DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 163
Østers, rå
Engelsk navn
Oyster, raw
Taxonomisk navn
Ostrea edulis (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 258 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 258 kJ 1003
Energi (kcal) 61 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 61 kcal 1003
Protein 7,8 g 5 - 14,3 22 1366
Protein fra Aminosyrer 6,9 g 1003
Protein, deklaration 7,8 g 5 - 14,3 22 1366
Kulhydrat difference 4,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 4,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 4,1 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 1,5 g 0,7 - 2,6 21 1366
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,40 g 4 1003
Aske 1,8 g 1,1 - 2,7 19 1366
Tørstof 15,2 g 7 - 24 26 1366
Vand 84,8 g 76 - 93 26 1366
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 57,0 RE 1003
Retinol 57,0 µg 51 - 63 2 1024
beta-Caroten 0 µg 1344
D-vitamin 1,000 µg 1003
D3-vitamin 1,000 µg 1369
E-vitamin 0,850 α-TE
alfa-Tokoferol 0,850 mg 3 1379
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,0800 mg 0,053 - 0,104 3 1019
Riboflavin (B2-vitamin) 0,188 mg 0,016 - 0,34 29 1369
Niacinækvivalent 3,26 NE 1003
Niacin 1,80 mg 0,7 - 7,1 34 1369
B6-vitamin 0,166 mg 0,03 - 0,32 18 1369
Pantotensyre 0,365 mg 0,184 - 0,53 22 1369
Biotin 41,0 µg 10 - 72 2 1369
B12-vitamin 17,2 µg 11,5 - 33 9 1369
C-vitamin 10,7 mg 1003
Ascorbinsyre 10,7 mg 0,0 - 38,1 7 1369
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 160 mg 73 - 618 4 1367
Kalium 248 mg 90 - 570 4 1367
Calcium 55,0 mg 1 1030
Magnesium 32,0 mg 12 - 230 6 1367
Jern 3,00 mg 2,5 - 4,4 2 1043
Kobber 7,93 mg 0,03 - 60,6 52 1368
Zink 84,4 mg 7,1 - 200 31 1368
Mangan 0,330 mg 0,01 - 0,65 14 1368
Krom 12,3 µg 1 1812
Selen 49,2 µg 1 1812
Fosfor 153 mg 76 - 265 14 1367
Jod 60,0 µg 34 - 98 3 1041
Nikkel 19,6 µg 1 1812
Kviksølv 0 µg 1 1812
Arsen 263 µg 1 1812
Cadmium 47,6 µg 1 1812
Bly 16,8 µg 1 1812
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum monosakkarider 0 g 1003
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 4,20 g 1003
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:0 0,051 5,3 1344
C15:0 0,013 1,32 1344
C16:0 0,227 23,4 1344
C17:0 0,017 1,8 1344
C18:0 0,045 4,69 1344
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,043 4,45 1344
C18:1,n-9 0,065 6,74 1344
C20:1,n-11 0,031 3,25 1344
C22:1,n-9 0,034 3,49 1344
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,021 2,16 1344
C18:3,n-3 0,016 1,68 1344
C20:4,n-6 0,017 1,8 1344
C20:5,n-3 0,171 17,7 1344
C22:5,n-3 0,020 2,04 1344
C22:6,n-3 0,193 20 1344
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,354 36,6 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,173 17,9 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,439 45,4 1003
Sum fedtsyrer 0,966 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,400 41,4 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,038 3,97 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 30 mg 1361
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 1,248 1366
Isoleucin 362 290 1344
Leucin 674 540 1344
Lysin 612 490 1344
Methionin 225 180 1344
Cystin 100 80 1344
Phenylalanin 312 250 1344
Tyrosin 287 230 1344
Threonin 362 290 1344
Tryptofan 87 70 1344
Valin 374 300 1344
Arginin 649 520 1344
Histidin 150 120 1344
Alanin 524 420 1344
Asparaginsyre 849 680 1344
Glutaminsyre 1220 980 1344
Glycin 512 410 1344
Prolin 337 270 1344
Serin 399 320 1344
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 65,0 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 90 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,644 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby