DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 30
Laks, atlantisk, vild, rå
Engelsk navn
Salmon, Atlantic, wild, raw
Taxonomisk navn
Salmo salar
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 35
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
FCF 0,744 1003
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 666 kJ 1003
Energi, kcal 159 kcal 1003
Nitrogen, total 2,944 g 1347
Protein, videnskabelig 18,4 g 1347
Protein, deklaration 18,4 g 1347
Kulhydrat, difference 4,5 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 4,5 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 0,0 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt, total 7,5 g 7,64 1,04 - 12,3 6 1818
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 1,6 g 1347
Tørstof 32,0 g 1347
Vand 68,0 g 1347
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 15,0 RE 1003
Retinol 15,0 µg 12 - 15 3 1024
D-vitamin 30,0 µg 1003
D3-vitamin 30,0 µg 8 - 55 3 1057
E-vitamin 1,30 α-TE
alfa-tokoferol 1,30 mg 1,2 - 1,44 2 1034
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,230 mg 0,152 - 0,202 4 1019
B2-vitamin, riboflavin 0,1000 mg 0,091 - 0,134 3 1022
Niacinækvivalent 9,24 NE 1003
Niacin 6,00 mg 5,4 - 6,5 2 1018
B6-vitamin 0,975 mg 1 1025
Pantothensyre 2,00 mg 1344
Biotin 5,00 µg 1344
Folat 26,0 µg 20,1 - 32,3 4 1374
Frit folat 4,00 µg 3,2 - 4,2 4 1374
B12-vitamin 6,20 µg 5,24 - 7,06 2 1044
C-vitamin 1,000 mg 1003
L-ascorbinsyre 1,000 mg 0,8 - 1,2 2 1017
beta-caroten 0 µg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 57,0 mg 53,3 - 61 3 1058
Kalium, K 330 mg 320 - 337 3 1058
Calcium, Ca 20,0 mg 8 - 35 3 1030
Magnesium, Mg 24,0 mg 23,6 - 24 3 1058
Fosfor, P 200 mg 1364
Jern, Fe 0,800 mg 0,46 - 1,36 4 1043
Kobber, Cu 0,170 mg 0,02 - 0,4 21 1368
Zink, Zn 1,04 mg 0,14 - 2,6 8 1368
Jod, I 30,0 µg 6 - 77 6 1041
Mangan, Mn 0,0400 mg 0,01 - 0,07 7 1368
Chrom, Cr 1,54 µg 0,02 - 24,3 30 1916, 1851
Selen, Se 32,2 µg 2,5 - 52,3 30 1916, 1851
Molybdæn, Mo 0 µg 1368
Nikkel, Ni 2,29 µg 1 1 - 8,7 29 1916
Kviksølv, Hg 2,88 µg 1 - 6,2 30 1851, 1916
Arsen, As 63,8 µg 6,4 - 193 30 1851, 1916
Cadmium, Cd 0,113 µg 0,09 0,02 - 0,55 29 1916
Bly, Pb 6,00 µg 3 - 10 3 1348
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Putrescin 0,350 mg 0,3 - 0,4 4 1479
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1655
Glukose 0 g 1655
Monosaccharider, total 0 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 1655
Disaccharider, total 0 g 1003
Sukkerarter, total 0 g 1003
Stivelse 0 g 1655
Hexose 0 g 1655
Pentose 0 g 1655
Uronic Acid 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0 1818
C6:0 0,000 0 1818
C8:0 0,000 0 1818
C10:0 0,000 0 1818
C12:0 0,000 0 1818
C14:0 0,262 4,72 1818
C16:0 0,933 16,8 1818
C17:0 0,000 0 1818
C18:0 0,163 2,93 1818
C20:0 0,000 0 1818
C22:0 0,000 0 1818
C24:0 0,000 0 1818
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,014 0,252 1818
C16:1,n-7 0,326 5,87 1818
C18:1,n-9 1,426 25,6 1818
C18:1,n-7 0,000 0 1818
C20:1,n-11 0,123 2,21 1818
C22:1,n-9 0,000 0 1818
C22:1,n-11 0,131 2,36 1818
C24:1,n-9 0,070 1,26 1818
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,214 3,86 1818
C18:3,n-3 (ALA) 0,137 2,46 1818
C18:4,n-3 0,069 1,24 1818
C20:2,n-6 0,033 0,591 1818
C20:3,n-3 0,000 0 1818
C20:3,n-6 0,001 0,024 1818
C20:5,n-3 (EPA) 0,364 6,56 1818
C22:5,n-3 0,163 2,93 1818
C22:6,n-3 (DHA) 0,926 16,6 1818
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,193 3,46 1818
Sum mættede 1,358 24,4 1003
Sum monoumættede 2,090 37,6 1003
Sum polyumættede 1,908 34,3 1003
Fedtsyrer, total 5,548 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 1,659 29,9 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,249 4,47 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 70 mg 1039
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 913 310 1059
Leucin 1440 490 1059
Lysin 1650 560 1059
Methionin 559 190 1059
Cystin 118 40 1059
Phenylalanin 736 250 1059
Tyrosin 618 210 1059
Threonin 824 280 1059
Tryptofan 194 66 1059
Valin 1060 360 1059
Arginin 2060 700 1059
Histidin 412 140 1059
Alanin 1120 380 1059
Asparaginsyre 1740 590 1059
Glutaminsyre 2410 820 1059
Glycin 883 300 1059
Prolin 648 220 1059
Serin 707 240 1059

© 2021 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby