DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 30
Laks, atlantisk, vild, rå
Engelsk navn
Salmon, Atlantic, wild, raw
Taxonomisk navn
Salmo salar (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 666 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 666 kJ 1003
Energi (kcal) 159 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 159 kcal 1003
Protein 18,4 g 1347
Protein fra Aminosyrer 15,6 g 1003
Protein, deklaration 18,4 g 1347
Kulhydrat difference 4,5 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 4,5 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 4,5 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 7,5 g 7,64 1,04 - 12,3 6 1818
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,14 g 3 1003
Aske 1,6 g 1347
Tørstof 32,0 g 1347
Vand 68,0 g 1347
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 15,0 RE 1003
Retinol 15,0 µg 12 - 15 3 1024
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 30,0 µg 1003
D3-vitamin 30,0 µg 8 - 55 3 1057
E-vitamin 1,30 α-TE
alfa-Tokoferol 1,30 mg 1,2 - 1,44 2 1034
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,230 mg 0,152 - 0,202 4 1019
Riboflavin (B2-vitamin) 0,1000 mg 0,091 - 0,134 3 1022
Niacinækvivalent 9,24 NE 1003
Niacin 6,00 mg 5,4 - 6,5 2 1018
B6-vitamin 0,975 mg 1 1025
Pantotensyre 2,00 mg 1344
Biotin 5,00 µg 1344
Folat 26,0 µg 20,1 - 32,3 4 1374
Frit folat 4,00 µg 3,2 - 4,2 4 1374
B12-vitamin 6,20 µg 5,24 - 7,06 2 1044
C-vitamin 1,000 mg 1003
Ascorbinsyre 1,000 mg 0,8 - 1,2 2 1017
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 57,0 mg 53,3 - 61 3 1058
Kalium 330 mg 320 - 337 3 1058
Calcium 20,0 mg 8 - 35 3 1030
Magnesium 24,0 mg 23,6 - 24 3 1058
Jern 0,800 mg 0,46 - 1,36 4 1043
Kobber 0,170 mg 0,02 - 0,4 21 1368
Zink 1,04 mg 0,14 - 2,6 8 1368
Mangan 0,0400 mg 0,01 - 0,07 7 1368
Krom 1,54 µg 0,02 - 24,3 30 1851, 1916
Molybdæn 0 µg 1368
Selen 32,2 µg 2,5 - 52,3 30 1851, 1916
Fosfor 200 mg 1364
Jod 30,0 µg 6 - 77 6 1041
Nikkel 2,29 µg 1,0 1 - 8,7 29 1916
Kviksølv 2,88 µg 1 - 6,2 30 1851, 1916
Arsen 63,8 µg 6,4 - 193 30 1851, 1916
Cadmium 0,113 µg 0,09 0,02 - 0,55 29 1916
Bly 6,00 µg 3 - 10 3 1348
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1655
Glukose 0 g 1655
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 1655
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,0 1818
C6:0 0,000 0,0 1818
C8:0 0,000 0,0 1818
C10:0 0,000 0,0 1818
C12:0 0,000 0,0 1818
C14:0 0,267 4,72 1818
C16:0 0,948 16,8 1818
C17:0 0,000 0,0 1818
C18:0 0,166 2,93 1818
C20:0 0,000 0,0 1818
C22:0 0,000 0,0 1818
C24:0 0,000 0,0 1818
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,014 0,252 1818
C16:1,n-7 0,331 5,87 1818
C18:1,n-7 0,000 0,0 1818
C18:1,n-9 1,449 25,6 1818
C20:1,n-11 0,125 2,21 1818
C22:1,n-9 0,000 0,0 1818
C22:1,n-11 0,133 2,36 1818
C24:1,n-9 0,071 1,26 1818
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,218 3,86 1818
C18:3,n-3 0,139 2,46 1818
C18:4,n-3 0,070 1,24 1818
C20:2,n-6 0,033 0,591 1818
C20:3,n-3 0,000 0,0 1818
C20:3,n-6 0,001 0,024 1818
C20:5,n-3 0,370 6,56 1818
C22:5,n-3 0,166 2,93 1818
C22:6,n-3 0,942 16,6 1818
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,196 3,46 1818
Sum mættede fedtsyrer 1,380 24,4 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 2,124 37,6 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 1,939 34,3 1003
Sum fedtsyrer 5,639 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 1,686 29,9 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,253 4,47 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 70 mg 1039
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 2,944 1347
Isoleucin 913 310 1059
Leucin 1440 490 1059
Lysin 1650 560 1059
Methionin 559 190 1059
Cystin 118 40 1059
Phenylalanin 736 250 1059
Tyrosin 618 210 1059
Threonin 824 280 1059
Tryptofan 194 66 1059
Valin 1060 360 1059
Arginin 2060 700 1059
Histidin 412 140 1059
Alanin 1120 380 1059
Asparaginsyre 1740 590 1059
Glutaminsyre 2410 820 1059
Glycin 883 300 1059
Prolin 648 220 1059
Serin 707 240 1059
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 78,5 mg 1 2187
Putrescin 0,350 mg 0,3 - 0,4 4 1479
Sum biogene aminer 0,350 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 35 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,756 6 1818

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby