Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 672
Grahamsbrød
Engelsk navn
Bread, wholemeal
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Proteinomregningsfaktor (NCF) 5,83
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,780
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 1051 kJ 1003
Energi, kcal 251 kcal 1003
total-N 1,421 g 1,23 - 1,73 22 1011, 1066, 1257, 1834
Protein, total 8,3 g 7,171 - 10,086 22 1011, 1066, 1257, 1834
Protein, deklaration 8,9 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 50,6 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 45,4 g 1003
kulhydrat, deklaration 44,8 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 5,2 g 3,2 - 8,48 22 1011, 1066, 1257, 1834
Fedt, total 2,6 g 1,28 - 4,8 20 1011, 1257, 1818, 1834
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 1,8 g 1,31 - 2,70 22 1011, 1066, 1257, 1834
Tørstof 63,3 g 59,200 - 67,2 22 1011, 1066, 1257, 1834
Vand 36,7 g 32,800 - 40,800 22 1011, 1066, 1257, 1834
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
ß-caroten 0 µg 1344
D-vitamin 0 µg 1003
D3 cholecalciferol 0 µg 1344
E-vitamin 0,300 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0,300 mg 0,27 - 0,36 4 1034
alfa-tokotrienol 0,100 mg 0,08 - 0,09 4 1034
K1-vitamin 20,0 µg 1003
B1-vitamin 0,202 mg 0,138 - 0,38 21 1011, 1066, 1257, 1834
B2-vitamin, riboflavin 0,101 mg 0,04 - 0,29 21 1011, 1066, 1257, 1834
Niacin 1,70 NE 1003
niacin 2,50 mg 2,36 - 2,75 4 1018
B6-vitamin 0,143 mg 0,083 - 0,206 16 1011, 1257, 1834
Pantothensyre 0,760 mg 1352
Biotin 6,00 µg 1344
Folat 44,8 µg 22 - 64 12 1257, 1834
Frit folat 17,0 µg 14,8 - 19,8 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg 1344
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Chlorid, Cl 633 mg 625 550 - 720 8 1257
Natrium, Na 444 mg 270 - 790 22 1011, 1066, 1257, 1834
Kalium, K 203 mg 146 - 273 22 1011, 1066, 1257, 1834
Calcium, Ca 39,5 mg 20 - 129 21 1011, 1066, 1257, 1834
Magnesium, Mg 38,8 mg 28,3 - 65,3 22 1011, 1066, 1257, 1834
Phosphor, P 152 mg 138 115 - 226 12 1011, 1257
Jern, Fe 1,48 mg 0,96 - 2,48 21 1011, 1066, 1257, 1834
Kobber, Cu 0,163 mg 0,155 0,12 - 0,26 8 1257
Zink, Zn 1,15 mg 0,9 - 1,65 19 1011, 1257, 1506, 1834
Jod, I 2,00 µg 1,6 - 2,6 5 1055
Mangan, Mn 1,20 mg 1349
Chrom, Cr 7,70 µg 7,70 1,7 - 13,7 2 1506
Selen, Se 1,70 µg 1,80 0,0 - 4,1 10 1889
Nikkel, Ni 3,80 µg 2,70 1,5 - 10,7 10 1889
Kviksølv, Hg 0 µg 0 2 1506
Arsen, As 0 µg 0 2 1506
Cadmium, Cd 2,50 µg 2,40 2,0 - 2,9 10 1889
Bly, Pb 1,10 µg 1,10 0 - 1,8 10 1889
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,015 mg 0 - 0,04 1488
Serotonin 0 mg 1474
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 0,200 g 0 - 0,7 8 1104
Glucose 0,200 g 0 - 0,6 8 1104
Monosaccharider, total 0,400 g 1003
Maltose 1,50 g 1124
Saccharose 0,100 g 0 - 0,3 8 1104
Disaccharider, total 1,60 g 1003
Andre sukkerarter 0 g 1003
Sukkerarter, ialt 2,00 g 1003
Stivelse 43,5 g 37,8 - 47,3 16 1257, 1273
(a)Hexoses 2,73 g 1337
(b)Pentoses 3,04 g 1337
(c)UronicAcids 0,410 g 1337
Cellulose 1,16 g 1337
Lignin 0,250 g 1337
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,00 1818
C6:0 0,000 0,00 1818
C8:0 0,000 0,00 1818
C10:0 0,000 0,00 1818
C12:0 0,000 0,00 1818
C14:0 0,035 1,68 1818
C16:0 0,385 18,7 1818
C17:0 0,000 0,00 1818
C18:0 0,097 4,69 1818
C20:0 0,009 0,44 1818
C22:0 0,000 0,00 1818
C24:0 0,004 0,17 1818
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,000 0,00 1818
C16:1,n-7 0,035 1,68 1818
C18:1,n-9 0,465 22,6 1818
C18:1,n-7 0,000 0,00 1818
C20:1,n-11 0,016 0,79 1818
C22:1,n-9 0,000 0,00 1818
C22:1,n-11 0,000 0,00 1818
C24:1,n-9 0,000 0,00 1818
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,894 43,4 1818
C18:3,n-3 0,097 4,69 1818
C18:4,n-3 0,000 0,00 1818
C20:2,n-6 0,000 0,00 1818
C20:3,n-3 0,009 0,44 1818
C20:3,n-6 0,007 0,35 1818
C20:5,n-3 0,000 0,00 1818
C22:5,n-3 0,000 0,00 1818
C22:6,n-3 0,000 0,00 1818
Andre fedtsyrer 0,009 0,44 1818
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,530 25,7 1003
Sum monoumættede 0,516 25,0 1003
Sum polyumættede 1,01 48,8 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 2,06 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,106 5,14 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,894 43,4 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 341 240 1059
Leucin 597 420 1059
Lysin 256 180 1059
Methionin 129 91 1059
Cystin 129 91 1059
Phenylalanin 398 280 1059
Tyrosin 171 120 1059
Threonin 227 160 1059
Tryptofan 102 72 1059
Valin 426 300 1059
Arginin 398 280 1059
Histidin 185 130 1059
Alanin 313 220 1059
Asparaginsyre 497 350 1059
Glutaminsyre 2530 1780 1059
Glycin 355 250 1059
Prolin 838 590 1059
Serin 426 300 1059

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby