DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 69
Aubergine, rå
Engelsk navn
Aubergine, raw
Taxonomisk navn
Solanum melongena (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 72 kJ 1003
Energi (kcal) 17 kcal 1003
Protein 0,9 g 0,875 0,687 - 1,06 8 2127
Protein fra Aminosyrer 0,4 g 1003
Protein, deklaration 0,9 g 0,875 0,687 - 1,06 8 2127
Kulhydrat difference 4,5 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 2,3 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 2,3 g 1003
Kostfibre 2,2 g 1003
Fedt 0,0 g - 0,3 8 2127
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,00 g 9 1003
Aske 0,4 g 0,435 0,2 - 0,54 8 2127
Tørstof 5,8 g 5,84 5,34 - 6,26 8 2127
Vand 94,2 g 94,16 93,7 - 94,6 8 2127
Nitrogen 0,141 g 0,14 0,11 - 0,17 8 2127
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 5,23 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
beta-Caroten 31,4 µg 36,9 13,2 - 46,9 8 2127
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 0 α-TE
alfa-Tokoferol 0 mg - 0,08 8 2127
K1-vitamin 0,595 µg 1,3 - 1,91 8 2127
Thiamin (B1-vitamin) 0,0201 mg 0,018 0,015 - 0,032 8 2127
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0335 mg 0,033 0,0295 - 0,041 8 2127
Niacinækvivalent 0,405 NE 1003
Niacin 0,359 mg 0,369 0,259 - 0,462 8 2127
B6-vitamin 0,0491 mg 0,050 0,0304 - 0,0585 8 2127
Pantotensyre 0,328 mg 0,317 0,193 - 0,514 8 2127
Biotin 1,94 µg 2,07 1,73 - 2,91 8 2127
Folat 6,14 µg 6,095 5,24 - 7,18 8 2127
Frit folat 8,00 µg 1,5 - 17,1 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1344
C-vitamin 1,30 mg 1,415 0,881 - 2,57 8 2127
Cholin 6,90 mg 1 2187
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 1,33 mg 1,3 1,3 - 4,8 9 2127
Kalium 218 mg 215,0 190 - 250 8 2127
Calcium 10,5 mg 11,0 6,2 - 13 8 2127
Magnesium 13,6 mg 13,0 11 - 18 8 2127
Jern 0,170 mg 0,16 0,15 - 0,2 8 2127
Kobber 0,0463 mg 0,045 0,03 - 0,08 8 2127
Zink 0,135 mg 0,13 0,09 - 0,17 8 2127
Mangan 0,145 mg 0,12 0,09 - 0,22 8 2127
Krom 0 µg - 5 8 2127
Molybdæn 9,85 µg 8,75 3,9 - 19 8 2127
Selen 0 µg - 0,5 8 2127
Fosfor 25,0 mg 25,5 17 - 32 8 2127
Jod 0 µg - 5 8 2127
Nikkel 0,395 µg 0,0 - 2,9 21 1914, 1932
Kviksølv 1,000 µg 1,0 0,9 - 1,2 5 1506
Arsen 0,160 µg 0,1 0,0 - 0,4 5 1506
Cadmium 0,690 µg 0,06 - 8,32 22 1843, 1914
Bly 0,350 µg 0,1 - 0,9 22 1843, 1914
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 1,000 g 1,0 0,8 - 1,2 8 2127
Galaktose 0 g - 0,2 7 2127
Glukose 1,15 g 1,2 0,5 - 1,5 8 2127
Sum monosakkarider 2,15 g 1003
Laktose 0 g - 0,2 8 2127
Maltose 0 g - 0,2 8 2127
Sakkarose 0 g - 0,2 8 2127
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 2,15 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Stivelse/Glykogen 0,200 g 1344
Uopløselige kostfibre 2,2 g 2,1 1,9 - 2,5 8 2127
Høj molekylevægt opløselige kostfibre 0,1 g 0,2 - 0,2 8 2127
Lav molekylevægt opløselige kostfibre 0,0 g - 0,3 8 2127
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 0 2127
Leucin 41 2127
Lysin 42 2127
Methionin 0 2127
Cystin 6 2127
Phenylalanin 0 2127
Tyrosin 0 2127
Threonin 26 2127
Tryptofan 3 2127
Valin 35 2127
Arginin 33 2127
Histidin 0 2127
Alanin 30 2127
Asparaginsyre 100 2127
Glutaminsyre 115 2127
Glycin 26 2127
Prolin 16 2127
Serin 30 2127
Hydroxyprolin 0 2127
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 3,40 mg 2,9 - 3,8 2 1488
Serotonin 0,0200 mg 2 1487
Tyramin 0,300 mg 1464
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 6 3 1015
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby