Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 24
Gulerod, uspec., rå
Engelsk navn
Carrot, raw
Taxonomisk navn
Daucus carota L.
Synonymer
Gulerødder
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 16 11 1015, 1879
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,800
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 152 kJ 1003
Energi, kcal 36 kcal 1003
total-N 0,110 g 0,080 - 0,144 13 1825, 1842
Protein, total 0,7 g 0,500 - 0,900 13 1825, 1842
Protein, deklaration 0,7 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 8,9 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 6,0 g 1003
kulhydrat, deklaration 6,0 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 2,9 g 2,50 - 3,63 31 1068, 1305, 1842
Fedt, total 0,4 g 0,38 - 0,40 3 1068, 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,7 g 0,58 - 0,87 13 1825, 1842
Tørstof 10,7 g 8,3 - 16,2 32 1305, 1808, 1842, 1879
Vand 89,3 g 83,800 - 91,700 32 1305, 1808, 1842, 1879
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 816 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
ß-caroten 9790 µg 10075 5960 - 11900 6 1808
D-vitamin 0 µg 1003
D3 cholecalciferol 0 µg 1344
E-vitamin 0,550 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0,550 mg 0,32 - 0,95 6 1034
K1-vitamin 13,2 µg 4 1928
B1-vitamin 0,040 mg 0,026 - 0,053 21 1305, 1842
B2-vitamin, riboflavin 0,033 mg 0,025 - 0,040 12 1305
Niacin 1,10 NE 1003
niacin 1,00 mg 0,56 - 1,46 10 1018
B6-vitamin 0,119 mg 0,079 - 0,153 25 1072, 1305, 1842
Pantothensyre 0,280 mg 1352
Biotin 3,40 µg 2,9 - 4,1 4 1071
Folat 63,0 µg 42 - 88 12 1305
Frit folat 15,0 µg 8,4 - 18,3 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1344
C-vitamin 7,01 mg 1003
L-ascorbinsyre 5,01 mg 3,2 - 9,0 31 1068, 1305, 1842
L-dehydroascorbinsyre 2,00 mg 1837
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 66,0 mg 40,0 - 94,7 6 1058
Kalium, K 286 mg 225 - 380 18 1058, 1305
Calcium, Ca 24,6 mg 21,2 - 27,5 6 1015
Magnesium, Mg 9,60 mg 7,30 - 11,9 12 1305
Phosphor, P 33,1 mg 23,2 - 43,5 6 1015
Jern, Fe 0,240 mg 0,14 - 0,48 12 1305
Kobber, Cu 0,036 mg 0,016 - 0,086 41 1961
Zink, Zn 0,190 mg 0,11 - 0,27 12 1305
Jod, I 3,00 µg 0,2 - 6,4 12 1055
Mangan, Mn 0,360 mg 0,15 - 0,69 5 1348
Chrom, Cr 0,800 µg 0,600 0 - 3,2 67 1506
Selen, Se 0,100 µg 0,0 - 0,9 26 1914
Molybdæn, Mo 0 µg 1 1348
Nikkel, Ni 4,55 µg 2,4 - 11,5 20 1843
Kviksølv, Hg 0,160 µg 0 - 3,15 67 1506
Arsen, As 0,180 µg 0,170 0 - 0,73 67 1506
Cadmium, Cd 1,74 µg 0,18 - 6,87 20 1843
Bly, Pb 1,40 µg 0,6 - 3,7 20 1843
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Benzoesyre 0,030 mg 1496
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,010 mg 0 - 0,025 1488
Serotonin 0,003 mg 2 1487
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 1,48 g 1,35 1,2 - 1,90 6 1314, 1879
Glucose 1,69 g 1,50 1,2 - 2,56 6 1314, 1879
Monosaccharider, total 3,18 g 1003
Maltose 0 g 0 2 1314, 1879
Saccharose 2,99 g 2,17 0,7 - 6,6 6 1314, 1879
Disaccharider, total 2,99 g 1003
Raffinose 0 g 0 5 1879
Andre sukkerarter 0 g 0 5 1879
Sukkerarter, ialt 6,17 g 1003
Stivelse 0 g 1314
(a)Hexoses 0,640 g 1314
(b)Pentoses 0,320 g 1314
(c)UronicAcids 0,710 g 1314
Cellulose 0,950 g 1314
Lignin 0,060 g 1314
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,073 22,9 1039
C18:0 0,006 1,83 1039
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C18:1,n-9 0,006 1,83 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,206 64,3 1039
C18:3,n-3 0,029 9,15 1039
C20:4,n-6 0,000 0,00 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,079 24,7 1003
Sum monoumættede 0,006 1,88 1003
Sum polyumættede 0,235 73,4 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 0,320 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,029 9,06 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,206 64,4 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 20 180 1059
Leucin 26 240 1059
Lysin 24 220 1059
Methionin 6 54 1059
Cystin 1 8 1059
Phenylalanin 18 160 1059
Tyrosin 9 85 1059
Threonin 18 160 1059
Tryptofan 6 54 1059
Valin 30 270 1059
Arginin 22 200 1059
Histidin 8 77 1059
Alanin 53 480 1059
Asparaginsyre 97 880 1059
Glutaminsyre 127 1150 1059
Glycin 19 170 1059
Prolin 17 150 1059
Serin 24 220 1059

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby