DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 21
Citron, rå
Engelsk navn
Lemon, raw
Taxonomisk navn
Citrus limon (Linnaeus, 1753) (Osbeck, 1768)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 187 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 174 kJ 1003
Energi (kcal) 44 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 41 kcal 1003
Protein 0,5 g 1 1825
Protein fra Aminosyrer 0,3 g 1003
Protein, deklaration 0,5 g 1 1825
Kulhydrat difference 5,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 3,9 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 3,1 g 1003
Kostfibre 1,2 g 1 1825
Fedt 1,1 g 1 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,01 g 4 1003
Aske 0,3 g 1 1825
Tørstof 11,8 g 11,8 7,4 - 14,2 8 1878, 1825
Vand 88,2 g 88,2 85,8 - 92,6 8 1878, 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 3,33 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
beta-Caroten 20,0 µg 11 - 18 2 1020
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 0,800 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,800 mg 1 1034
Thiamin (B1-vitamin) 0,0450 mg 0,034 - 0,06 7 1019
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0300 mg 0,023 - 0,034 7 1022
Niacinækvivalent 0,241 NE 1003
Niacin 0,200 mg 0,14 - 0,23 10 1018
B6-vitamin 0,0600 mg 0,045 - 0,103 5 1025
Pantotensyre 0,230 mg 1344
Biotin 0,500 µg 1344
Folat 32,0 µg 6 1803
Frit folat 7,00 µg 3,9 - 13 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1344
C-vitamin 49,0 mg 1003
Ascorbinsyre 49,0 mg 35 - 62 22 1017
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 3,00 mg 2,4 - 4,8 4 1058
Kalium 175 mg 166 - 197 4 1058
Calcium 35,1 mg 19,8 - 48 9 1015, 1030
Magnesium 9,00 mg 7,3 - 10,9 4 1058
Jern 0,0800 mg 0,04 - 0,13 4 1043
Kobber 0,0530 mg 0,052 0,034 - 0,069 6 1082
Zink 0,130 mg 0,089 0,05 - 0,3 6 1082
Mangan 0,0400 mg 1349
Krom 0,200 µg 0,1 0,0 - 0,6 5 1506
Selen 0,120 µg 0,0 - 0,5 10 1506, 1817
Fosfor 20,7 mg 17,7 - 28,5 6 1015
Jod 0,300 µg 0,1 - 0,6 3 1055
Nikkel 6,65 µg 0,9 - 23,9 11 1539, 1817
Kviksølv 0,130 µg 0,06 0,0 - 0,29 5 1506
Arsen 0,0400 µg 0,0 - 0,1 5 1506
Cadmium 0,0355 µg 0,0 - 0,11 11 1539, 1817
Bly 0,400 µg 0,3 0,0 - 1,1 6 1539
Sum mineraler 243 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0,957 g 1,0 0,6 - 1,3 7 1878
Glukose 1,07 g 1,0 0,9 - 1,5 7 1878
Sum monosakkarider 2,03 g 1003
Sakkarose 1,09 g 0,8 0,4 - 3,3 7 1878
Sum disakkarider 1,09 g 1003
Sum sukkerarter 3,11 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Sorbitol 0 g 0,0 7 1878
Sum sukkeralkoholer 0 g 1003
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1344
Crude fibre 0,400 g 1342
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Citronsyre 4,80 g 2 T 268.0
Sum organiske syrer 4,80 g 1003
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,0 1938
C6:0 0,000 0,0 1938
C8:0 0,000 0,0 1938
C10:0 0,000 0,0 1938
C12:0 0,000 0,0 1938
C14:0 0,007 0,785 1342
C16:0 0,223 25,3 1342
C18:0 0,013 1,43 1342
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,007 0,785 1342
C18:1,n-9 0,063 7,19 1342
C20:1,n-11 0,000 0,0 1938
C22:1,n-9 0,000 0,0 1938
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,401 45,5 1342
C18:3,n-3 0,166 18,8 1342
C18:4,n-3 0,000 0,0 1938
C20:4,n-6 0,000 0,0 1938
C20:5,n-3 0,000 0,0 1938
C22:5,n-3 0,000 0,0 1938
C22:6,n-3 0,000 0,0 1938
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,243 27,6 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,070 7,98 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,567 64,3 1003
Sum fedtsyrer 0,880 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,166 18,8 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,401 45,5 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,080 1825
Isoleucin 14 170 1345
Leucin 12 155 1345
Lysin 25 310 1345
Methionin 7 86 1345
Cystin 6 78 1345
Phenylalanin 18 220 1345
Tyrosin 10 125 1345
Threonin 7 86 1345
Tryptofan 2 31 1027
Valin 18 225 1345
Arginin 30 375 1345
Histidin 7 86 1345
Alanin 29 365 1345
Asparaginsyre 69 860 1345
Glutaminsyre 57 710 1345
Glycin 48 600 1345
Prolin 26 330 1345
Serin 14 170 1345
Sum essentielle Aminosyrer 109,52
Sum ikke essentielle aminosyrer 289,04
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Serotonin 0,00300 mg 2 1487
Cholin 5,10 mg 1 2187
Sum biogene aminer 0,00300 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 35 6 1015
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby