DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 517
Hytteost, 20+
Engelsk navn
Cheese, cottage, 20 % fidm.
Taxonomisk navn
Bos taurus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 415 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 425 kJ 1003
Energi (kcal) 99 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 101 kcal 1003
Protein 13,3 g 13,27 13,2 - 13,3 2 2092
Protein fra Aminosyrer 11,7 g 1003
Protein, deklaration 13,0 g 13,0 12,9 - 13 2 2092
Kulhydrat difference 1,6 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 1,6 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 2,5 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 4,2 g 4,205 4,07 - 4,5 4 2092, 2193
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,88 g 2 1003
Aske 1,3 g 1,325 1,32 - 1,33 2 2092
Tørstof 20,8 g 20,55 19,5 - 22,7 4 2092, 2193
Vand 79,2 g 79,44 77,3 - 80,5 4 2092, 2193
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 41,0 RE 1003
Retinol 37,0 µg 37,0 34 - 40 2 2092
beta-Caroten 24,0 µg 1003
D-vitamin 0,110 µg 1003
D3-vitamin 0,110 µg 1003
E-vitamin 0,0400 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,0400 mg 0,04 0,0 - 0,08 2 2092
K1-vitamin 0,312 µg 0,0 - 0,467 2 1655, 2193
Menaquinon 4 0,924 µg 2 2193
Menaquinon 5 0,484 µg 2 2193
Menaquinon 6 0,407 µg 2 2193
Menaquinon 7 1,31 µg 2 2193
Menaquinon 8 7,26 µg 2 2193
Menaquinon 9 23,0 µg 2 2193
Menaquinon 10 0,897 µg 2 2193
K2-vitamin 20,8 µg
K-vitamin 21,1 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,0300 mg 0,03 0,03 - 0,03 2 2092
Riboflavin (B2-vitamin) 0,230 mg 0,23 0,2 - 0,26 2 2092
Niacinækvivalent 3,14 NE 1003
Niacin 0,0850 mg 0,085 0,08 - 0,09 2 2092
B6-vitamin 0,0400 mg 0,04 0,04 - 0,04 2 2092
Pantotensyre 0,260 mg 0,26 0,25 - 0,27 2 2092
Biotin 1,70 µg 1,7 1,5 - 1,9 2 2092
Folat 2,80 µg 6 1803
Frit folat 2,00 µg 1344
B12-vitamin 0,470 µg 0,47 0,34 - 0,6 2 2092
C-vitamin 1,000 mg 1003
Ascorbinsyre 1,000 mg 1217
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 351 mg 351,0 347 - 355 2 2092
Kalium 71,0 mg 71,0 70 - 72 2 2092
Calcium 90,0 mg 90,0 82 - 98 2 2092
Magnesium 7,35 mg 7,35 6,9 - 7,8 2 2092
Jern 0,0340 mg 0,034 0,021 - 0,047 2 2092
Kobber 0,0255 mg 0,025 0,025 - 0,026 2 2092
Zink 0,635 mg 0,635 0,56 - 0,71 2 2092
Mangan 0,00400 mg 0,004 0,003 - 0,005 2 2092
Krom 1,16 µg 1,16 0,81 - 1,51 2 2092
Molybdæn 5,00 µg 3 - 5 2 1348
Selen 7,25 µg 7,25 7,1 - 7,4 2 2092
Fosfor 154 mg 153,5 151 - 156 2 2092
Chlorid 0,580 mg 0,58 0,58 - 0,58 2 2092
Jod 11,5 µg 11,5 11 - 12 2 2092
Nikkel 1,02 µg 1,02 0,68 - 1,36 2 2092
Cadmium 0,00400 µg 1538
Bly 0,180 µg 1538
Sum mineraler 673 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 0,0 2 2092
Galaktose 0 g 0,0 2 2092
Glukose 0 g 0,0 2 2092
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 2,50 g 2,5 2,4 - 2,6 2 2092
Sakkarose 0 g 0,0 2 2092
Sum disakkarider 2,50 g 1003
Sum sukkerarter 2,50 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
L-mælkesyre 0,240 g 1217
D-mælkesyre 0,130 g 1217
Sum organiske syrer 0,370 g 1003
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,162 4,05 2092
C6:0 0,107 2,65 2092
C8:0 0,061 1,51 2092
C10:0 0,127 3,16 2092
C12:0 0,142 3,54 2092
C14:0 0,421 10,5 2092
C15:0 0,046 1,13 2092
C16:0 1,168 29,1 2092
C18:0 0,498 12,4 2092
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,030 0,759 2092
C16:1,n-7 0,051 1,26 2092
C18:1,n-7 0,036 0,886 2092
C18:1,n-9 0,792 19,7 2092
C18:1,trans 0,157 3,92 2092
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,071 1,77 2092
C18:2,konjugeret 0,010 0,253 2092
C18:3,n-3 0,025 0,632 2092
C18:2,trans 0,030 0,759 2092
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,076 1,89 2092
Sum mættede fedtsyrer 2,732 68,1 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,909 22,6 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,107 2,65 1003
Sum transfedtsyrer 0,188 4,68 1003
Sum fedtsyrer 4,012 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,025 0,632 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,071 1,77 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 18 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 2,080 2092
Isoleucin 728 350 1059
Leucin 1230 590 1059
Lysin 1060 510 1059
Methionin 374 180 1059
Cystin 48 23 1059
Phenylalanin 686 330 1059
Tyrosin 728 350 1059
Threonin 458 220 1059
Tryptofan 183 88 1059
Valin 894 430 1059
Arginin 416 200 1059
Histidin 374 180 1059
Alanin 416 200 1059
Asparaginsyre 936 450 1059
Glutaminsyre 2600 1250 1059
Glycin 270 130 1059
Prolin 1390 670 1059
Serin 749 360 1059
Sum essentielle Aminosyrer 5986,24
Sum ikke essentielle aminosyrer 7556,64
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,01000 mg 0,0 - 0,025 1488
Serotonin 0 mg 1474
Cholin 18,4 mg 1 2187
Tyramin 1,000 mg 0,6 - 1,3 1486
Sum biogene aminer 1,01 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 6,38 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,945 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby