DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1269
Grisekød, uspec., fedt, råt
Engelsk navn
Pork, meat, approx. 32 % fat, raw
Taxonomisk navn
Sus scrofa domesticus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1429 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1429 kJ 1003
Energi (kcal) 346 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 346 kcal 1003
Protein 14,4 g 0,0 10,5 - 20,9 42 1032
Protein fra Aminosyrer 11,8 g 1003
Protein, deklaration 14,4 g 0,0 10,5 - 20,9 42 1032
Kulhydrat difference 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 32,0 g 19,2 - 45,9 42 1032
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,14 g 3 1003
Aske 0,8 g 1346
Tørstof 47,2 g 44,5 - 50,3 4 1072
Vand 52,8 g 49,7 - 55,5 4 1072
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 2 T 777.0
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 0,541 µg 1003
D3-vitamin 0,233 µg 1300
25-hydroxy D3-vitamin 0,123 µg 1300
E-vitamin 0,1000 α-TE
alfa-Tokoferol 0,1000 mg 1001
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,570 mg 0,4 - 0,8 12 1032
Riboflavin (B2-vitamin) 0,180 mg 0,135 - 0,22 12 1032
Niacinækvivalent 5,52 NE 1003
Niacin 2,80 mg 1003
B6-vitamin 0,237 mg 0,164 - 0,306 4 1072
Pantotensyre 0,600 mg 1352
Biotin 2,60 µg 1,4 - 4,8 4 T 988.0
Folat 2,50 µg 6 1803
B12-vitamin 0,650 µg 1001
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 55,0 mg 48,2 - 60,8 3 1058
Kalium 204 mg 89 - 339 3 1058
Calcium 6,00 mg 4 - 8 2 1030
Magnesium 14,0 mg 5,9 - 24,6 3 1058
Jern 0,630 mg 0,49 - 0,9 1032
Kobber 0,1000 mg 0,0 - 0,22 266 1102
Zink 3,60 mg 0,0 - 6,9 266 1102
Mangan 0,0120 mg 4 1348
Krom 5,30 µg 3,0 0,4 - 7,3 126 1533
Molybdæn 10,00 µg 1 1348
Selen 6,90 µg 0,0 - 300 231 1102
Fosfor 130 mg 75 - 160 12 1032
Jod 1,50 µg 1,05 - 1,8 4 1055
Kviksølv 0,130 µg 0,0 0,0 - 2,3 126 1533
Arsen 2,00 µg 0,0 - 18 266 1102
Cadmium 1,90 µg 1,0 0,0 - 24 126 1533
Bly 5,60 µg 2,8 0,0 - 9,2 126 1533
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1655
Glukose 0 g 1655
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 1655
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:0 0,478 1,62 1344
C15:0 0,000 0,0 1344
C16:0 8,118 27,5 1344
C17:0 0,000 0,0 1344
C18:0 4,130 14 1344
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 1,017 3,45 1344
C17:1,n-7 0,000 0,0 1344
C18:1,n-9 13,123 44,5 1344
C20:1,n-11 0,214 0,725 1344
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 2,177 7,39 1344
C18:3,n-3 0,183 0,621 1344
C20:3,n-3 0,000 0,0 1344
C20:4,n-6 0,000 0,0 1344
C20:5,n-3 0,000 0,0 1344
C22:5,n-3 0,000 0,0 1344
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 12,726 43,2 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 14,354 48,7 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 2,360 8,01 1003
Sum fedtsyrer 29,440 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,183 0,621 1003
Sum n-6 fedtsyrer 2,177 7,39 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 72 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 2,400 1032
Isoleucin 720 300 1059
Leucin 1080 450 1059
Lysin 1320 550 1059
Methionin 360 150 1059
Cystin 98 41 1059
Phenylalanin 552 230 1059
Tyrosin 504 210 1059
Threonin 624 260 1059
Tryptofan 163 68 1059
Valin 792 330 1059
Arginin 888 370 1059
Histidin 552 230 1059
Alanin 888 370 1059
Asparaginsyre 1320 550 1059
Glutaminsyre 1940 810 1059
Glycin 768 320 1059
Prolin 600 250 1059
Serin 576 240 1059
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 1,10 mg 0,5 - 2,3 1461
Cholin 59,7 mg 1 2187
Tyramin 1,10 mg 0,5 - 4,1 1468
Putrescin 0,450 mg 1461
Cadaverin 0,130 mg 1461
Spermin 0,130 mg 1461
Spermidin 1,45 mg 1461
Sum biogene aminer 4,36 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 10 T 1050.0
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,920 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby