DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 519
Kålrabi (kålroe), rå
Engelsk navn
Swede, raw
Taxonomisk navn
Brassica napus var. napobrassica (Linnaeus, 1753) (Reichenbach, 1833)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 143 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 116 kJ 1003
Energi (kcal) 34 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 28 kcal 1003
Protein 1,0 g 0,8 - 1,2 2 1825, 1344
Protein, deklaration 1,0 g 0,8 - 1,2 2 1825, 1344
Kulhydrat difference 8,7 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 5,8 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 4,2 g 1003
Kostfibre 2,9 g 2,8 - 3 2 1825
Fedt 0,1 g 1 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,03 g 5 1003
Aske 0,6 g 0,5 - 0,7 2 1825
Tørstof 10,4 g 9,6 - 11,1 2 1825
Vand 89,6 g 88,9 - 90,4 2 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 71,7 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
beta-Caroten 430 µg 400 - 460 2 1020
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 0 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0 mg 1 1034
Thiamin (B1-vitamin) 0,0450 mg 0,022 - 0,06 6 1019
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0400 mg 0,039 - 0,042 3 1022
Niacinækvivalent 2,03 NE 1003
Niacin 1,80 mg 1,04 - 2,62 10 1018
B6-vitamin 0,120 mg 0,097 - 0,144 2 1025
Pantotensyre 0,110 mg 1344
Biotin 0,1000 µg 1344
Folat 27,0 µg 1344
Frit folat 23,0 µg 1344
B12-vitamin 0 µg 1344
C-vitamin 41,0 mg 1003
Ascorbinsyre 41,0 mg 28 - 56 11 1017
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 10,00 mg 8 - 11,9 5 1058
Kalium 392 mg 233 - 713 5 1058
Calcium 47,4 mg 32 - 89 11 1015, 1030
Magnesium 14,0 mg 8,9 - 26,1 5 1058
Jern 0,250 mg 0,19 - 0,36 3 1043
Kobber 0,0300 mg 0,022 - 0,036 5 1348
Zink 0,180 mg 0,17 - 0,21 5 1348
Mangan 0,140 mg 0,13 - 0,17 5 1348
Krom 0,500 µg 0,5 - 1 5 1347
Molybdæn 0 µg 2 1348
Selen 0 µg 5 1348
Fosfor 42,6 mg 26,6 - 53,5 6 1015
Jod 0,500 µg 0,35 - 0,7 3 1055
Sum mineraler 506 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 4,10 g 1344
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0,1000 g 1344
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,015 18,7 1039
C18:0 0,003 3,75 1039
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,002 2,5 1039
C18:1,n-9 0,012 15 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,018 22,5 1039
C18:3,n-3 0,030 37,5 1039
C20:4,n-6 0,000 0,0 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,018 22,5 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,014 17,5 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,048 60 1003
Sum fedtsyrer 0,080 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,030 37,5 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,018 22,5 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,165 1825, 1344
Tryptofan 14 85 1027
Sum essentielle Aminosyrer 140,533
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 14,1 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 16 18 1015, 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby