DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1316
Lammekød, bryst, råt
Engelsk navn
Lamb, breast, raw
Taxonomisk navn
Ovis aries (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1525 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1525 kJ 1003
Energi (kcal) 369 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 369 kcal 1003
Protein 14,5 g 9,4 - 22,3 10 1357
Protein fra Aminosyrer 12,2 g 1003
Protein, deklaration 14,5 g 9,4 - 22,3 10 1357
Kulhydrat difference 0,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,1 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1357
Fedt 34,5 g 25,6 - 57,9 10 1357
Alkohol 0,0 g 1357
Salt deklaration 0,17 g 3 1003
Aske 0,7 g 0,4 - 1,1 10 1357
Tørstof 49,8 g 41 - 67,5 10 1357
Vand 50,2 g 32,5 - 59 10 1357
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 45,0 RE 1003
Retinol 45,0 µg 16 - 66 4 1024
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 0,400 µg 1003
D3-vitamin 0,400 µg 1057
E-vitamin 0,700 α-TE
alfa-Tokoferol 0,700 mg 1 1034
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,180 mg 0,082 - 0,268 10 1019
Riboflavin (B2-vitamin) 0,300 mg 0,219 - 0,37 3 1022
Niacinækvivalent 6,54 NE 1003
Niacin 4,30 mg 2,8 - 6,06 6 1018
B6-vitamin 0,200 mg 0,144 - 0,243 3 1025
Pantotensyre 0,550 mg 1352
Biotin 1,000 µg 1344
Folat 2,60 µg 6 1803
Frit folat 1,000 µg 0,2 - 2,4 4 1374
B12-vitamin 1,20 µg 0,5 - 1,74 4 1044
C-vitamin 1,000 mg 1003
Ascorbinsyre 1,000 mg 1 1017
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 66,0 mg 60 - 73,9 3 1058
Kalium 218 mg 162 - 274 3 1058
Calcium 12,9 mg 3,58 - 43 12 1015, 1030
Magnesium 17,0 mg 13,8 - 21,1 3 1058
Jern 1,50 mg 1,12 - 1,93 7 1043
Kobber 0,122 mg 0,078 - 0,184 39 1102
Zink 3,42 mg 2,09 - 5,92 39 1102
Mangan 0,01000 mg 0,004 - 0,017 4 1348
Krom 8,10 µg 4,0 0,0 - 28,9 10 1506
Molybdæn 0 µg 1 1348
Selen 1,40 µg 0,3 0,0 - 6,8 10 1506
Fosfor 136 mg 106 - 165 6 1015
Jod 0,700 µg 0,3 - 0,95 4 1055
Nikkel 2,14 µg 0,4 - 6,1 31 T 1234.0
Kviksølv 0,190 µg 0,0 0,0 - 1,3 10 1506
Cadmium 1,60 µg 1,2 0,0 - 5,4 10 1506
Bly 4,60 µg 3,9 1 - 10,9 10 1506
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1655
Glukose 0 g 1655
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 1655
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,0 1345
C6:0 0,000 0,0 1345
C8:0 0,000 0,0 1345
C10:0 0,000 0,0 1345
C12:0 0,000 0,0 1345
C14:0 1,739 5,53 1345
C15:0 0,190 0,604 1345
C16:0 7,784 24,7 1345
C17:0 0,330 1,05 1345
C18:0 6,715 21,3 1345
C20:0 0,000 0,0 1345
C22:0 0,000 0,0 1345
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,000 0,0 1345
C15:1,n-5 0,000 0,0 1345
C16:1,n-7 0,420 1,33 1345
C17:1,n-7 0,330 1,05 1345
C18:1,n-9 12,290 39,1 1345
C20:1,n-11 0,000 0,0 1345
C22:1,n-9 0,000 0,0 1345
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,799 2,54 1345
C18:3,n-3 0,799 2,54 1345
C20:3,n-3 0,000 0,0 1345
C20:4,n-6 0,000 0,0 1345
C20:5,n-3 0,000 0,0 1345
C22:5,n-3 0,000 0,0 1345
C22:6,n-3 0,000 0,0 1345
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 16,757 53,3 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 13,040 41,5 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 1,599 5,09 1003
Sum fedtsyrer 31,395 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,799 2,54 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,799 2,54 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 87 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 2,320 1357
Isoleucin 719 310 1059
Leucin 1180 510 1059
Lysin 1320 570 1059
Methionin 371 160 1059
Cystin 123 53 1059
Phenylalanin 580 250 1059
Tyrosin 580 250 1059
Threonin 626 270 1059
Tryptofan 135 58 1059
Valin 789 340 1059
Arginin 974 420 1059
Histidin 418 180 1059
Alanin 905 390 1059
Asparaginsyre 1320 570 1059
Glutaminsyre 2130 920 1059
Glycin 766 330 1059
Prolin 673 290 1059
Serin 580 250 1059
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 69,3 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 34 15 1015
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,910 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby