Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 148
Ost, fast, 45+, alle typer
Engelsk navn
Cheese, firm, 45 % fidm., all varieties
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,38
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,945
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 1394 kJ 1003
Energi, kcal 333 kcal 1003
total-N 3,874 g 3,386 - 4,514 49 1067, 2092
Protein, total 24,7 g 21,603 - 28,799 49 1067, 2092
Protein, deklaration 24,2 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 1,4 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 1,4 g 1003
kulhydrat, deklaration 1,9 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 0,0 g 1655
Fedt, total 25,7 g 23,1 - 27,9 49 1067, 2092
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 3,7 g 3,6 3,45 - 3,81 5 2092
Tørstof 55,4 g 50,300 - 60,500 49 1067, 2092
Vand 44,6 g 39,500 - 49,700 49 1067, 2092
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 230 RE 1003
Retinol 220 µg 215 205 - 240 5 2092
ß-caroten 114 µg 1003
D-vitamin 0,260 µg 1003
D3 cholecalciferol 0,260 µg 1003
E-vitamin 0,666 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0,666 mg 0,700 0,56 - 0,75 5 2092
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,050 mg 0,026 - 0,065 6 1019
B2-vitamin, riboflavin 0,330 mg 0,240 - 0,546 6 1022
Niacin 5,78 NE 1003
niacin 0,100 mg 0,08 - 0,16 5 1018
B6-vitamin 0,090 mg 0,060 - 0,126 6 1025
Pantothensyre 0,340 mg 1352
Biotin 1,50 µg 0,7 - 5,1 1344
Folat 60,0 µg 51 - 74 4 T 1211
Frit folat 1,00 µg 1375
B12-vitamin 1,38 µg 1,02 - 1,60 3 1044
C-vitamin 0,500 mg 1003
L-ascorbinsyre 0,500 mg 1 1017
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Chlorid, Cl 1004 mg 1070 830 - 1100 5 2092
Natrium, Na 590 mg 609 478 - 670 5 2092
Kalium, K 65,0 mg 66,0 57 - 75 5 2092
Calcium, Ca 686 mg 686 624 - 750 5 2092
Magnesium, Mg 27,0 mg 23,1 - 32,1 49 1067, 2092
Phosphor, P 528 mg 310 - 670 243 1221, 2092
Jern, Fe 0,106 mg 0,107 0,086 - 0,126 5 2092
Kobber, Cu 0,044 mg 0,045 0,040 - 0,047 5 2092
Zink, Zn 3,20 mg 3,18 3,03 - 3,35 5 2092
Jod, I 10,4 µg 11,0 6,8 - 14 5 2092
Mangan, Mn 0,016 mg 0,016 0,013 - 0,018 5 2092
Chrom, Cr 0,190 µg 0,205 0,00 - 0,34 6 1538, 2092
Selen, Se 9,35 µg 6,91 - 13 15 1887, 2092
Molybdæn, Mo 6,00 µg 2 T 94
Nikkel, Ni 1,36 µg 1,16 0,00 - 2,90 5 2092
Kviksølv, Hg 0,060 µg 5 T 94
Arsen, As 1,00 µg 5 T 94
Cadmium, Cd 0,010 µg 1538
Bly, Pb 0,450 µg 1538
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 3,50 mg 0,001 - 24 70 1480
Serotonin 0 mg 1474
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 0,100 g 0,100 0,0 - 0,2 5 2092
Galaktose 0 g 0 5 2092
Glucose 0 g 0 5 2092
Monosaccharider, total 0,100 g 1003
Lactose 0 g 0 5 2092
Saccharose 0 g 0 5 2092
Disaccharider, total 0 g 1003
Andre sukkerarter 0 g 1003
Sukkerarter, ialt 0,100 g 1003
Stivelse 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,936 3,86 2092
C6:0 0,649 2,67 2092
C8:0 0,359 1,48 2092
C10:0 0,757 3,12 2092
C12:0 0,856 3,53 2092
C14:0 2,66 10,9 2092
C15:0 0,285 1,18 2092
C16:0 7,02 28,9 2092
C18:0 2,84 11,7 2092
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,228 0,93 2092
C16:1,n-7 0,343 1,41 2092
C18:1,n-9 4,90 20,2 2092
C18:1,n-7 0,207 0,85 2092
C18:1,trans n-9 0,961 3,96 2092
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,400 1,65 2092
C18:2,conj-A, udifferentieret 0,104 0,42 2092
C18:3,n-3 0,184 0,75 2092
C18:2,trans, udifferentieret 0,207 0,85 2092
Andre fedtsyrer 0,373 1,54 2092
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 16,4 67,4 1003
Sum monoumættede 5,68 23,4 1003
Sum polyumættede 0,688 2,84 1003
Sum transfedtsyrer 1,17 4,81 1003
Fedtsyrer, total 24,3 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,184 0,75 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,400 1,65 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 85 mg 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 1360 350 1059
Leucin 2290 590 1059
Lysin 1980 510 1059
Methionin 697 180 1059
Cystin 89 23 1059
Phenylalanin 1280 330 1059
Tyrosin 1360 350 1059
Threonin 852 220 1059
Tryptofan 341 88 1059
Valin 1670 430 1059
Arginin 775 200 1059
Histidin 697 180 1059
Alanin 775 200 1059
Asparaginsyre 1740 450 1059
Glutaminsyre 4840 1250 1059
Glycin 504 130 1059
Prolin 2600 670 1059
Serin 1400 360 1059

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby