DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 50
Spinat, rå
Engelsk navn
Spinach, raw
Taxonomisk navn
Spinacia oleracea (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 102 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 102 kJ 1003
Energi (kcal) 24 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 24 kcal 1003
Protein 2,6 g 1,6 - 3,7 12 1073, 1825
Protein fra Aminosyrer 1,7 g 1003
Protein, deklaration 2,6 g 1,6 - 3,7 12 1073, 1825
Kulhydrat difference 3,2 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 1,3 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 1,3 g 1003
Kostfibre 1,9 g 1,2 - 2,7 3 1825
Fedt 0,6 g 0,5 - 0,7 3 1073, 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,10 g 3 1003
Aske 1,9 g 1 - 3,2 12 1073, 1825
Tørstof 8,2 g 4,6 - 11,7 18 1879, 1073, 1808, 1825
Vand 91,8 g 88,3 - 95,4 18 1879, 1073, 1808, 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 698 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
beta-Caroten 4190 µg 1610 - 5750 21 1020, 1808
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 2,90 α-TE
alfa-Tokoferol 2,90 mg 1,57 - 4,75 5 1034
K1-vitamin 560 µg 480 - 640 2 1006
Thiamin (B1-vitamin) 0,0950 mg 0,05 - 0,141 12 1019
Riboflavin (B2-vitamin) 0,240 mg 0,186 - 0,304 10 1022
Niacinækvivalent 1,40 NE 1003
Niacin 0,700 mg 0,54 - 0,83 12 1018
B6-vitamin 0,220 mg 0,184 - 0,314 8 1025
Pantotensyre 0,300 mg 1352
Biotin 1,60 µg 1,2 - 2,2 4 1071
Folat 220 µg 150 - 300 4 1071
Frit folat 176 µg 115 - 278 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 54,0 mg 1003
Ascorbinsyre 54,0 mg 18 - 86 9 1073
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 41,0 mg 8,1 - 101 3 1058
Kalium 449 mg 307 - 590 3 1058
Calcium 129 mg 53,9 - 218 12 1015, 1030
Magnesium 26,0 mg 17,6 - 32,8 3 1058
Jern 4,50 mg 3,7 - 6 3 1043
Kobber 0,0730 mg 0,059 - 0,087 4 1103
Zink 1,10 mg 0,44 - 2 4 1103
Mangan 1,70 mg 0,35 - 3,4 4 1348
Krom 9,30 µg 9,6 2,8 - 18,1 11 1506
Molybdæn 0 µg 1 1348
Selen 0,1000 µg 0,0 0,0 - 0,7 12 1914
Fosfor 41,3 mg 29,4 - 51,1 6 1015
Jod 3,40 µg 1,9 - 5,8 4 1055
Nikkel 4,20 µg 2,9 1,4 - 12,2 10 1843
Kviksølv 0,490 µg 0,39 0,0 - 1,61 11 1506
Arsen 1,12 µg 0,89 0,32 - 2,66 11 1506
Cadmium 6,80 µg 1,73 - 22,1 22 1843, 1914
Bly 3,02 µg 1,5 - 4,8 22 1843, 1914
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 0,0 4 1879
Glukose 0 g 0,0 4 1879
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 0,0 1 1879
Sakkarose 0,0750 g 0,0 0,0 - 0,3 4 1879
Sum disakkarider 0,0750 g 1003
Raffinose 0 g 0,0 4 1879
Sum sukkerarter 0,0750 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0,0900 g 1314
Cellulose 0,740 g 1314
Lignin 0,130 g 1314
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,063 13,9 1039
C18:0 0,003 0,719 1039
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,011 2,39 1039
C18:1,n-9 0,021 4,55 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,063 13,9 1039
C18:3,n-3 0,292 64,5 1039
C20:4,n-6 0,000 0,0 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,066 14,6 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,032 6,95 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,355 78,4 1003
Sum fedtsyrer 0,453 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,292 64,5 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,063 13,9 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,420 1073, 1825
Isoleucin 84 200 1059
Leucin 151 360 1059
Lysin 122 290 1059
Methionin 26 63 1059
Cystin 4 9 1059
Phenylalanin 122 290 1059
Tyrosin 63 150 1059
Threonin 92 220 1059
Tryptofan 42 100 1059
Valin 122 290 1059
Arginin 143 340 1059
Histidin 46 110 1059
Alanin 113 270 1059
Asparaginsyre 231 550 1059
Glutaminsyre 294 700 1059
Glycin 105 250 1059
Prolin 84 200 1059
Serin 101 240 1059
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 2,60 mg 2 1488
Serotonin 0,01000 mg 2 1487
Cholin 19,3 mg 1 2187
Tyramin 0,1000 mg 1464
Spermidin 34,5 mg 1466
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 21 4 1015, 1879
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby