Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 30
Laks, atlantisk, vild, rå
Engelsk navn
Salmon, Atlantic, wild, raw
Taxonomisk navn
Salmo salar
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 35
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,920
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 666 kJ 1003
Energi, kcal 159 kcal 1003
total-N 2,944 g 1347
Protein, total 18,4 g 1347
Protein, deklaration 18,4 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 4,5 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 4,5 g 1003
kulhydrat, deklaration 4,5 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 0,0 g 1655
Fedt, total 7,5 g 7,6 1,04 - 12,30 6 1818
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 1,6 g 1347
Tørstof 32,0 g 1347
Vand 68,0 g 1347
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 15,0 RE 1003
Retinol 15,0 µg 12 - 15 3 1024
ß-caroten 0 µg 1655
D-vitamin 30,0 µg 1003
D3 cholecalciferol 30,0 µg 8 - 55 3 1057
E-vitamin 1,30 α-TE 1003
alfa-tokoferol 1,30 mg 1,20 - 1,44 2 1034
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,230 mg 0,152 - 0,202 4 1019
B2-vitamin, riboflavin 0,100 mg 0,091 - 0,134 3 1022
Niacin 9,23 NE 1003
niacin 6,00 mg 5,40 - 6,50 2 1018
B6-vitamin 0,975 mg 1 1025
Pantothensyre 2,00 mg 1344
Biotin 5,00 µg 1344
Folat 26,0 µg 20,1 - 32,3 4 1374
Frit folat 4,00 µg 3,2 - 4,2 4 1374
B12-vitamin 6,20 µg 5,24 - 7,06 2 1044
C-vitamin 1,00 mg 1003
L-ascorbinsyre 1,00 mg 0,8 - 1,2 2 1017
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 57,0 mg 53,3 - 61,0 3 1058
Kalium, K 330 mg 320 - 337 3 1058
Calcium, Ca 20,0 mg 8 - 35 3 1030
Magnesium, Mg 24,0 mg 23,6 - 24,0 3 1058
Phosphor, P 200 mg 1364
Jern, Fe 0,800 mg 0,46 - 1,36 4 1043
Kobber, Cu 0,170 mg 0,02 - 0,40 21 1368
Zink, Zn 1,04 mg 0,14 - 2,60 8 1368
Jod, I 30,0 µg 6 - 77 6 1041
Mangan, Mn 0,040 mg 0,010 - 0,070 7 1368
Chrom, Cr 1,54 µg 0,02 - 24,3 30 1851, 1916
Selen, Se 32,2 µg 2,5 - 52,3 30 1851, 1916
Molybdæn, Mo 0 µg 1368
Nikkel, Ni 2,29 µg 1,00 1 - 8,7 29 1916
Kviksølv, Hg 2,88 µg 1,0 - 6,2 30 1851, 1916
Arsen, As 63,8 µg 6,4 - 193,2 30 1851, 1916
Cadmium, Cd 0,113 µg 0,090 0,02 - 0,55 29 1916
Bly, Pb 6,00 µg 3 - 10 3 1348
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Putrescin 0,350 mg 0,3 - 0,4 4 1479
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 0 g 1655
Glucose 0 g 1655
Monosaccharider, total 0 g 1003
Lactose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Saccharose 0 g 1655
Disaccharider, total 0 g 1003
Sukkerarter, ialt 0 g 1003
Stivelse 0 g 1655
(a)Hexoses 0 g 1655
(b)Pentoses 0 g 1655
(c)UronicAcids 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,00 1818
C6:0 0,000 0,00 1818
C8:0 0,000 0,00 1818
C10:0 0,000 0,00 1818
C12:0 0,000 0,00 1818
C14:0 0,262 4,72 1818
C16:0 0,933 16,8 1818
C17:0 0,000 0,00 1818
C18:0 0,163 2,94 1818
C20:0 0,000 0,00 1818
C22:0 0,000 0,00 1818
C24:0 0,000 0,00 1818
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,014 0,25 1818
C16:1,n-7 0,326 5,88 1818
C18:1,n-9 1,43 25,7 1818
C18:1,n-7 0,000 0,00 1818
C20:1,n-11 0,123 2,22 1818
C22:1,n-9 0,000 0,00 1818
C22:1,n-11 0,131 2,36 1818
C24:1,n-9 0,070 1,26 1818
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,214 3,86 1818
C18:3,n-3 0,137 2,47 1818
C18:4,n-3 0,069 1,24 1818
C20:2,n-6 0,033 0,59 1818
C20:3,n-3 0,000 0,00 1818
C20:3,n-6 0,001 0,01 1818
C20:5,n-3 0,364 6,56 1818
C22:5,n-3 0,163 2,94 1818
C22:6,n-3 0,927 16,7 1818
Andre fedtsyrer 0,193 3,48 1818
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 1,36 24,5 1003
Sum monoumættede 2,09 37,7 1003
Sum polyumættede 1,91 34,4 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 5,55 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 1,66 29,9 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,247 4,45 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 70 mg 1039
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 913 310 1059
Leucin 1440 490 1059
Lysin 1650 560 1059
Methionin 559 190 1059
Cystin 118 40 1059
Phenylalanin 736 250 1059
Tyrosin 618 210 1059
Threonin 824 280 1059
Tryptofan 194 66 1059
Valin 1060 360 1059
Arginin 2060 700 1059
Histidin 412 140 1059
Alanin 1120 380 1059
Asparaginsyre 1740 590 1059
Glutaminsyre 2410 820 1059
Glycin 883 300 1059
Prolin 648 220 1059
Serin 707 240 1059

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby