DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 39
Radise, rå
Engelsk navn
Radish, raw
Taxonomisk navn
Raphanus sativus var. sativus (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 48 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 48 kJ 1003
Energi (kcal) 12 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 12 kcal 1003
Protein 0,8 g 0,6 - 0,9 3 1825
Protein fra Aminosyrer 0,4 g 1003
Protein, deklaration 0,8 g 0,6 - 0,9 3 1825
Kulhydrat difference 2,5 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 1,2 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 1,2 g 1003
Kostfibre 1,3 g 1,2 - 1,4 3 1825
Fedt 0,1 g 1 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,06 g 4 1003
Aske 0,7 g 0,6 - 0,8 3 1825
Tørstof 4,1 g 3,9 - 4,4 3 1825
Vand 95,9 g 95,6 - 96,1 3 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 2,50 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
beta-Caroten 15,0 µg 12 - 18 4 1020
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 0,01000 α-TE
alfa-Tokoferol 0,01000 mg 0,01 - 0,01 2 1034
Thiamin (B1-vitamin) 0,0200 mg 0,018 - 0,023 7 1019
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0400 mg 0,026 - 0,053 7 1022
Niacinækvivalent 0,393 NE 1003
Niacin 0,250 mg 0,2 - 0,28 10 1018
B6-vitamin 0,0600 mg 0,045 - 0,077 6 1025
Pantotensyre 0,184 mg 1352
Folat 24,0 µg 19,2 - 30 4 1374
Frit folat 18,0 µg 11,9 - 26,5 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 33,0 mg 1003
Ascorbinsyre 33,0 mg 22 - 50 32 1017
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 25,0 mg 8,4 - 52 4 1058
Kalium 249 mg 209 - 281 4 1058
Calcium 35,0 mg 28 - 48 4 1030
Magnesium 9,00 mg 6,1 - 12,6 4 1058
Jern 0,600 mg 0,24 - 1,13 6 1043
Kobber 0,0400 mg 0,03 - 0,05 5 1348
Zink 0,320 mg 0,27 - 0,41 5 1348
Mangan 0,0800 mg 0,048 - 0,15 5 1348
Krom 1,000 µg 5 1348
Molybdæn 0 µg 2 1348
Selen 0,1000 µg 5 1348
Fosfor 24,2 mg 15,4 - 26,3 6 1015
Jod 1,000 µg 0,85 - 1,1 4 1055
Nikkel 4,00 µg 1 - 5 5 1348
Kviksølv 0,1000 µg 0,04 - 0,1 5 1348
Arsen 0 µg 2 1348
Cadmium 2,00 µg 0,5 - 4 5 1348
Bly 1,000 µg 1 - 4 5 1348
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0,380 g 1314
Glukose 0,880 g 1314
Sum monosakkarider 1,26 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1314
Sakkarose 0 g 1314
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 1,26 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1314
Cellulose 0,700 g 1314
Lignin 0,0400 g 1314
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,021 26,6 1039
C18:0 0,003 4 1039
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,001 1,33 1039
C18:1,n-9 0,012 14,6 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,007 9,33 1039
C18:3,n-3 0,035 44 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,025 30,6 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,013 16 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,043 53,3 1003
Sum fedtsyrer 0,080 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,035 44 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,007 9,33 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,128 1825
Isoleucin 23 180 1059
Leucin 35 270 1059
Lysin 35 270 1059
Methionin 7 52 1059
Cystin 1 7 1059
Phenylalanin 20 160 1059
Tyrosin 9 74 1059
Threonin 24 190 1059
Tryptofan 9 67 1059
Valin 38 300 1059
Arginin 23 180 1059
Histidin 12 96 1059
Alanin 37 290 1059
Asparaginsyre 55 430 1059
Glutaminsyre 104 810 1059
Glycin 23 180 1059
Prolin 22 170 1059
Serin 27 210 1059
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,01000 mg 0,0 - 0,025 1488
Serotonin 0,00300 mg 2 1487
Cholin 6,50 mg 1 2187
Sum biogene aminer 0,0130 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 23 6 1015
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby