DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 490
Ræddike, rå
Engelsk navn
Radish, white, raw
Taxonomisk navn
Raphanus sativus var. niger (Miller, 1768) (J.Kerner, 1789)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 93 kJ 1003
Energi (kcal) 22 kcal 1003
Protein 1,0 g 1059
Protein fra Aminosyrer 0,6 g 1003
Protein, deklaration 1,0 g 1059
Kulhydrat difference 4,6 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 3,9 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 3,9 g 1003
Kostfibre 0,7 g 1343
Fedt 0,1 g 1039
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,02 g 5 1003
Aske 0,8 g 1343
Tørstof 6,5 g 1343
Vand 93,5 g 1343
Nitrogen 0,160 g 1059
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 3,33 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 20,0 µg 4 - 40 3 1020
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0 α-TE
alfa-Tokoferol 0 mg 1 1034
Thiamin (B1-vitamin) 0,0500 mg 0,036 - 0,06 5 1019
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0400 mg 0,02 - 0,058 5 1022
Niacinækvivalent 0,483 NE 1003
Niacin 0,400 mg 0,23 - 0,5 10 1018
B6-vitamin 0,110 mg 0,06 - 0,172 5 1025
Pantotensyre 0,180 mg 1352
Folat 24,0 µg 19,2 - 30 4 1374
Frit folat 18,0 µg 11,9 - 26,5 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 20,0 mg 1003
Ascorbinsyre 20,0 mg 13 - 26 10 1017
Cholin 6,50 mg 1 2187
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 9,00 mg 6,6 - 11,4 5 1058
Kalium 350 mg 290 - 423 5 1058
Calcium 50,0 mg 38 - 68 4 1030
Magnesium 9,00 mg 7,7 - 10,2 5 1058
Jern 0,600 mg 0,39 - 0,89 3 1043
Kobber 0,0400 mg 0,03 - 0,05 5 T 39.0
Zink 0,320 mg 0,27 - 0,41 5 T 39.0
Mangan 0,0800 mg 0,048 - 0,15 5 T 39.0
Krom 1,000 µg 5 T 39.0
Molybdæn 0 µg 2 T 39.0
Selen 0,1000 µg 5 T 39.0
Fosfor 29,0 mg 1343
Jod 1,10 µg 0,6 - 1,8 3 1055
Nikkel 4,00 µg 1 - 5 5 T 39.0
Kviksølv 0,1000 µg 0,04 - 0,1 5 T 39.0
Arsen 0 µg 2 T 39.0
Cadmium 2,00 µg 0,5 - 4 5 T 39.0
Bly 1,000 µg 1 - 4 5 T 39.0
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 2,90 g 1 2141
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Stivelse/Glykogen 0 g 1 2141
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,019 24 1039
C18:0 0,002 2,53 1039
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:1,n-9 0,010 12,6 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,012 15,1 1039
C18:3,n-3 0,036 45,5 1039
C20:4,n-6 0,000 0,0 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,021 26,5 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,010 12,6 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,049 60,7 1003
Sum fedtsyrer 0,080 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,036 45,5 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,012 15,1 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 21 130 1059
Leucin 34 210 1059
Lysin 40 250 1059
Methionin 10 63 1059
Cystin 14 88 1059
Phenylalanin 19 120 1059
Tyrosin 10 63 1059
Threonin 26 160 1059
Tryptofan 5 31 1059
Valin 35 220 1059
Arginin 86 540 1059
Histidin 15 94 1059
Alanin 38 240 1059
Asparaginsyre 58 360 1059
Glutaminsyre 134 840 1059
Glycin 24 150 1059
Prolin 40 250 1059
Serin 40 250 1059
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 34 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby