Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 490
Ræddike, rå
Engelsk navn
Radish, white, raw
Taxonomisk navn
Raphanus sativus L. var. niger (Miller)
Synonymer
Ræddiker
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 34
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,800
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 93 kJ 1003
Energi, kcal 22 kcal 1003
total-N 0,160 g 1059
Protein, total 1,0 g 1059
Protein, deklaration 1,0 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 4,6 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 3,9 g 1003
kulhydrat, deklaration 3,9 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 0,7 g 1343
Fedt, total 0,1 g 1039
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,8 g 1343
Tørstof 6,5 g 1343
Vand 93,5 g 1343
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 1,67 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
ß-caroten 20,0 µg 4 - 40 3 1020
D-vitamin 0 µg 1003
D3 cholecalciferol 0 µg 1655
E-vitamin 0 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0 mg 1 1034
B1-vitamin 0,050 mg 0,036 - 0,060 5 1019
B2-vitamin, riboflavin 0,040 mg 0,020 - 0,058 5 1022
Niacin 0,483 NE 1003
niacin 0,400 mg 0,23 - 0,50 10 1018
B6-vitamin 0,110 mg 0,060 - 0,172 5 1025
Pantothensyre 0,180 mg 1352
Folat 24,0 µg 19,2 - 30,0 4 1374
Frit folat 18,0 µg 11,9 - 26,5 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 20,0 mg 1003
L-ascorbinsyre 20,0 mg 13 - 26 10 1017
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 9,00 mg 6,6 - 11,4 5 1058
Kalium, K 350 mg 290 - 423 5 1058
Calcium, Ca 50,0 mg 38 - 68 4 1030
Magnesium, Mg 9,00 mg 7,7 - 10,2 5 1058
Phosphor, P 29,0 mg 1343
Jern, Fe 0,600 mg 0,39 - 0,89 3 1043
Kobber, Cu 0,040 mg 0,03 - 0,05 5 T 39
Zink, Zn 0,320 mg 0,27 - 0,41 5 T 39
Jod, I 1,10 µg 0,6 - 1,8 3 1055
Mangan, Mn 0,080 mg 0,048 - 0,150 5 T 39
Chrom, Cr 1,00 µg 5 T 39
Selen, Se 0,100 µg 5 T 39
Molybdæn, Mo 0 µg 2 T 39
Nikkel, Ni 4,00 µg 1 - 5 5 T 39
Kviksølv, Hg 0,100 µg 0,04 - 0,1 5 T 39
Arsen, As 0 µg 2 T 39
Cadmium, Cd 2,00 µg 0,5 - 4 5 T 39
Bly, Pb 1,00 µg 1 - 4 5 T 39
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,019 24,1 1039
C18:0 0,002 2,53 1039
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C18:1,n-9 0,010 12,7 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,012 15,2 1039
C18:3,n-3 0,036 45,6 1039
C20:4,n-6 0,000 0,00 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,021 26,6 1003
Sum monoumættede 0,010 12,7 1003
Sum polyumættede 0,048 60,8 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 0,079 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,036 45,6 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,012 15,2 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 21 130 1059
Leucin 34 210 1059
Lysin 40 250 1059
Methionin 10 63 1059
Cystin 14 88 1059
Phenylalanin 19 120 1059
Tyrosin 10 63 1059
Threonin 26 160 1059
Tryptofan 5 31 1059
Valin 35 220 1059
Arginin 86 540 1059
Histidin 15 94 1059
Alanin 38 240 1059
Asparaginsyre 58 360 1059
Glutaminsyre 134 840 1059
Glycin 24 150 1059
Prolin 40 250 1059
Serin 40 250 1059

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby