Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 50
Spinat, rå
Engelsk navn
Spinach, raw
Taxonomisk navn
Spinacia oleracea L.
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 21 4 1015, 1879
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,800
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 102 kJ 1003
Energi, kcal 24 kcal 1003
total-N 0,420 g 0,256 - 0,592 12 1073, 1825
Protein, total 2,6 g 1,600 - 3,700 12 1073, 1825
Protein, deklaration 2,6 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 3,2 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 1,3 g 1003
kulhydrat, deklaration 1,3 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 1,9 g 1,2 - 2,7 3 1825
Fedt, total 0,6 g 0,7 - 0,7 3 1073, 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 1,9 g 1,0 - 3,2 12 1073, 1825
Tørstof 8,2 g 4,600 - 11,700 18 1073, 1808, 1825, 1879
Vand 91,8 g 88,300 - 95,400 18 1073, 1808, 1825, 1879
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 349 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
ß-caroten 4186 µg 1610 - 5750 21 1020, 1808
D-vitamin 0 µg 1003
D3 cholecalciferol 0 µg 1344
E-vitamin 2,90 α-TE 1003
alfa-tokoferol 2,90 mg 1,57 - 4,75 5 1034
K1-vitamin 560 µg 480 - 640 2 1006
B1-vitamin 0,095 mg 0,050 - 0,141 12 1019
B2-vitamin, riboflavin 0,240 mg 0,186 - 0,304 10 1022
Niacin 1,40 NE 1003
niacin 0,700 mg 0,54 - 0,83 12 1018
B6-vitamin 0,220 mg 0,184 - 0,314 8 1025
Pantothensyre 0,300 mg 1352
Biotin 1,60 µg 1,2 - 2,2 4 1071
Folat 220 µg 150 - 300 4 1071
Frit folat 176 µg 115,6 - 278,0 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 54,0 mg 1003
L-ascorbinsyre 54,0 mg 18 - 86 9 1073
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 41,0 mg 8,1 - 101,0 3 1058
Kalium, K 449 mg 307 - 590 3 1058
Calcium, Ca 129 mg 53,9 - 218 12 1015, 1030
Magnesium, Mg 26,0 mg 17,6 - 32,8 3 1058
Phosphor, P 41,3 mg 29,4 - 51,1 6 1015
Jern, Fe 4,50 mg 3,7 - 6,0 3 1043
Kobber, Cu 0,073 mg 0,059 - 0,087 4 1103
Zink, Zn 1,10 mg 0,44 - 2,0 4 1103
Jod, I 3,40 µg 1,9 - 5,8 4 1055
Mangan, Mn 1,70 mg 0,35 - 3,4 4 1348
Chrom, Cr 9,30 µg 9,60 2,8 - 18,1 11 1506
Selen, Se 0,100 µg 0,000 0,0 - 0,7 12 1914
Molybdæn, Mo 0 µg 1 1348
Nikkel, Ni 4,20 µg 2,90 1,4 - 12,2 10 1843
Kviksølv, Hg 0,490 µg 0,390 0 - 1,61 11 1506
Arsen, As 1,12 µg 0,89 0,32 - 2,66 11 1506
Cadmium, Cd 6,81 µg 1,73 - 22,1 22 1843, 1914
Bly, Pb 3,02 µg 1,5 - 4,8 22 1843, 1914
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 2,60 mg 2 1488
Tyramin 0,100 mg 1464
Spermidin 34,5 mg 1466
Serotonin 0,010 mg 2 1487
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 0,018 g 0,000 0 - 0,09 5 1314, 1879
Glucose 0,022 g 0,000 0 - 0,11 5 1314, 1879
Monosaccharider, total 0,040 g 1003
Lactose 0 g 1655
Maltose 0 g 0 2 1314, 1879
Saccharose 0,092 g 0,000 0 - 0,3 5 1314, 1879
Disaccharider, total 0,092 g 1003
Raffinose 0 g 0 4 1879
Andre sukkerarter 0 g 0 4 1879
Sukkerarter, ialt 0,132 g 1003
Stivelse 0,090 g 1314
(a)Hexoses 0,280 g 1314
(b)Pentoses 0,310 g 1314
(c)UronicAcids 0,510 g 1314
Cellulose 0,740 g 1314
Lignin 0,130 g 1314
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,063 13,9 1039
C18:0 0,003 0,71 1039
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,011 2,40 1039
C18:1,n-9 0,021 4,56 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,063 13,9 1039
C18:3,n-3 0,293 64,5 1039
C20:4,n-6 0,000 0,00 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,066 14,5 1003
Sum monoumættede 0,032 7,05 1003
Sum polyumættede 0,356 78,4 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 0,454 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,293 64,5 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,063 13,9 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 84 200 1059
Leucin 151 360 1059
Lysin 122 290 1059
Methionin 26 63 1059
Cystin 4 9 1059
Phenylalanin 122 290 1059
Tyrosin 63 150 1059
Threonin 92 220 1059
Tryptofan 42 100 1059
Valin 122 290 1059
Arginin 143 340 1059
Histidin 46 110 1059
Alanin 113 270 1059
Asparaginsyre 231 550 1059
Glutaminsyre 294 700 1059
Glycin 105 250 1059
Prolin 84 200 1059
Serin 101 240 1059

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby