DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 221
Sveske, rå
Engelsk navn
Prune, dried plum
Taxonomisk navn
Prunus domestica L. ssp. domestica
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 15
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
FCF 0,800
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 972 kJ 1003
Energi, kcal 230 kcal 1003
Nitrogen, total 0,427 g 0,336 - 0,496 6 1059, 1825
Protein, videnskabelig 2,7 g 2,1 - 3,1 6 1059, 1825
Protein, deklaration 2,7 g 2,1 - 3,1 6 1059, 1825
Kulhydrat, difference 62,2 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 54,6 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 54,6 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 7,6 g 7 - 8,2 4 1825
Fedt, total 0,7 g 1 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 2,1 g 1,6 - 2,8 4 1825
Tørstof 67,7 g 51,7 - 79,1 18 1878, 1808, 1825
Vand 32,4 g 20,9 - 48,3 18 1808, 1878, 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 42,8 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 2,30 α-TE
alfa-tokoferol 2,30 mg 1,51 - 3,03 2 1034
B1-vitamin 0,0800 mg 0,062 - 0,093 2 1019
B2-vitamin, riboflavin 0,0900 mg 0,075 - 0,102 5 1022
Niacinækvivalent 1,96 NE 1003
Niacin 1,80 mg 1,7 - 1,96 2 1018
B6-vitamin 0,150 mg 0,117 - 0,177 4 1025
Pantothensyre 0,460 mg 1352
Biotin 0 µg 1344
Folat 4,00 µg 3,9 - 5,4 4 1374
Frit folat 0,700 µg 0,5 - 1 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 4,00 mg 1003
L-ascorbinsyre 4,00 mg 2 - 5 4 1017
beta-caroten 514 µg 519 318 - 698 4 1808
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 3,00 mg 1,8 - 4,3 3 1058
Kalium, K 416 mg 55 - 609 3 1058
Calcium, Ca 41,8 mg 21 - 72 10 1015, 1030
Magnesium, Mg 24,0 mg 19,5 - 30 3 1058
Fosfor, P 78,2 mg 72,9 - 84,7 6 1015
Jern, Fe 1,10 mg 0,36 - 2,1 5 1043
Kobber, Cu 0,380 mg 0,37 - 0,39 3 1348
Zink, Zn 0,530 mg 0,48 - 0,56 3 1348
Jod, I 0,800 µg 0,55 - 1 4 1055
Mangan, Mn 0,380 mg 0,36 - 0,39 3 1348
Chrom, Cr 0,300 µg 1 1079
Selen, Se 1,000 µg 1 1079
Molybdæn, Mo 0 µg 1 1348
Nikkel, Ni 62,0 µg 1 1079
Kviksølv, Hg 0,300 µg 1 1079
Arsen, As 0 µg 1 1079
Cadmium, Cd 1,60 µg 1 1079
Bly, Pb 2,60 µg 1 1079
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 12,1 g 12 10 - 14,9 10 1878
Glukose 22,4 g 23 17,5 - 25,6 10 1878
Monosaccharider, total 34,5 g 1003
Sakkarose 1,21 g 0,25 0 - 4 10 1878
Disaccharider, total 1,21 g 1003
Sukkerarter, total 35,7 g 1003
Sorbitol 12,6 g 13,85 3,5 - 17,3 10 1878
Sukkeralkoholer, total 12,6 g 1003
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,150 26,8 1039
C18:0 0,026 4,71 1039
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:1,n-9 0,050 8,87 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,217 38,7 1039
C18:3,n-3 (ALA) 0,117 20,8 1039
C20:4,n-6 0,000 0 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,177 31,5 1003
Sum monoumættede 0,050 8,87 1003
Sum polyumættede 0,334 59,6 1003
Fedtsyrer, total 0,560 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,117 20,8 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,217 38,7 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 47 110 1059
Leucin 73 170 1059
Lysin 60 140 1059
Methionin 12 29 1059
Cystin 3 7 1059
Phenylalanin 51 120 1059
Tyrosin 22 51 1059
Threonin 43 100 1059
Tryptofan 9 22 1059
Valin 68 160 1059
Arginin 35 82 1059
Histidin 27 64 1059
Alanin 64 150 1059
Asparaginsyre 1020 2400 1059
Glutaminsyre 90 210 1059
Glycin 51 120 1059
Prolin 115 270 1059
Serin 64 150 1059

© 2020 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby