DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 321
Cheddar, 50+
Engelsk navn
Cheese, hard, Cheddar, Danish
Taxonomisk navn
Bos taurus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1682 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1682 kJ 1003
Energi (kcal) 405 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 405 kcal 1003
Protein 25,8 g 0,0 1221
Protein fra Aminosyrer 23,1 g 1003
Protein, deklaration 25,7 g 1221
Kulhydrat difference 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,1 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 33,1 g 919 1221
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 1,70 g 286 1003
Aske 3,0 g 1003
Tørstof 63,3 g 919 1221
Vand 36,7 g 919 1221
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 305 RE 1003
Retinol 281 µg 1003
beta-Caroten 146 µg 1003
D-vitamin 0,310 µg 1003
D3-vitamin 0,310 µg 1003
E-vitamin 0,840 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,840 mg 1003
K1-vitamin 0 µg 1655
K-vitamin 0 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,0400 mg 0,02 - 0,08 1344
Riboflavin (B2-vitamin) 0,500 mg 0,3 - 0,8 1344
Niacinækvivalent 6,12 NE 1003
Niacin 0,1000 mg 0,01 - 0,2 1344
B6-vitamin 0,0800 mg 0,05 - 0,14 1344
Pantotensyre 0,300 mg 0,1 - 0,7 1344
Biotin 1,70 µg 0,4 - 2,3 1344
Folat 20,0 µg 10 - 40 1344
B12-vitamin 1,50 µg 1344
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1344
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 678 mg 400 - 964 286 1221
Kalium 120 mg 1344
Calcium 739 mg 1 2136
Magnesium 25,0 mg 1344
Jern 0,400 mg 1344
Kobber 0,0300 mg 1344
Zink 4,00 mg 1344
Mangan 0,0590 mg 0,051 - 0,07 6 T 261.0
Krom 0,300 µg 1538
Selen 9,00 µg 1003
Fosfor 470 mg 320 - 620 138 1221
Jod 10,4 µg 11,0 6,8 - 14 5 T 148.0
Nikkel 4,00 µg 2 - 10 6 T 261.0
Cadmium 0,0120 µg 1538
Bly 0,550 µg 1538
Sum mineraler 2030 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Laktose g 17 T 109.0
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
L-mælkesyre 1,000 g 1217
D-mælkesyre 0,390 g 1217
Benzosyre 2,10 mg 0,7 - 3,5 1495
Sum organiske syrer 1,39 g 1003
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 1,130 3,61 1227
C6:0 0,720 2,3 1227
C8:0 0,470 1,5 1227
C10:0 1,030 3,29 1227
C12:0 1,280 4,09 1227
C14:0 3,659 11,6 1227
C16:0 9,787 31,2 1227
C18:0 3,349 10,7 1227
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,470 1,5 1227
C16:1,n-7 0,720 2,3 1227
C18:1,n-9 7,348 23,4 1227
C20:1,n-11 0,380 1,21 1227
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,690 2,2 1227
C18:3,n-3 0,250 0,798 1227
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 21,423 68,4 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 8,917 28,5 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,940 3 1003
Sum fedtsyrer 31,279 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,250 0,798 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,690 2,2 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 109 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 4,107 1221
Isoleucin 1440 350 1059
Leucin 2420 590 1059
Lysin 2100 510 1059
Methionin 739 180 1059
Cystin 94 23 1059
Phenylalanin 1360 330 1059
Tyrosin 1440 350 1059
Threonin 904 220 1059
Tryptofan 361 88 1059
Valin 1770 430 1059
Arginin 821 200 1059
Histidin 739 180 1059
Alanin 821 200 1059
Asparaginsyre 1850 450 1059
Glutaminsyre 5130 1250 1059
Glycin 534 130 1059
Prolin 2750 670 1059
Serin 1480 360 1059
Sum essentielle Aminosyrer 11819,9
Sum ikke essentielle aminosyrer 14920,7
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 3,50 mg 1 1480
Serotonin 0 mg 1474
Cholin 16,5 mg 1 2187
Tyramin 68,4 mg 35,3 - 108 4 1470
Putrescin 62,8 mg 38,7 - 99,6 4 1470
Cadaverin 17,8 mg 1,6 - 40,8 4 1470
Sum biogene aminer 153 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,38 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,945 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby