Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 21
Citron, rå
Engelsk navn
Lemon, raw
Taxonomisk navn
Citrus limon (L.) Burm. f.
Synonymer
Citroner
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 35 6 1015
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,800
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 187 kJ 1003
Energi, kcal 45 kcal 1003
total-N 0,080 g 1 1825
Protein, total 0,5 g 1 1825
Protein, deklaration 0,5 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 9,9 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 8,7 g 1003
kulhydrat, deklaration 8,7 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 1,2 g 1 1825
Fedt, total 1,1 g 1 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,3 g 1 1825
Tørstof 11,8 g 11,8 7,400 - 14,2 8 1825, 1878
Vand 88,2 g 88,2 85,800 - 92,600 8 1825, 1878
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 1,67 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
ß-caroten 20,0 µg 11 - 18 2 1020
D-vitamin 0 µg 1003
D3 cholecalciferol 0 µg 1344
E-vitamin 0,800 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0,800 mg 1 1034
B1-vitamin 0,045 mg 0,034 - 0,060 7 1019
B2-vitamin, riboflavin 0,030 mg 0,023 - 0,034 7 1022
Niacin 0,233 NE 1003
niacin 0,200 mg 0,14 - 0,23 10 1018
B6-vitamin 0,060 mg 0,045 - 0,103 5 1025
Pantothensyre 0,230 mg 1344
Biotin 0,500 µg 1344
Folat 32,0 µg 6 1803
Frit folat 7,00 µg 3,9 - 13,0 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1344
C-vitamin 49,0 mg 1003
L-ascorbinsyre 49,0 mg 35 - 62 22 1017
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 3,00 mg 2,4 - 4,8 4 1058
Kalium, K 175 mg 166 - 197 4 1058
Calcium, Ca 35,1 mg 19,8 - 48,0 9 1015, 1030
Magnesium, Mg 9,00 mg 7,3 - 10,9 4 1058
Phosphor, P 20,7 mg 17,7 - 28,5 6 1015
Jern, Fe 0,080 mg 0,04 - 0,13 4 1043
Kobber, Cu 0,053 mg 0,052 0,034 - 0,069 6 1082
Zink, Zn 0,130 mg 0,089 0,05 - 0,30 6 1082
Jod, I 0,300 µg 0,1 - 0,6 3 1055
Mangan, Mn 0,040 mg 1349
Chrom, Cr 0,200 µg 0,100 0 - 0,6 5 1506
Selen, Se 0,120 µg <0,4 - 0,5 10 1506, 1817
Nikkel, Ni 6,65 µg 0,9 - 23,9 11 1539, 1817
Kviksølv, Hg 0,130 µg 0,060 0 - 0,29 5 1506
Arsen, As 0,040 µg 0 - 0,10 5 1506
Cadmium, Cd 0,035 µg <0,02 - 0,11 11 1539, 1817
Bly, Pb 0,400 µg 0,300 0 - 1,1 6 1539
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Citronsyre 4,80 g 2 T 268
Organiske syrer, tot. 4,80 g 1003
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Serotonin 0,003 mg 2 1487
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 0,957 g 1,000 0,6 - 1,3 7 1878
Glucose 1,07 g 1,00 0,9 - 1,5 7 1878
Monosaccharider, total 2,03 g 1003
Saccharose 1,09 g 0,80 0,4 - 3,3 7 1878
Disaccharider, total 1,09 g 1003
Sukkerarter, ialt 3,11 g 1003
Sorbitol 0 g 0 7 1878
Sukkeralkoholer, total 0 g 1003
Stivelse 0 g 1344
Crude fibre 0,400 g 1342
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,00 1938
C6:0 0,000 0,00 1938
C8:0 0,000 0,00 1938
C10:0 0,000 0,00 1938
C12:0 0,000 0,00 1938
C14:0 0,007 0,78 1342
C16:0 0,223 25,4 1342
C18:0 0,013 1,44 1342
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,007 0,78 1342
C18:1,n-9 0,063 7,20 1342
C20:1,n-11 0,000 0,00 1938
C22:1,n-9 0,000 0,00 1938
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,401 45,6 1342
C18:3,n-3 0,166 18,8 1342
C18:4,n-3 0,000 0,00 1938
C20:4,n-6 0,000 0,00 1938
C20:5,n-3 0,000 0,00 1938
C22:5,n-3 0,000 0,00 1938
C22:6,n-3 0,000 0,00 1938
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,243 27,6 1003
Sum monoumættede 0,070 7,96 1003
Sum polyumættede 0,567 64,4 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 0,880 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,166 18,9 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,401 45,6 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 14 170 1345
Leucin 12 155 1345
Lysin 25 310 1345
Methionin 7 86 1345
Cystin 6 78 1345
Phenylalanin 18 220 1345
Tyrosin 10 125 1345
Threonin 7 86 1345
Tryptofan 2 31 1027
Valin 18 225 1345
Arginin 30 375 1345
Histidin 7 86 1345
Alanin 29 365 1345
Asparaginsyre 69 860 1345
Glutaminsyre 57 710 1345
Glycin 48 600 1345
Prolin 26 330 1345
Serin 14 170 1345

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby