DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 39
Radise, rå
Engelsk navn
Radish, raw
Taxonomisk navn
Raphanus sativus L. var. sativus
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 23 6 1015
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
FCF 0,800
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 48 kJ 1003
Energi, kcal 12 kcal 1003
Nitrogen, total 0,128 g 0,096 - 0,144 3 1825
Protein, videnskabelig 0,8 g 0,6 - 0,9 3 1825
Protein, deklaration 0,8 g 0,6 - 0,9 3 1825
Kulhydrat, difference 2,5 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 1,2 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 1,3 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 1,3 g 1,2 - 1,4 3 1825
Fedt, total 0,1 g 1 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,7 g 0,6 - 0,8 3 1825
Tørstof 4,1 g 3,9 - 4,4 3 1825
Vand 95,9 g 95,6 - 96,1 3 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 1,25 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 0,01000 α-TE
alfa-tokoferol 0,01000 mg 0,01 - 0,01 2 1034
B1-vitamin 0,0200 mg 0,018 - 0,023 7 1019
B2-vitamin, riboflavin 0,0400 mg 0,026 - 0,053 7 1022
Niacinækvivalent 0,393 NE 1003
Niacin 0,250 mg 0,2 - 0,28 10 1018
B6-vitamin 0,0600 mg 0,045 - 0,077 6 1025
Pantothensyre 0,184 mg 1352
Folat 24,0 µg 19,2 - 30 4 1374
Frit folat 18,0 µg 11,9 - 26,5 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 33,0 mg 1003
L-ascorbinsyre 33,0 mg 22 - 50 32 1017
beta-caroten 15,0 µg 12 - 18 4 1020
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 25,0 mg 8,4 - 52 4 1058
Kalium, K 249 mg 209 - 281 4 1058
Calcium, Ca 35,0 mg 28 - 48 4 1030
Magnesium, Mg 9,00 mg 6,1 - 12,6 4 1058
Fosfor, P 24,2 mg 15,4 - 26,3 6 1015
Jern, Fe 0,600 mg 0,24 - 1,13 6 1043
Kobber, Cu 0,0400 mg 0,03 - 0,05 5 1348
Zink, Zn 0,320 mg 0,27 - 0,41 5 1348
Jod, I 1,000 µg 0,85 - 1,1 4 1055
Mangan, Mn 0,0800 mg 0,048 - 0,15 5 1348
Chrom, Cr 1,000 µg 5 1348
Selen, Se 0,1000 µg 5 1348
Molybdæn, Mo 0 µg 2 1348
Nikkel, Ni 4,00 µg 1 - 5 5 1348
Kviksølv, Hg 0,1000 µg 0,04 - 0,1 5 1348
Arsen, As 0 µg 2 1348
Cadmium, Cd 2,00 µg 0,5 - 4 5 1348
Bly, Pb 1,000 µg 1 - 4 5 1348
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,01000 mg 0 - 0,025 1488
Serotonin 0,00300 mg 2 1487
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0,380 g 1314
Glukose 0,880 g 1314
Monosaccharider, total 1,26 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1314
Sakkarose 0 g 1314
Disaccharider, total 0 g 1003
Sukkerarter, total 1,26 g 1003
Stivelse 0 g 1314
Hexose 0,230 g 1314
Pentose 0,160 g 1314
Uronic Acid 0,400 g 1314
Cellulose 0,700 g 1314
Lignin 0,0400 g 1314
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,021 26,6 1039
C18:0 0,003 4 1039
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,001 1,33 1039
C18:1,n-9 0,012 14,6 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,007 9,33 1039
C18:3,n-3 (ALA) 0,035 44 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,025 30,6 1003
Sum monoumættede 0,013 16 1003
Sum polyumættede 0,043 53,3 1003
Fedtsyrer, total 0,080 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,035 44 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,007 9,33 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 23 180 1059
Leucin 35 270 1059
Lysin 35 270 1059
Methionin 7 52 1059
Cystin 1 7 1059
Phenylalanin 20 160 1059
Tyrosin 9 74 1059
Threonin 24 190 1059
Tryptofan 9 67 1059
Valin 38 300 1059
Arginin 23 180 1059
Histidin 12 96 1059
Alanin 37 290 1059
Asparaginsyre 55 430 1059
Glutaminsyre 104 810 1059
Glycin 23 180 1059
Prolin 22 170 1059
Serin 27 210 1059

© 2021 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby