DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 321
Cheddar, 50+
Engelsk navn
Cheese, hard, Cheddar, Danish
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 6,38
FCF 0,945
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 1682 kJ 1003
Energi, kcal 405 kcal 1003
Nitrogen, total 4,107 g 1221
Protein, videnskabelig 26,2 g 1221
Protein, deklaration 25,7 g 1221
Kulhydrat, difference 1,0 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 1,0 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 0,1 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt, total 33,1 g 919 1221
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 3,0 g 1003
Tørstof 63,3 g 919 1221
Vand 36,7 g 919 1221
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 293 RE 1003
Retinol 281 µg 1003
D-vitamin 0,310 µg 1003
D3-vitamin 0,310 µg 1003
E-vitamin 0,840 α-TE
alfa-tokoferol 0,840 mg 1003
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,0400 mg 0,02 - 0,08 1344
B2-vitamin, riboflavin 0,500 mg 0,3 - 0,8 1344
Niacinækvivalent 6,12 NE 1003
Niacin 0,1000 mg 0,01 - 0,2 1344
B6-vitamin 0,0800 mg 0,05 - 0,14 1344
Pantothensyre 0,300 mg 0,1 - 0,7 1344
Biotin 1,70 µg 0,4 - 2,3 1344
Folat 20,0 µg 10 - 40 1344
B12-vitamin 1,50 µg 1344
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg 1344
beta-caroten 146 µg 1003
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 678 mg 400 - 964 286 1221
Kalium, K 120 mg 1344
Magnesium, Mg 25,0 mg 1344
Fosfor, P 470 mg 320 - 620 138 1221
Jern, Fe 0,400 mg 1344
Kobber, Cu 0,0300 mg 1344
Zink, Zn 4,00 mg 1344
Jod, I 10,4 µg 11 6,8 - 14 5 T 148
Mangan, Mn 0,0590 mg 0,051 - 0,07 6 T 261
Chrom, Cr 0,300 µg 1538
Selen, Se 9,00 µg 1003
Nikkel, Ni 4,00 µg 2 - 10 6 T 261
Cadmium, Cd 0,0120 µg 1538
Bly, Pb 0,550 µg 1538
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
L-mælkesyre 1,000 g 1217
D-mælkesyre 0,390 g 1217
Benzoesyre 2,10 mg 0,7 - 3,5 1495
Organiske syrer, tot. 1,39 g 1003
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 3,50 mg 1 1480
Tyramin 68,4 mg 35,3 - 108 4 1470
Putrescin 62,8 mg 38,7 - 99,6 4 1470
Cadaverin 17,8 mg 1,6 - 40,8 4 1470
Serotonin 0 mg 1474
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Laktose 0,0600 g 1217
Disaccharider, total 0,0600 g 1003
Sukkerarter, total 0,0600 g 1003
Stivelse 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 1,130 3,61 1227
C6:0 0,720 2,3 1227
C8:0 0,470 1,5 1227
C10:0 1,030 3,29 1227
C12:0 1,280 4,09 1227
C14:0 3,659 11,6 1227
C16:0 9,787 31,2 1227
C18:0 3,349 10,7 1227
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,470 1,5 1227
C16:1,n-7 0,720 2,3 1227
C18:1,n-9 7,348 23,4 1227
C20:1,n-11 0,380 1,21 1227
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,690 2,2 1227
C18:3,n-3 (ALA) 0,250 0,798 1227
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 21,423 68,4 1003
Sum monoumættede 8,917 28,5 1003
Sum polyumættede 0,940 3 1003
Fedtsyrer, total 31,279 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,250 0,798 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,690 2,2 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 109 mg 919 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 1440 350 1059
Leucin 2420 590 1059
Lysin 2100 510 1059
Methionin 739 180 1059
Cystin 94 23 1059
Phenylalanin 1360 330 1059
Tyrosin 1440 350 1059
Threonin 904 220 1059
Tryptofan 361 88 1059
Valin 1770 430 1059
Arginin 821 200 1059
Histidin 739 180 1059
Alanin 821 200 1059
Asparaginsyre 1850 450 1059
Glutaminsyre 5130 1250 1059
Glycin 534 130 1059
Prolin 2750 670 1059
Serin 1480 360 1059

© 2020 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby