DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 692
Paranød, tørret, rå
Engelsk navn
Brazil nuts, dried, raw
Taxonomisk navn
Bertholletia excelsa (Humboldt & Bonpland, 1808)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 2811 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 2778 kJ 1003
Energi (kcal) 681 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 673 kcal 1003
Protein 14,4 g 11,9 - 15 4 1825, 1344, 1960
Protein fra Aminosyrer 14,0 g 1003
Protein, deklaration 16,6 g 13,8 - 17,3 4 1825, 1344, 1960
Kulhydrat difference 12,4 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 7,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 2,9 g 1003
Kostfibre 5,3 g 5 - 5,6 2 1825
Fedt 65,0 g 63,9 - 67,1 6 1818, 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,01 g 2 1003
Aske 3,7 g 3,7 - 3,7 2 1825
Tørstof 95,4 g 91,5 - 97,4 2 1825, 1344
Vand 4,6 g 2,6 - 8,5 2 1825, 1344
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
beta-Caroten 0 µg 1344
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 5,00 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 5,00 mg 3,8 - 6,1 2 1034
Thiamin (B1-vitamin) 1,13 mg 0,905 - 1,35 3 1019
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0350 mg 0,029 - 0,037 2 1022
Niacinækvivalent 2,82 NE 1003
Niacin 0,200 mg 0,22 - 0,26 2 1018
B6-vitamin 0,105 mg 1 1025
Pantotensyre 0,230 mg 1352
Biotin 2,00 µg 198 1002
Folat 4,00 µg 1375
Frit folat 1,000 µg 1375
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1344
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 3,00 mg 2,3 - 4 2 1058
Kalium 523 mg 447 - 600 2 1058
Calcium 140 mg 61 - 218 4 1030
Magnesium 357 mg 355 - 359 2 1058
Jern 2,50 mg 10 1541
Kobber 1,76 mg 10 1541
Zink 4,20 mg 1344
Mangan 2,78 mg 1349
Selen 103 µg 1349
Fosfor 590 mg 1344
Jod 0,0500 µg 0,02 - 0,1 2 1055
Sum mineraler 1620 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 2,30 g 10 1541
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0,600 g 10 1541
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,0 1818
C6:0 0,000 0,0 1818
C8:0 0,000 0,0 1818
C10:0 0,000 0,0 1818
C12:0 0,000 0,0 1818
C14:0 0,000 0,0 1818
C16:0 8,877 14,3 1818
C17:0 0,000 0,0 1818
C18:0 6,113 9,9 1818
C20:0 0,177 0,286 1818
C22:0 0,000 0,0 1818
C24:0 0,000 0,0 1818
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,000 0,0 1818
C16:1,n-7 0,236 0,381 1818
C18:1,n-7 0,000 0,0 1818
C18:1,n-9 19,588 31,7 1818
C20:1,n-11 0,030 0,0488 1818
C22:1,n-9 0,000 0,0 1818
C22:1,n-11 0,000 0,0 1818
C24:1,n-9 0,000 0,0 1818
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 26,615 43,1 1818
C18:3,n-3 0,079 0,128 1818
C18:4,n-3 0,000 0,0 1818
C20:2,n-6 0,000 0,0 1818
C20:3,n-3 0,000 0,0 1818
C20:3,n-6 0,000 0,0 1818
C20:5,n-3 0,000 0,0 1818
C22:5,n-3 0,000 0,0 1818
C22:6,n-3 0,000 0,0 1818
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,000 0,0 1818
Sum mættede fedtsyrer 15,167 24,5 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 19,853 32,1 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 26,694 43,2 1003
Sum fedtsyrer 61,715 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,079 0,128 1003
Sum n-6 fedtsyrer 26,615 43,1 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 2,662 1825, 1344, 1960
Isoleucin 559 210 1059
Leucin 1170 440 1059
Lysin 506 190 1059
Methionin 1040 390 1059
Cystin 399 150 1059
Phenylalanin 639 240 1059
Tyrosin 399 150 1059
Threonin 399 150 1059
Tryptofan 157 59 1059
Valin 932 350 1059
Arginin 2340 880 1059
Histidin 373 140 1059
Alanin 586 220 1059
Asparaginsyre 1280 480 1059
Glutaminsyre 3170 1190 1059
Glycin 692 260 1059
Prolin 745 280 1059
Serin 745 280 1059
Sum essentielle Aminosyrer 5773,88
Sum ikke essentielle aminosyrer 10355,2
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Serotonin 0,130 mg 2 1487
Cholin 28,8 mg 1 2187
Sum biogene aminer 0,130 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 52 1996
Nitrogen-til-protein faktor 5,41 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,950 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby