DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1274
Ost, fast, 30+, alle typer
Engelsk navn
Cheese, firm, 30 % fidm., all varieties
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 6,38
FCF 0,945
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 1097 kJ 1003
Energi, kcal 263 kcal 1003
Nitrogen, total 4,498 g 4,29 - 4,71 6 1067
Protein, videnskabelig 28,7 g 27,4 - 30,1 6 1067
Protein, deklaration 28,1 g 26,8 - 29,4 6 1067
Kulhydrat, difference 1,0 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 1,0 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 0,1 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt, total 16,0 g 14,8 - 18,5 6 1067
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 4,5 g 3,7 - 5,2 6 1067
Tørstof 50,2 g 47,8 - 54,4 6 1067
Vand 49,8 g 45,6 - 52,2 6 1067
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 142 RE 1003
Retinol 136 µg 1003
D-vitamin 0,180 µg 1003
D3-vitamin 0,180 µg 1003
E-vitamin 0,410 α-TE
alfa-tokoferol 0,410 mg 1003
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,0550 mg 1217
B2-vitamin, riboflavin 0,325 mg 1217
Niacinækvivalent 6,70 NE 1003
Niacin 0,1000 mg 1347
B6-vitamin 0,0900 mg 1347
Pantothensyre 0,340 mg 1352
Biotin 1,50 µg 0,7 - 5,1 1344
Folat 60,0 µg 51 - 74 4 T 1211
Frit folat 1,000 µg 1375
B12-vitamin 1,52 µg 1,38 - 1,62 3 1044
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg 1001
beta-caroten 70,0 µg 1003
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 729 mg 585 - 1010 6 1067
Kalium, K 80,8 mg 71,5 - 88,2 6 1067
Calcium, Ca 733 mg 656 - 788 6 1067
Magnesium, Mg 32,3 mg 30,7 - 33,8 6 1067
Fosfor, P 590 mg 400 - 810 117 1221
Jern, Fe 0,190 mg 0,12 - 0,24 6 1067
Kobber, Cu 0,0860 mg 0,07 - 0,099 5 T 94
Zink, Zn 4,50 mg 4,07 - 5 6 1067
Jod, I 13,8 µg 6,4 - 38 46 1860
Mangan, Mn 0,0590 mg 0,046 - 0,081 5 T 94
Chrom, Cr 0,250 µg 1538
Selen, Se 9,50 µg 1003
Molybdæn, Mo 6,00 µg 2 T 94
Cobolt, Co 1,000 µg 1 1348
Nikkel, Ni 1,36 µg 1,16 0 - 2,9 5 T 148
Kviksølv, Hg 0,0600 µg 5 T 94
Arsen, As 1,000 µg 5 T 94
Cadmium, Cd 0,01000 µg 1538
Bly, Pb 0,450 µg 1538
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 3,50 mg 0,001 - 24 70 1480
Serotonin 0 mg 1474
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Laktose 0,0500 g 1217
Disaccharider, total 0,0500 g 1003
Sukkerarter, total 0,0500 g 1003
Stivelse 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,540 3,57 1227
C6:0 0,350 2,31 1227
C8:0 0,230 1,52 1227
C10:0 0,500 3,3 1227
C12:0 0,620 4,1 1227
C14:0 1,770 11,7 1227
C16:0 4,730 31,2 1227
C18:0 1,620 10,7 1227
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,230 1,52 1227
C16:1,n-7 0,350 2,31 1227
C18:1,n-9 3,550 23,4 1227
C20:1,n-11 0,180 1,19 1227
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,330 2,18 1227
C18:3,n-3 (ALA) 0,120 0,793 1227
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 10,360 68,5 1003
Sum monoumættede 4,310 28,5 1003
Sum polyumættede 0,450 2,97 1003
Fedtsyrer, total 15,120 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,120 0,793 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,330 2,18 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 54 mg 6 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 1570 350 1059
Leucin 2650 590 1059
Lysin 2290 510 1059
Methionin 810 180 1059
Cystin 103 23 1059
Phenylalanin 1480 330 1059
Tyrosin 1570 350 1059
Threonin 990 220 1059
Tryptofan 396 88 1059
Valin 1930 430 1059
Arginin 900 200 1059
Histidin 810 180 1059
Alanin 900 200 1059
Asparaginsyre 2020 450 1059
Glutaminsyre 5620 1250 1059
Glycin 585 130 1059
Prolin 3010 670 1059
Serin 1620 360 1059

© 2021 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby