DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1261
Oksekød, slag, råt
Engelsk navn
Beef, flank, raw
Taxonomisk navn
Bos taurus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1387 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1387 kJ 1003
Energi (kcal) 335 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 335 kcal 1003
Protein 16,1 g 15,3 - 16,5 3 1045
Protein fra Aminosyrer 12,9 g 1003
Protein, deklaration 16,1 g 15,3 - 16,5 3 1045
Kulhydrat difference 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 30,1 g 28,6 - 32,1 3 1045
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,16 g 1003
Aske 1,0 g 1003
Tørstof 47,2 g 1003
Vand 52,8 g 1003
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 38,0 RE 1003
Retinol 38,0 µg 1003
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 0,900 µg 1003
D3-vitamin 0,900 µg 1313
E-vitamin 0,910 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,910 mg 1003
K1-vitamin 0 µg 1655
K-vitamin 0 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,0300 mg 0,028 - 0,032 3 1045
Riboflavin (B2-vitamin) 0,105 mg 0,08 - 0,13 3 1045
Niacinækvivalent 7,95 NE 1003
Niacin 4,90 mg 1003
B6-vitamin 0,370 mg 1003
Pantotensyre 0,470 mg 1003
Biotin 0 µg 1344
Folat 4,00 µg 1003
Frit folat 4,00 µg 1374
B12-vitamin 1,40 µg 1044
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 65,0 mg 1003
Kalium 250 mg 1003
Calcium 4,00 mg 1030
Magnesium 17,0 mg 1003
Jern 1,40 mg 1,31 - 1,54 3 1045
Kobber 0,0500 mg 1003
Zink 3,80 mg 1003
Mangan 0,0110 mg 0,006 - 0,016 32 1348
Krom 4,00 µg 0,4 - 44 85 1532
Molybdæn 0 µg 8 1348
Selen 6,50 µg 0,0 - 51 85 1532
Fosfor 170 mg 1348
Jod 1,20 µg 1003
Nikkel 0,700 µg 0,5 0,0 - 4,6 43 T 944.0
Kviksølv 0,0500 µg 0,0 - 0,7 85 1532
Arsen 0,530 µg 0,0 - 3,4 85 1532
Cadmium 0,900 µg 0,0 - 8 85 1532
Bly 2,50 µg 0,0 - 15 85 1532
Sum mineraler 507 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1655
Glukose 0 g 1655
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 1655
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:0 0,909 3,21 1344
C15:0 0,170 0,6 1344
C16:0 7,606 26,8 1344
C17:0 0,340 1,2 1344
C18:0 3,678 12,9 1344
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,420 1,48 1344
C16:1,n-7 1,779 6,28 1344
C17:1,n-7 0,280 0,989 1344
C18:1,n-9 11,893 42 1344
C20:1,n-11 0,000 0,0 1344
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,570 2,01 1344
C18:3,n-3 0,370 1,3 1344
C20:3,n-3 0,000 0,0 1344
C20:4,n-6 0,280 0,989 1344
C20:5,n-3 0,000 0,0 1344
C22:5,n-3 0,000 0,0 1344
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 12,703 44,8 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 14,372 50,7 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 1,219 4,3 1003
Sum fedtsyrer 28,294 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,370 1,3 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,850 3 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 73 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 2,576 1045
Isoleucin 773 300 1059
Leucin 1210 470 1059
Lysin 1340 520 1059
Methionin 386 150 1059
Cystin 116 45 1059
Phenylalanin 618 240 1059
Tyrosin 515 200 1059
Threonin 670 260 1059
Tryptofan 183 71 1059
Valin 824 320 1059
Arginin 953 370 1059
Histidin 541 210 1059
Alanin 927 360 1059
Asparaginsyre 1420 550 1059
Glutaminsyre 2270 880 1059
Glycin 876 340 1059
Prolin 721 280 1059
Serin 644 250 1059
Sum essentielle Aminosyrer 6545,62
Sum ikke essentielle aminosyrer 8436,4
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,230 mg 1 1455
Cholin 55,1 mg 1 2187
Tyramin 2,35 mg 1 1455
Phenylethylamin 0,00300 mg 1 1455
Putrescin 0,230 mg 1 1455
Cadaverin 0,840 mg 1 1455
Spermin 2,58 mg 1 1455
Sum biogene aminer 6,23 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 5 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,940 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby