DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1232
Oksekød, uspec., fedt, råt
Engelsk navn
Beef, meat, approx. 25 % fat, raw
Taxonomisk navn
Bos taurus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1332 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1332 kJ 1003
Energi (kcal) 322 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 322 kcal 1003
Protein 16,4 g 14,5 - 18,9 18 1045
Protein fra Aminosyrer 13,1 g 1003
Protein, deklaration 16,4 g 14,5 - 18,9 18 1045
Kulhydrat difference 0,2 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,2 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,2 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 28,4 g 16,4 - 34,4 18 1045
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,16 g 6 1003
Aske 0,8 g 1938
Tørstof 45,8 g 42,3 - 52 4 1072
Vand 54,2 g 48 - 57,7 4 1072
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 42,0 RE 1003
Retinol 42,0 µg 33 - 54 3 1024
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 0,898 µg 18 2054
E-vitamin 0,900 α-TE
alfa-Tokoferol 0,900 mg 1 1034
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,0320 mg 0,024 - 0,045 18 1045
Riboflavin (B2-vitamin) 0,138 mg 0,08 - 0,21 18 1045
Niacinækvivalent 8,11 NE 1003
Niacin 5,00 mg 4 1018
B6-vitamin 0,320 mg 1,8 - 4 8 1072
Pantotensyre 0,470 mg 1352
Biotin 0 µg 1344
Folat 6,86 µg 4,1 - 13 10 1803, 1845
Frit folat 4,00 µg 1374
B12-vitamin 1,40 µg 0,5 - 1,8 6 1044
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 62,0 mg 50 - 74 6 1045
Kalium 272 mg 236 - 312 6 1045
Calcium 4,00 mg 1 1030
Magnesium 17,0 mg 15,5 - 17,8 3 1058
Jern 1,60 mg 1,31 - 1,97 18 1045
Kobber 0,0590 mg 0,052 - 0,066 6 1045
Zink 3,90 mg 3,3 - 4,1 6 1045
Mangan 0,0110 mg 0,006 - 0,016 32 1348
Krom 4,00 µg 0,4 - 44 85 1532
Molybdæn 0 µg 8 1348
Selen 6,50 µg 0,0 - 51 85 1532
Fosfor 170 mg 130 - 240 32 1348
Jod 1,20 µg 0,7 - 1,7 5 1055
Nikkel 0,700 µg 0,5 0,0 - 4,6 43 T 944.0
Kviksølv 0,0500 µg 0,0 - 0,7 85 1532
Arsen 0,530 µg 0,0 - 3,4 85 1532
Cadmium 0,900 µg 0,0 - 8 85 1532
Bly 2,50 µg 0,0 - 15 85 1532
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1655
Glukose 0 g 1655
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 1655
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:0 0,848 3,19 1344
C15:0 0,160 0,601 1344
C16:0 7,125 26,8 1344
C17:0 0,319 1,2 1344
C18:0 3,443 12,9 1344
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,399 1,5 1344
C16:1,n-7 1,666 6,27 1344
C17:1,n-7 0,269 1,01 1344
C18:1,n-9 11,176 42 1344
C20:1,n-11 0,000 0,0 1344
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,529 1,99 1344
C18:3,n-3 0,349 1,31 1344
C20:3,n-3 0,000 0,0 1344
C20:4,n-6 0,269 1,01 1344
C20:5,n-3 0,000 0,0 1344
C22:5,n-3 0,000 0,0 1344
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 11,895 44,7 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 13,512 50,8 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 1,148 4,32 1003
Sum fedtsyrer 26,554 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,349 1,31 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,798 3 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 72 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 2,624 1045
Isoleucin 787 300 1059
Leucin 1230 470 1059
Lysin 1360 520 1059
Methionin 394 150 1059
Cystin 118 45 1059
Phenylalanin 630 240 1059
Tyrosin 525 200 1059
Threonin 682 260 1059
Tryptofan 186 71 1059
Valin 840 320 1059
Arginin 971 370 1059
Histidin 551 210 1059
Alanin 945 360 1059
Asparaginsyre 1440 550 1059
Glutaminsyre 2310 880 1059
Glycin 892 340 1059
Prolin 735 280 1059
Serin 656 250 1059
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,230 mg 1 1455
Cholin 46,8 mg 1 2187
Tyramin 2,35 mg 1 1455
Phenylethylamin 0,00300 mg 1 1455
Putrescin 0,230 mg 1 1455
Cadaverin 0,840 mg 1 1455
Spermin 2,58 mg 1 1455
Sum biogene aminer 6,23 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 8 2007
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,935 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby