DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 158
Skummetmælkspulver
Engelsk navn
Milk, dry, skimmed, powder
Taxonomisk navn
Bos taurus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1510 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1427 kJ 1003
Energi (kcal) 356 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 336 kcal 1003
Protein 32,2 g 32,18 32,1 - 32,2 2 2092
Protein fra Aminosyrer 29,0 g 1003
Protein, deklaration 31,5 g 31,53 31,5 - 31,5 2 2092
Kulhydrat difference 53,7 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 53,7 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 49,5 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 1,4 g 1,35 0,6 - 2,1 2 2092
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,96 g 2 1003
Aske 7,8 g 7,8 7,7 - 7,9 2 2092
Tørstof 95,0 g 95,05 95 - 95,1 2 2092
Vand 5,0 g 4,95 4,9 - 5 2 2092
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 80,2 RE 1003
Retinol 79,0 µg 1 2092
beta-Caroten 7,00 µg 1003
D-vitamin 0,0200 µg 1003
D3-vitamin 0,0200 µg 1003
E-vitamin 0,200 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,200 mg 1 2092
K1-vitamin 0 µg 1655
K-vitamin 0 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,440 mg 0,44 0,43 - 0,45 2 2092
Riboflavin (B2-vitamin) 1,63 mg 1,625 1,59 - 1,66 2 2092
Niacinækvivalent 8,13 NE 1003
Niacin 0,900 mg 1347
B6-vitamin 0,440 mg 0,44 0,43 - 0,45 2 2092
Pantotensyre 3,44 mg 3,435 2,25 - 4,62 2 2092
Biotin 16,0 µg 1344
Folat 21,0 µg 1344
Frit folat 14,0 µg 1344
B12-vitamin 3,15 µg 3,15 3 - 3,3 2 2092
C-vitamin 6,00 mg 1003
Ascorbinsyre 6,00 mg 1344
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 386 mg 386,0 374 - 398 2 2092
Kalium 1610 mg 1609, 1580 - 1630 2 2092
Calcium 1130 mg 1132, 1110 - 1150 2 2092
Magnesium 113 mg 113,0 111 - 115 2 2092
Jern 0,175 mg 0,175 0,159 - 0,191 2 2092
Kobber 0,0400 mg 0,04 0,035 - 0,045 2 2092
Zink 3,75 mg 3,75 3,7 - 3,8 2 2092
Mangan 0,0195 mg 0,019 0,018 - 0,021 2 2092
Krom 0,665 µg 0,665 0,0 - 1,33 2 2092
Molybdæn 40,0 µg 1001
Selen 21,5 µg 21,5 21 - 22 2 2092
Fosfor 921 mg 921,0 905 - 937 2 2092
Chlorid 1010 mg 1005, 990 - 1020 2 2092
Jod 146 µg 145,5 144 - 147 2 2092
Nikkel 2,62 µg 2,615 2,32 - 2,91 2 2092
Sum mineraler 5170 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 0,0 2 2092
Galaktose 0 g 0,0 2 2092
Glukose 0 g 0,0 2 2092
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 49,5 g 49,5 49 - 50 2 2092
Sakkarose 0 g 0,0 2 2092
Sum disakkarider 49,5 g 1003
Sum sukkerarter 49,5 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,046 3,6 1003
C6:0 0,029 2,3 1003
C8:0 0,019 1,49 1003
C10:0 0,042 3,29 1003
C12:0 0,052 4,1 1003
C14:0 0,149 11,6 1003
C16:0 0,399 31,3 1003
C18:0 0,137 10,7 1003
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,019 1,49 1003
C16:1,n-7 0,029 2,3 1003
C18:1,n-9 0,300 23,5 1003
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,028 2,17 1003
C18:3,n-3 0,025 1,99 1003
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,874 68,5 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,349 27,3 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,053 4,16 1003
Sum fedtsyrer 1,276 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,025 1,99 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,028 2,17 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 43 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 5,045 2092
Isoleucin 1870 370 1059
Leucin 3080 610 1059
Lysin 2880 570 1059
Methionin 807 160 1059
Cystin 247 49 1059
Phenylalanin 1610 320 1059
Tyrosin 1360 270 1059
Threonin 1360 270 1059
Tryptofan 434 86 1059
Valin 2220 440 1059
Arginin 1110 220 1059
Histidin 908 180 1059
Alanin 1060 210 1059
Asparaginsyre 2620 520 1059
Glutaminsyre 6410 1270 1059
Glycin 656 130 1059
Prolin 3130 620 1059
Serin 1820 360 1059
Sum essentielle Aminosyrer 15165,3
Sum ikke essentielle aminosyrer 18409,2
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0 mg 4 1490
Cholin 169 mg 1 2187
Tyramin 0 mg 4 1490
Sum biogene aminer 0 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 6,38 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,945 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby