Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 1234
Lammekød, uspec., råt
Engelsk navn
Lamb, meat, average values, raw
Taxonomisk navn
Ovis aries
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 27 2007
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,910
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 1365 kJ 1003
Energi, kcal 326 kcal 1003
total-N 2,336 g 1040
Protein, total 13,9 g 1040
Protein, deklaration 13,9 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 0,0 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 0,0 g 1003
kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 0,0 g 1344
Fedt, total 30,5 g 1344
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 1,2 g 1346
Tørstof 45,6 g 1344
Vand 54,4 g 1344
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 45,0 RE 1003
Retinol 45,0 µg 16 - 66 4 1024
ß-caroten 0 µg 1655
D-vitamin 0,400 µg 1003
D3 cholecalciferol 0,400 µg 1 1057
E-vitamin 0,700 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0,700 mg 1 1034
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,180 mg 0,082 - 0,268 10 1019
B2-vitamin, riboflavin 0,300 mg 0,219 - 0,370 3 1022
Niacin 6,55 NE 1003
niacin 4,30 mg 2,80 - 6,06 6 1018
B6-vitamin 0,200 mg 0,144 - 0,243 3 1025
Pantothensyre 0,550 mg 1352
Biotin 1,00 µg 1344
Folat 2,00 µg 1003
Frit folat 1,00 µg 8 1374
B12-vitamin 1,20 µg 0,50 - 1,74 4 1044
C-vitamin 1,00 mg 1003
L-ascorbinsyre 1,00 mg 1 1017
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 66,0 mg 60,0 - 73,9 3 1058
Kalium, K 218 mg 162 - 274 3 1058
Calcium, Ca 20,0 mg 8 - 43 6 1030
Magnesium, Mg 17,0 mg 13,8 - 21,1 3 1058
Phosphor, P 130 mg 100 - 150 4 1348
Jern, Fe 1,50 mg 1,12 - 1,93 7 1043
Kobber, Cu 0,122 mg 0,078 - 0,184 39 1102
Zink, Zn 3,42 mg 2,09 - 5,92 39 1102
Jod, I 0,700 µg 0,3 - 0,95 4 1055
Mangan, Mn 0,010 mg 0,004 - 0,017 4 1348
Chrom, Cr 2,12 µg 0,1 - 9,2 31 1806, 1905, 1908
Selen, Se 6,05 µg 3,0 - 11,1 12 1905, 1908
Molybdæn, Mo 0 µg 1 1348
Nikkel, Ni 2,14 µg 0,4 - 6,1 31 1806, 1905, 1908
Kviksølv, Hg 0,129 µg 0 - 1,1 31 1806, 1905, 1908
Cadmium, Cd 0,400 µg 0 - 3,8 31 1806, 1905, 1908
Bly, Pb 1,25 µg 0 - 9,3 31 1806, 1905, 1908
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,070 mg 1488
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 0 g 1655
Glucose 0 g 1655
Monosaccharider, total 0 g 1003
Lactose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Saccharose 0 g 1655
Disaccharider, total 0 g 1003
Sukkerarter, ialt 0 g 1003
Stivelse 0 g 1655
(a)Hexoses 0 g 1655
(b)Pentoses 0 g 1655
(c)UronicAcids 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,00 1345
C6:0 0,000 0,00 1345
C8:0 0,000 0,00 1345
C10:0 0,000 0,00 1345
C12:0 0,000 0,00 1345
C14:0 1,53 5,51 1345
C15:0 0,170 0,61 1345
C16:0 6,87 24,8 1345
C17:0 0,290 1,04 1345
C18:0 5,93 21,4 1345
C20:0 0,000 0,00 1345
C22:0 0,000 0,00 1345
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,000 0,00 1345
C15:1 0,000 0,00 1345
C16:1,n-7 0,370 1,33 1345
C17:1,n-7 0,290 1,04 1345
C18:1,n-9 10,9 39,2 1345
C20:1,n-11 0,000 0,00 1345
C22:1,n-9 0,000 0,00 1345
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,709 2,56 1345
C18:3,n-3 0,709 2,56 1345
C20:3,n-3 0,000 0,00 1345
C20:4,n-6 0,000 0,00 1345
C20:5,n-3 0,000 0,00 1345
C22:5,n-3 0,000 0,00 1345
C22:6,n-3 0,000 0,00 1345
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 14,8 53,3 1003
Sum monoumættede 11,5 41,6 1003
Sum polyumættede 1,42 5,11 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 27,8 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,709 2,55 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,709 2,55 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 78 mg 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 724 310 1059
Leucin 1190 510 1059
Lysin 1330 570 1059
Methionin 374 160 1059
Cystin 124 53 1059
Phenylalanin 584 250 1059
Tyrosin 584 250 1059
Threonin 631 270 1059
Tryptofan 135 58 1059
Valin 794 340 1059
Arginin 981 420 1059
Histidin 420 180 1059
Alanin 911 390 1059
Asparaginsyre 1330 570 1059
Glutaminsyre 2150 920 1059
Glycin 771 330 1059
Prolin 677 290 1059
Serin 584 250 1059

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby