DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1314
Grønne ærter, konserves
Engelsk navn
Peas, green, canned
Taxonomisk navn
Pisum sativum (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 314 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 314 kJ 1003
Energi (kcal) 75 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 75 kcal 1003
Protein 5,9 g 5,2 - 6,6 2 1825
Protein fra Aminosyrer 4,6 g 1003
Protein, deklaration 5,9 g 5,2 - 6,6 2 1825
Kulhydrat difference 14,3 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 7,7 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 7,7 g 1003
Kostfibre 6,6 g 5,3 - 7,8 2 1825
Fedt 0,8 g 1 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,63 g 1003
Aske 1,1 g 1,1 - 1,1 2 1825
Tørstof 22,1 g 19,7 - 24,5 2 1825
Vand 77,9 g 75,5 - 80,3 2 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 66,7 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 400 µg 320 - 600 4 1020
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0,0400 α-TE
alfa-Tokoferol 0,0400 mg 1 1034
K1-vitamin 70,0 µg 1001
Thiamin (B1-vitamin) 0,140 mg 0,125 - 0,156 3 1019
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0650 mg 0,057 - 0,072 2 1022
Niacinækvivalent 1,65 NE 1003
Niacin 0,800 mg 0,73 - 0,9 2 1018
B6-vitamin 0,0500 mg 1352
Pantotensyre 0,150 mg 1352
Biotin 0 µg 1344
Folat 22,0 µg 1001
Frit folat 9,00 µg 1001
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 9,60 mg 1003
Ascorbinsyre 9,60 mg 6 1938
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 252 mg 1938
Kalium 37,0 mg 36 - 38 2 1348
Calcium 31,3 mg 13,7 - 43,4 9 1015, 1030
Magnesium 6,00 mg 5,7 - 5,8 2 1348
Jern 1,40 mg 1,1 - 1,7 5 1043
Kobber 0,0250 mg 0,025 - 0,026 2 1348
Zink 0,230 mg 0,22 - 0,24 2 1348
Mangan 0,0550 mg 2 1348
Krom 1,40 µg 1,0 0,0 - 9 21 T 1310.0
Molybdæn 20,0 µg 1 T 1310.0
Selen 1,02 µg 0,0 - 2,5 22 T 55.0
Fosfor 79,2 mg 69,1 - 95,4 6 1015
Jod 0,900 µg 0,2 - 1,9 6 1055
Nikkel 22,0 µg 23,0 5 - 43 21 T 1310.0
Kviksølv 0,200 µg 0,04 0,0 - 1,1 21 T 1310.0
Arsen 0,1000 µg 0,0 0,0 - 0,5 21 T 1310.0
Cadmium 0,600 µg 0,7 0,0 - 1,3 21 T 1310.0
Bly 0,500 µg 0,0 0,0 - 3 21 T 1310.0
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 4,70 g 342 1002
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 3,40 g 1 2190
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,128 20 1039
C18:0 0,015 2,36 1039
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:1,n-9 0,061 9,47 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,361 56,3 1039
C18:3,n-3 0,075 11,6 1039
C20:4,n-6 0,000 0,0 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,144 22,4 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,061 9,47 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,436 68 1003
Sum fedtsyrer 0,640 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,075 11,6 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,361 56,3 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,944 1825
Isoleucin 283 300 1059
Leucin 425 450 1059
Lysin 396 420 1059
Methionin 65 69 1059
Cystin 20 21 1059
Phenylalanin 245 260 1059
Tyrosin 170 180 1059
Threonin 255 270 1059
Tryptofan 51 54 1059
Valin 359 380 1059
Arginin 623 660 1059
Histidin 123 130 1059
Alanin 321 340 1059
Asparaginsyre 500 530 1059
Glutaminsyre 765 810 1059
Glycin 227 240 1059
Prolin 217 230 1059
Serin 283 300 1059
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Serotonin 0,00300 mg 2 1487
Cholin 29,7 mg 1 2187
Sum biogene aminer 0,00300 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 33 18 1015
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby