DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 654
Hummer, rå
Engelsk navn
Lobster, raw
Taxonomisk navn
Homarus gammarus
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 72
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
FCF 0,770
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 393 kJ 1003
Energi, kcal 93 kcal 1003
Nitrogen, total 3,136 g 2,59 - 3,45 7 1366
Protein, videnskabelig 19,6 g 16,2 - 21,6 7 1366
Protein, deklaration 19,6 g 16,2 - 21,6 7 1366
Kulhydrat, difference 0,7 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 0,7 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 0,8 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 0,0 g 1343
Fedt, total 1,3 g 0,6 - 1,9 6 1366
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 2,4 g 1,2 - 3,4 4 1366
Tørstof 24,0 g 18,8 - 28,5 10 1366
Vand 76,0 g 71,5 - 81,2 10 1366
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 3 1024
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 1,50 α-TE
alfa-tokoferol 1,50 mg 1344
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,0850 mg 0,083 - 0,09 2 1019
B2-vitamin, riboflavin 0,0500 mg 0,045 - 0,057 2 1022
Niacinækvivalent 5,66 NE 1003
Niacin 2,00 mg 1,9 - 2,14 2 1018
B6-vitamin 0,210 mg 1 1369
Pantothensyre 1,50 mg 1352
Biotin 5,00 µg 1344
Folat 17,0 µg 12,4 - 25,3 4 1348
Frit folat 7,00 µg 5 - 8,9 4 1348
B12-vitamin 6,30 µg 1 1044
C-vitamin 3,00 mg 1003
L-ascorbinsyre 3,00 mg 0 - 5 6 1369
beta-caroten 0 µg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 538 mg 1 1058
Kalium, K 138 mg 1 1058
Calcium, Ca 48,0 mg 1938
Magnesium, Mg 29,0 mg 1 1058
Fosfor, P 144 mg 1938
Jern, Fe 0,300 mg 0,2 - 0,46 3 1043
Kobber, Cu 0,700 mg 1343
Zink, Zn 4,60 mg 1347
Jod, I 700 µg 159 - 1250 2 1041
Mangan, Mn 0,0400 mg 1349
Chrom, Cr 2,06 µg 0,9 - 4,5 10 1906, 1812
Selen, Se 38,1 µg 8,6 - 74,7 10 1906, 1812
Molybdæn, Mo 23,0 µg 1349
Nikkel, Ni 4,70 µg 0,3 - 14,9 10 1906, 1812
Kviksølv, Hg 5,14 µg 1,9 - 12,1 10 1906, 1812
Arsen, As 490 µg 19,1 - 1580 10 1906, 1812
Cadmium, Cd 11,5 µg 0,2 - 51 10 1906, 1812
Bly, Pb 1,50 µg 0 - 7 10 1812, 1906
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sukkerarter, total 0 g 1655
Stivelse 0,800 g 1366
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C12:0 0,000 0 1345
C14:0 0,015 1,47 1345
C15:0 0,010 1,01 1345
C16:0 0,109 10,8 1345
C17:0 0,015 1,47 1345
C18:0 0,050 4,97 1345
C20:0 0,000 0 1345
C22:0 0,000 0 1345
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,000 0 1345
C16:1,n-7 0,059 5,88 1345
C17:1,n-7 0,000 0 1345
C18:1,n-9 0,178 17,7 1345
C20:1,n-11 0,040 3,95 1345
C22:1,n-9 0,044 4,41 1345
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,040 3,95 1345
C18:3,n-3 (ALA) 0,054 5,42 1345
C20:3,n-3 0,000 0 1345
C20:4,n-6 0,005 0,452 1345
C20:5,n-3 (EPA) 0,251 25,1 1345
C22:5,n-3 0,015 1,47 1345
C22:6,n-3 (DHA) 0,118 11,7 1345
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,198 19,7 1003
Sum monoumættede 0,320 32 1003
Sum polyumættede 0,482 48,1 1003
Fedtsyrer, total 1,001 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,438 43,7 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,044 4,41 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 129 mg 1361
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 909 290 1344
Leucin 1690 540 1344
Lysin 1540 490 1344
Methionin 564 180 1344
Cystin 251 80 1344
Phenylalanin 784 250 1344
Tyrosin 721 230 1344
Threonin 909 290 1344
Tryptofan 220 70 1344
Valin 941 300 1344
Arginin 1630 520 1344
Histidin 376 120 1344
Alanin 1320 420 1344
Asparaginsyre 2130 680 1344
Glutaminsyre 3070 980 1344
Glycin 1290 410 1344
Prolin 847 270 1344
Serin 1000 320 1344

© 2020 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby