52,8 g 48,9 - 55,3 32 1250, 1844
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 207 RE 1003
Retinol 190 µg 1003
beta-Caroten 99,0 µg 1003
D-vitamin 0,230 µg 1003
D3-vitamin 0,230 µg 1003
E-vitamin 0,570 α-TE
alfa-Tokoferol 0,570 mg 1003
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,0500 mg T 1313.0
Riboflavin (B2-vitamin) 0,340 mg T 1313.0
Niacinækvivalent 5,15 NE 1003
Niacin 0,380 mg 2 T 1313.0
B6-vitamin 0,235 mg 6 T 1313.0
Pantotensyre 0,690 mg 2 T 1313.0
Biotin 6,00 µg 1,2 - 17,8 1344
Folat 91,0 µg 76 - 103 4 1845
Frit folat 1,000 µg 1375
B12-vitamin 1,65 µg 12 T 1313.0
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg T 1313.0
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 647 mg 425 - 822 32 1250, 1844
Kalium 108 mg 97 - 123 32 1250, 1844
Calcium 720 mg 410 - 940 24 1221
Magnesium 20,0 mg 10 T 1235.0
Jern 0,210 mg 0,14 - 0,27 7 T 1313.0
Kobber 0,0700 mg 1 T 136.0
Zink 2,38 mg 4 T 1235.0
Mangan 0,0480 mg 1 T 1313.0
Krom 0,250 µg 1538
Molybdæn 6,00 µg 1 T 1313.0
Cobolt 1,000 µg 1 T 1313.0
Selen 7,00 µg 1003
Fosfor 370 mg 260 - 520 24 1221
Chlorid 1010 mg 740 - 1290 16 1250
Jod 10,4 µg 11,0 6,8 - 14 5 T 148.0
Nikkel 4,96 µg 4,95 4,35 - 5,64 9 1887
Kviksølv 0,0600 µg 1 T 1313.0
Arsen 1,000 µg 1 T 1313.0
Cadmium 0,01000 µg 1538
Bly 0,450 µg 1538
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Laktose 0,0900 g T 1313.0
Sum disakkarider 0,0900 g 1003
Sum sukkerarter 0,0900 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
L-mælkesyre 0,0600 g 1217
D-mælkesyre 0,0300 g 1217
Benzosyre 0,0300 mg T 1313.0
Sum organiske syrer 0,0900 g 1003
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,746 3,58 1227
C6:0 0,481 2,31 1227
C8:0 0,314 1,51 1227
C10:0 0,687 3,3 1227
C12:0 0,854 4,1 1227
C14:0 2,435 11,7 1227
C16:0 6,509 31,3 1227
C18:0 2,219 10,6 1227
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,314 1,51 1227
C16:1,n-7 0,481 2,31 1227
C18:1,n-9 4,880 23,4 1227
C20:1,n-11 0,245 1,18 1227
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,461 2,21 1227
C18:3,n-3 0,167 0,802 1227
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 14,246 68,5 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 5,920 28,4 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,628 3,02 1003
Sum fedtsyrer 20,795 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,167 0,802 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,461 2,21 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 74 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 3,253 1250, 1844
Isoleucin 1140 350 1059
Leucin 1920 590 1059
Lysin 1660 510 1059
Methionin 586 180 1059
Cystin 75 23 1059
Phenylalanin 1070 330 1059
Tyrosin 1140 350 1059
Threonin 716 220 1059
Tryptofan 286 88 1059
Valin 1400 430 1059
Arginin 651 200 1059
Histidin 586 180 1059
Alanin 651 200 1059
Asparaginsyre 1460 450 1059
Glutaminsyre 4070 1250 1059
Glycin 423 130 1059
Prolin 2180 670 1059
Serin 1170 360 1059
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,920 mg 0,001 - 2,3 4 T 1313.0
Serotonin 0 mg T 1313.0
Cholin 15,4 mg 1 2187
Tyramin 12,4 mg - 39,8 4 T 1313.0
Putrescin 5,30 mg 0,005 - 12,2 4 T 1313.0
Cadaverin 25,7 mg 0,005 - 55,3 4 T 1313.0
Sum biogene aminer 44,3 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 6,38 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,945 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby