Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 595
Søtunge, rå
Engelsk navn
Sole, raw
Taxonomisk navn
Solea solea
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 67
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,800
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 360 kJ 1003
Energi, kcal 86 kcal 1003
total-N 2,992 g 2,656 - 3,392 3 1366
Protein, total 18,7 g 16,600 - 21,200 3 1366
Protein, deklaration 18,7 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 0,1 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 0,1 g 1003
kulhydrat, deklaration 0,1 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 0,0 g 1655
Fedt, total 1,1 g 0,2 - 1,7 3 1366
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 1,7 g 1,3 - 2,1 4 1366
Tørstof 21,6 g 19,900 - 25,000 4 1366
Vand 78,4 g 75,000 - 80,100 4 1366
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
ß-caroten 0 µg 1344
D-vitamin 8,00 µg 1003
D3 cholecalciferol 8,00 µg 1 1057
E-vitamin 1,03 α-TE 1003
alfa-tokoferol 1,03 mg 1,03 0,84 - 1,21 2 T 45
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,072 mg 1 1369
B2-vitamin, riboflavin 0,076 mg 17 1938
Niacin 6,98 NE 1003
niacin 3,50 mg 1344
B6-vitamin 0,170 mg 0,170 0,17 - 0,17 2 T 45
Pantothensyre 0,300 mg 1352
Biotin 44,5 µg 44,5 43 - 46 2 T 45
Folat 10,0 µg 6 1803
Frit folat 5,00 µg 3,6 - 7,1 4 1374
B12-vitamin 0,800 µg 1352
C-vitamin 1,70 mg 1003
L-ascorbinsyre 1,70 mg 1938
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 120 mg 103 - 133 3 1058
Kalium, K 351 mg 288 - 401 3 1058
Calcium, Ca 29,0 mg 18 - 47 4 1367
Magnesium, Mg 25,0 mg 14,0 - 34,7 3 1058
Phosphor, P 271 mg 230 - 349 4 1367
Jern, Fe 0,600 mg 0,34 - 0,80 3 1043
Kobber, Cu 0,029 mg 0,029 0,021 - 0,036 2 T 45
Zink, Zn 0,080 mg 1368
Jod, I 25,0 µg 16 - 60 5 1041
Mangan, Mn 0,017 mg 0,017 0,016 - 0,018 2 T 45
Chrom, Cr 0,500 µg 1 1851
Selen, Se 25,5 µg 1 1851
Molybdæn, Mo 20,0 µg 0 - 40 2 T 45
Nikkel, Ni 0 µg 1 1851
Kviksølv, Hg 3,50 µg 1 1851
Arsen, As 328 µg 1 1851
Cadmium, Cd 0 µg 1 1851
Bly, Pb 0 µg 1 1851
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 0 g 1655
Glucose 0 g 1655
Monosaccharider, total 0 g 1003
Lactose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Saccharose 0 g 1655
Disaccharider, total 0 g 1003
Sukkerarter, ialt 0 g 1003
Stivelse 0 g 1655
(a)Hexoses 0 g 1655
(b)Pentoses 0 g 1655
(c)UronicAcids 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:0 0,025 2,87 1344
C15:0 0,007 0,83 1344
C16:0 0,116 13,1 1344
C17:0 0,007 0,83 1344
C18:0 0,030 3,47 1344
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,075 8,48 1344
C17:1,n-7 0,017 1,91 1344
C18:1,n-9 0,122 13,9 1344
C20:1,n-11 0,044 5,02 1344
C22:1,n-9 0,012 1,31 1344
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,004 0,47 1344
C18:3,n-3 0,004 0,47 1344
C20:4,n-6 0,057 6,45 1344
C20:5,n-3 0,224 25,4 1344
C22:5,n-3 0,032 3,58 1344
C22:6,n-3 0,104 11,8 1344
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,185 21,0 1003
Sum monoumættede 0,270 30,7 1003
Sum polyumættede 0,425 48,3 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 0,880 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,364 41,4 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,061 6,93 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 50 mg 1361
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 987 330 1344
Leucin 1590 530 1344
Lysin 1830 610 1344
Methionin 539 180 1344
Cystin 209 70 1344
Phenylalanin 778 260 1344
Tyrosin 658 220 1344
Threonin 898 300 1344
Tryptofan 209 70 1344
Valin 1080 360 1344
Arginin 1200 400 1344
Histidin 539 180 1344
Alanin 1290 430 1344
Asparaginsyre 1950 650 1344
Glutaminsyre 2840 950 1344
Glycin 868 290 1344
Prolin 778 260 1344
Serin 928 310 1344

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby