DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 28
Hyldebær, rå
Engelsk navn
Elderberry, raw
Taxonomisk navn
Sambucus nigra L.
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 17 2 1015
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
FCF 0,700
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 281 kJ 1003
Energi, kcal 67 kcal 1003
Nitrogen, total 0,106 g 12 1938
Protein, videnskabelig 0,7 g 12 1938
Protein, deklaration 0,7 g 12 1938
Kulhydrat, difference 18,4 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 11,6 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 11,6 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 6,8 g 6,1 - 8,15 1343
Fedt, total 0,5 g 1938
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,6 g 12 1938
Tørstof 20,2 g 17 1938
Vand 79,8 g 83 1938
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 27,1 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 1,000 α-TE
alfa-tokoferol 1,000 mg 0,73 - 1,45 3 1034
B1-vitamin 0,0700 mg 0,069 - 0,072 2 1019
B2-vitamin, riboflavin 0,0600 mg 0,034 - 0,084 5 1022
Niacinækvivalent 1,97 NE 1003
Niacin 1,70 mg 1,26 - 2,5 10 1018
B6-vitamin 0,180 mg 0,148 - 0,215 4 1025
Pantothensyre 0,140 mg 1352
Biotin 1,80 µg 1343
Folat 12,0 µg 6 1803
Frit folat 17,0 µg 100 1002
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 29,0 mg 1003
L-ascorbinsyre 29,0 mg 12 - 58 18 1017
beta-caroten 325 µg 200 - 510 6 1808, 1020
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 8,00 mg 4,8 - 18,7 5 1058
Kalium, K 321 mg 283 - 397 5 1058
Calcium, Ca 47,4 mg 16 - 103 11 1015, 1030
Magnesium, Mg 32,0 mg 24,9 - 48,9 5 1058
Fosfor, P 55,8 mg 40,8 - 70,9 6 1015
Jern, Fe 0,900 mg 0,66 - 1,28 7 1043
Kobber, Cu 0,0620 mg 0,046 - 0,099 4 1103
Zink, Zn 0,210 mg 0,14 - 0,26 4 1103
Jod, I 2,50 µg 1,6 - 3,5 4 1055
Chrom, Cr 4,10 µg 1,6 0,7 - 14 10 1506
Selen, Se 0,600 µg - 2,5 12 1817
Nikkel, Ni 4,77 µg 1,6 - 11,6 25 1539, 1817
Kviksølv, Hg 0,140 µg 0 - 0,8 10 1506
Arsen, As 0,350 µg 0,26 0,2 - 0,7 10 1506
Cadmium, Cd 0,225 µg 0,06 - 0,35 25 1539, 1817
Bly, Pb 2,74 µg 1,3 - 6,2 25 1539, 1817
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 3,12 g 1343
Glukose 3,15 g 1343
Monosaccharider, total 6,27 g 1003
Sakkarose 0,250 g 1343
Disaccharider, total 0,250 g 1003
Sukkerarter, total 6,52 g 1003
Crude fibre 7,00 g 1342
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,026 7,42 1039
C18:0 0,007 2 1039
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:1,n-9 0,029 8,28 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,157 44,8 1039
C18:3,n-3 (ALA) 0,131 37,4 1039
C20:4,n-6 0,000 0 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,033 9,42 1003
Sum monoumættede 0,029 8,28 1003
Sum polyumættede 0,288 82,2 1003
Fedtsyrer, total 0,350 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,131 37,4 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,157 44,8 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 28 260 1342
Leucin 60 570 1342
Lysin 27 250 1342
Methionin 14 130 1342
Cystin 15 140 1342
Phenylalanin 40 380 1342
Tyrosin 51 480 1342
Threonin 28 260 1342
Tryptofan 16 150 1027
Valin 33 310 1342
Arginin 48 450 1342
Histidin 15 140 1342
Alanin 30 280 1342
Asparaginsyre 58 550 1342
Glutaminsyre 96 910 1342
Glycin 36 340 1342
Prolin 25 240 1342
Serin 32 300 1342

© 2020 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby